تاریخ انتشار: ۰۵:۱۱ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

ظرفیت بی‌نظیر منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برای سرمایه‌گذاری/ توجه به مسئولیت اجتماعی همسو با توسعه اقتصادی در منطقه

منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس تلاش دارد تا با جدیت تمام اهداف و برنامه‌ها را برای تحقق جهش تولید در منطقه به کار بندد و با تکمیل و توسعه زیرساخت‌ها موجبات افزایش سرمایه گذاری در منطقه را فراهم سازد. منطقه ویژه خلیج فارس به دلیل قرارگیری در کنار دریا جذابیت زیادی برای سرمایه گذاران دارد.

اقتصاد ۲۴ - منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در غرب بندرعباس واقع شده است، منطقه‌ای که یکی از قطب‌های مهم تولید فولاد کشور است و شرکت‌های تولیدکننده فولاد و فلزات متعددی در آن مشغول فعالیت هستند.

این منطقه در سال ۱۳۷۶ با نام منطقه ویژه معادن و فلزات شناخته می‌شد، اما بر اساس مصوبه هیئت وزیران تاسیس و از ابتدای سال ۱۳۸۸ به منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تغییر نام داد.

امروز دو هزار هکتار از منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس عملیاتی شده و شرکت‌های سرمایه‌گذار در حال اجرا یا بهره‌برداری از طرح‌های مورد نظر هستند و دو هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر در حال آماده‌سازی زیرساخت‌ها است.

سال ۹۸ دستاورد‌های زیادی برای منطقه داشت از جمله دستاورد‌ها این بوده که برای اولین بار در میان مناطق ویژه اقتصادی کشور، این منطقه موفق به دریافت گواهی امنیت اطلاعات ISMS شد. علاوه بر آن برون‌سپاری هتل ۵ ستاره منطقه به بخش خصوصی از مهمترین اتفاقات بود که به جهت جذب حداکثری توریست‌های صنعتی برای بازدید از این منطقه ویژه و شرکت‌های حاضر در آن، صورت گرفت.


بیشتر بخوانید: برنامه های منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برای ایجاد جهش تولید


حال امسال نیز منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس تلاش دارد تا با جدیت تمام اهداف و برنامه‌ها را برای تحقق جهش تولید در منطقه به کار بندد و با تکمیل و توسعه زیرساخت‌ها موجبات افزایش سرمایه گذاری در منطقه را فراهم سازد.

ظرفیت بی نظیر منطقه ویژه خلیج فارس برای سرمایه گذاری

منطقه ویژه خلیج فارس به دلیل قرارگیری در کنار دریا جذابیت زیادی برای سرمایه گذاران دارد و طرح‌های فولادی، معدنی، فلزی و نیروگاهی در آن در حال اجرا هستند و برای اجرای آن‌ها زیرساخت‌ها فراهم شده است از جمله خط انتقال گاز منشعب از خط هفت سراسری صلح به ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب در ساعت.

طرح دیگر، نیروگاه سیکل ترکیبی هرمز با ظرفیت ۲۳۵ مگاوات است که در بخش گاز حدود ۴۰ میلیون یورو (۳۰۰ میلیارد ریال) سرمایه‌گذاری شده و دیگری شامل پروژه ساخت دیوار و جاده پیرامون به طول ۴۳ کیلومتر است.

به گفته حسن خلج طهرانی با وجود شرایط اقتصادی کشور زمینه برای سرمایه گذاری در هرمزگان و در ۲۳ طرح فراهم شده و امروز همکاری بیشتر سازمان بنادر و دریانوردی هرمزگان با منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برای توسعه این حوزه مد نظر است.

وی همچنین مهمترین رسالت این منطقه را تهیه و تکمیل زیرساخت‌های منطقه ویژه برای حضور سرمایه‌گذاران و افزایش تولیدات بنگاه‌های صنعتی مستقر در منطقه دانست و بیان کرد که امید است با احداث و اجرایی شدن برنامه‌های در نظر گرفته شده برای جهش تولید، گامی موثر در ترغیب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای ورود به منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برداشته شود.

در همین راستا این منطقه برای جذب سرمایه گذاران و تحقق شعار جهش تولید در حال تجهیز و احداث زیرساخت‌های سایت توسعه منطقه ویژه اقتصادی است. این سایت که بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ هکتار است برای تسهیل امورات شرکت‌های تولیدی و جذب سرمایه گذاران بستر سازی و آماده می‌شود.


بیشتر بخوانید: ایجاد جهش تولید با تکمیل پروژه ها و جذب سرمایه گذار در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس


البته به گفته معاون برنامه ریزی و توسعه منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، برنامه‌های این منطقه برای سال ۹۹ که سال جهش تولید نامیده شده محدود به سایت توسعه نیست و این منطقه در نظر دارد بخش‌های قدیم سایت را با برنامه ریزی‌هایی که از قبل انجام شده برای افزایش تولید تجهیز کند.

توجه به مسئولیت اجتماعی همسو با توسعه اقتصادی

یکی از مباحث مهم در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، توجه مسئولان این منطقه به اشتغالزایی و مسئولیت اجتماعی در کنار مسائل اقتصادی و تولید است. به گفته معاون منابع انسانی و امور اجتماعی منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، این منطقه برای ارتقا و بهبود معیشت روستا‌های پیرامون فعالیت‌های زیادی انجام داده که از آن جمله می‌توان جذب جوانان در شرکت‌ها پیمانکاری و مشارکت آنان در ساختن توسعه استان با هدف کاهش مشکلات اجتماعی و تغییر آهنگ تجارت صرف به رویکرد صنعتی، مشارکت در ایجاد وحدت با برنامه ریز‌ی‌های فرهنگی و اجتماعی را نام برد.

در این منطقه عظیم اقتصادی برای ۱۲ هزار نفر اشتغالزایی شده که سهم قابل توجهی از نیرو‌های مشغول کار در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس را بومیان این استان تشکیل می‌دهند.

بهره وری نیروی انسانی هم از موضوعات مهم و مورد توجه این مجموعه است که به عنوان مهمترین پارامتر‌های اثرگذار در پایداری و بقای مجموعه از آن یاد می‌شود که می‌تواند در کنار توسعه اقتصادی، توسعه پایدار را به همراه داشته باشد.

ارسال نظر