تاریخ انتشار: ۰۵:۰۰ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح شد؛

جزئیات تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان منطقه آزاد اروند و انجمن دوستی ایران و روسیه/ رقابت اروند با بازارهای چین و خاورمیانه در تولید لوازم‌التحریر

موسوی گفت: تفاهم نامه مشترک بین سازمان منطقه آزاد اروند و انجمن دوستی ایران و روسیه با هدف ایجاد همکاری مشترک و گسترش تعامل در حوزه‌های صنعت، معدن، تجارت، گردشگری و حمل و نقل و استفاده از توانمندی‌های علمی و اجرایی هر دو طرف منعقد شده است.

اقتصاد۲۴ - برگزاری جلسه‌ای مشترک با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند و دبیر انجمن دوستی ایران و روسیه در رابطه با فراهم سازی زمینه همکاری منطقه آزاد اروند با این انجمن و ظرفیت های جدید ایجاد شده در منطقه دو خبر مهم در حوزه اقتصادی منطقه آزاد اروند هستند که در روزهای اخیر اتفاق افتاده اند و هرکدام نوید موفقیت های بیشتر در زمینه های ایجاد شده در آینده را می دهند.

خبرنگار اقتصاد۲۴ برای اطلاع بیشتر از این موارد با سیدعلی موسوی، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند گفتگویی انجام داده است که در ادامه می‌آید:

* تفاهم نامه همکاری میان انجمن دوستی ایران و روسیه و سازمان منطقه آزاد اروند با چه هدفی منعقد شده است؟ 

- تفاهم نامه مشترک بین سازمان منطقه آزاد اروند و انجمن دوستی ایران و روسیه با حضور معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی منطقه و معاون گردشگری و فرهنگی و مدیران زیر مجموعه این دو معاونت و با حضور رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه و اعضای هیئت مدیره آن منعقد شد و هدف از انعقاد این تفاهم نامه ایجاد همکاری مشترک و گسترش تعامل در حوزه‌های صنعت، معدن، تجارت، گردشگری و حمل و نقل و استفاده از توانمندی‌های علمی و اجرایی هر دو طرف است.


بیشتر بخوانید: ایجاد دهکده سلامت در مناطق آزاد گامی مثبت در توسعه گردشگری سلامت/ منطقه آزاد اروند در تلاش برای راه‌اندازی دهکده سلامت


*لطفا جزئیات بیشتری از این جلسه با انجمن دوستی ایران و روسیه بفرمایید. 

- در حاشیه انعقاد این تفاهم نامه قرار شد روی بحث بازاریابی و استاندارد دو محصول استراتژیک منطقه، یعنی خرما و میگو به صورت ویژه توسط این انجمن کار شود و  بسته بندی این محصول برای فروش در فروشگاه‌های عمده فروشی و خرده فروشی روسیه مورد بررسی و طراحی قرار گیرد.

همچنین قرار شد این انجمن جذب سرمایه گذار روس برای توسعه بنادر آبادان و خرمشهر و نیز جذب سرمایه گذار در بخش گردشگری سلامت را در دستور کار قرار دهد.

علاوه بر آن از موضوعات مهمی که مطرح شد، تعامل در حوزه‌های دانشگاهی بود که این انجمن قول پیگیری آن را داد.

در مورد جذب سرمایه گذاری ایرانیان مقیم روسیه در منطقه آزاد اروند و جذب سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی و انرژی نیز مباحثی مطرح شد.

استفاده از پتانسیل مرکز نوآوری و ارتباط میان مرکز نوآوری منطقه آزاد اروند و مراکز نوآوری کشور روسیه و گسترش استارت آپ‌ها و شتابدهنده‌ها از دیگر مواردی بود که در این نشست در مورد آن صحبت و توافقاتی صورت گرفت.

پذیرش و اعزام هیئت‌های تجاری و شرکت در نمایشگاه‌های اختصاصی و بین‌المللی منطقه و نیز کشور روسیه هم در حاشیه این مراسم بحث و بررسی شد.

علاوه بر آن بر تسهیل اجرای طرح‌های اقتصادی و سرمایه گذاری با هدف رشد و شکوفایی منطقه در تفاهم نامه ما و انجمن دوستی ایران وروسیه هم تاکید شد.


بیشتر بخوانید: منطقه آزاد اروند با بازارهای چین و خاورمیانه وارد رقابت می شود


همکاری در تامین تسهیلات و دریافت فاینانس از کشور روسیه و برنامه ریزی برای بازاریابی و فروش محصولات صنایع تولید منطقه هم از مواردی بود که در این تفاهم نامه بحث و بررسی شد.

* یکی از اتفاقات مهم این روزهای منطقه آزاد اروند خودکفایی در تولید لوازم التحریر است که گفته می شود منطقه توانسته وارد کننده لوازم التحریر را به تولید کننده تبدیل کند؛ در این مورد هم توضیحاتی بفرمایید.

- تا الان از طریق چین و امارات و سایر کشور‌ها نوشت افزار مورد نیاز منطقه و استان وارد می‌شد و در کل کشور، چیزی حدود ۱۰۰ میلیون واردات سالیانه لوازم التحریر و نوشت افزار برای کشور بود که با راه اندازی یک واحد تولیدی که سرمایه گذار آن یکی از واردکنندگان بود، در حقیقت واردکننده به تولیدکننده لوازم التحریر تبدیل شده است و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز اظهار امیدواری کرده‌اند که با این تجهیزاتی که در اروند مستقر شده و امکاناتی که برای آن فراهم آمده است بتوانیم سطح کیفیت را طوری تامین کنیم و بالا ببریم که بتوانیم با کشور‌هایی مانند چین و سایر کشور‌های خاورمیانه در تولید لوازم التحریر و نوشت افزار رقابت داشته باشیم.

ارسال نظر