تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۹

احسان کرمی: تلویزیون تسلیم زردهای مجازی شده است!

  احسان کرمی از جای خالی بزرگان اجرا همچون اسماعیل میرفخرایی و اکبر عالمی سخن گفت و اینکه این روزها تلویزیون تسلیم بخش زرد شبکه‌های اجتماعی شده است.

اقتصاد۲۴ - احسان کرمی مجری سابق تلویزیون درباره اینکه این روزها چقدر برنامه‌های رادیو و تلویزیون را در خلا مجریان حرفه‌ای و پیشکسوت دنبال می‌کند، عنوان کرد: میانگین ساعت تماشای تلویزیون برای من خیلی کم شده‌است و بیشتر رادیو گوش می‌دهم. دلیلش هم نبود بزرگ‌تر و نبود صاحب ایده و حتی ایده‌های اورجینال در تلویزیون است. احترامی برای مخاطب یا حتی برنامه‌ساز در تلویزیون نمی‌بینم و نوعی روزمرگی دیده می‌شود و گویی خنثی بودن در این رسانه به امری پسندیده بدل شده است.


بیشتر بخوانید:انتقاد شدید به حامد بهداد برای دفاع از نوید افکاری


وی با اشاره به نام بزرگان اجرا که زمانی در تلویزیون حضور داشته‌اند یادآور شد: بزرگانی از جمله اسماعیل میرفخرایی، اکبر عالمی و حسین پاکدل این روزها در تلویزیون نیستند. این‌ها بزرگانی هستند که در شرایط فعلی تلویزیون در این رسانه حضور ندارند و جایشان در کسوت مجری خالی است.
کرمی اظهار کرد: تلویزیون این روزها به مدیران قوی نیاز دارد، نه مدیرانی که تلویزیون را به این وضعیت انداختند. باید مدیرانی بیایند که پشت عواملشان و حتی پشت تصمیم‌های خود بایستند. در حالی که مدیران رسانه به راحتی هنرمندان را خرج میز و صندلی‌هایشان می‌کنند.

وی با اشاره به چهره‌هایی که از طریق تلویزیون به ستاره‌های عرصه سینما و هنر تبدیل شده‌اند، بیان کرد: ستاره‌هایی داشته‌ایم که از مدیوم تلویزیون رشد کرده‌اند و بعد از تلویزیون رفته‌اند. اسم‌های بسیاری می‌توان نام برد از رضا عطاران گرفته تا شهاب حسینی تا مجریانی که امروز دیگر در تلویزیون حضور ندارند. درحالیکه اینها در اختیار تلویزیون بودند که با کمکشان می‌توانست برندسازی و برنامه‌سازی کند اما تلویزیون نتوانست از این فرصت استفاده کند. هنرمند هم نمی‌تواند صبر کند و به جای دیگری می‌رود و کارش را انجام می‌دهد. از یکی دو دهه قبل این رویکرد ایجاد شد که تلویزیون دیگر ستاره‌سازی نکند با اینکه وضعیت به مراتب بهتر از الان بود. اما همین سیاست به تلویزیون ضربه زد و اگر تلویزیون اکنون چهره تاثیرگذاری ندارد، نتیجه مدیران نابلد و ناکارآمد است.


تلویزیون تا زمانیکه بخواهد با این رویکرد جلو برود، تسلیم شبکه‌های اجتماعی شده است و اینکه در این حوزه، تسلیم بخش زرد ماجرا شود باعث تاسف بیشتر است و نشان می‌دهد مدیران هم علاقمند بخش زرد شده‌اندبازیگر «هم گناه» با اشاره به عقب ماندن تلویزیون از رویدادهای خبری و محدود کردن رویکردهایش گفت: تلویزیون باید یک رسانه فراگیر باشد، صداوسیما و امکاناتش در حدی است که می‌تواند خوراک یک خاورمیانه را پوشش دهد اما با این همه امکانات حتی برای جذب مخاطب در کشورمان ناموفق هستیم. هرگاه اتفاقی رخ می‌دهد ابتدا بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌ها واکنش نشان می‌دهند و بعد مدیران ما تازه باید کسب تکلیف کنند که آیا می‌توانند برنامه یا خبری داشته باشند یا خیر. درحالیکه فضای شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای که به دنبال اهداف خودشان هستند منتظر ما نمی‌مانند.

تلویزیون تسلیم بخش زرد شبکه‌های اجتماعی

وی درباره حضور چهره‌های اینستاگرامی در کسوت اجرا و بازی در تلویزیون عنوان کرد: تلویزیون تا زمانیکه بخواهد با این رویکرد جلو برود، تسلیم شبکه‌های اجتماعی شده است و اینکه در این حوزه، تسلیم بخش زرد ماجرا شود باعث تاسف بیشتر است و نشان می‌دهد مدیران هم علاقمند بخش زرد شده‌اند.

کرمی به دایره محدود افراد مدعو به قاب جادو اشاره و متذکر شد: تلویزیون عده محدودی را در نظر گرفته است که در برنامه‌ها جا به جا می‌شود مهمانان «دورهمی» به «خندوانه» می‌روند و یا برعکس و یا همین افراد به دیگر برنامه‌ها می‌روند. چرا کیهان کلهر، حسین علیزاده یا همایون شجریان از بزرگان و حرفه‌ای‌های موسیقی نباید در رادیو و تلویزیون باشند؟ تلویزیون باید فرش قرمز خود را برای چنین هنرمندانی پهن کند. نه فقط هنرمندان که حتی فکر می‌کنم ما بزرگان حوزه دین و معرفت را هم در تلویزیون نمی‌بینیم چراکه تلاش می‌شود کسی در این رسانه نباشد که تفکر را برانگیزد.

وی با اشاره به آرزوی خود در بهره‌گیری تلویزیون از افراد خلاق گفت: ما جوانان تحصیل‌کرده‌ای داریم که با فرهنگ و سواد و ادبیات آشنایی دارند و اتفاقاً آن‌ها می‌توانند در کنار بزرگان و پیشکسوت‌ها در تلویزیون حضور داشته باشند اما این چنین نیست. آیا زمانش نرسیده که بزرگ‌تری وضعیت فعلی تلویزیون را با آن کارنامه و از دست دادن این همه نیروی باسواد مواخذه کند؟

این مجری و بازیگر که از آخرین فعالیت‌هایش حضور در سریال شبکه خانگی «هم گناه» بود به این سریال که دغدغه‌هایی اجتماعی داشت و هنوز هم درباره آن بحث و گفتگو می‌شود، اشاره و بیان کرد: من معتقدم اگر هر موضوع، محور یا پی‌رنگی در یک فیلمنامه درست پرداخت شود مخاطبش را جذب می‌کند که می‌تواند فضای سیاسی، پلیسی، کمدی، تراژیک یا … داشته باشد. «هم گناه» از این حیث من را بسیار ذوق زده کرد چون موضوعات مختلفی داشت که جامعه ما با آن سر و کار دارد و این موضوعات به بهترین شکل پرداخت شد شاید اگر نویسنده یا کارگردان دیگری بود این قصه‌ها را در چند فصل می‌ساخت اما این سریال در ۲ فصل تولید شد.


وقتی می‌شود سریالی مثل «هم گناه» ساخت معلوم می‌شود فضا برای چنین کارهایی وجود دارد اما نیاز به وسواس و دقت دارد و مهمترین ملاکی که همه باید رعایت کنیم احترام به مخاطب و حتی خودمان در نگارش فیلمنامه، بازی و … استوی که پیش از این در سریال‌هایی در تلویزیون و شبکه خانگی حضور داشته است با اشاره به ویژگی‌های «هم گناه» ساخته مصطفی کیایی اضافه کرد: «هم گناه» با کارهای قبلی خود من و حتی با آثار فعلی به لحاظ موضوع و ساختار متفاوت است. در این تیم همه به یکدیگر کمک می‌کردند به ویژه پرویز پرستویی سعی می‌کرد به همه بچه‌ها کمک کند و اصلاً حضور و بازی در مقابل این بزرگان سخت بود.

کرمی درباره سریال‌هایی که این روزها برخی به دلیل محتوای نازل به شانه تخم مرغی تعبیر می‌شوند عنوان کرد: در همه جوامع همه نوع کاری ساخته می‌شود در آمریکا هم سریال‌های نازل پرفروش می‌شود چندان با عنوان «شانه تخم مرغی» موافق نیستم آنها هم نوعی از سلایق را پوشش می‌دهد و اتفاقاً اگر درخواست برای چنین آثاری زیاد است کم کاری مدیران فرهنگی و حتی اصحاب فرهنگ است وقتی می‌شود سریالی مثل «هم گناه» ساخت معلوم می‌شود فضا برای چنین کارهایی وجود دارد اما نیاز به وسواس و دقت دارد و مهمترین ملاکی که همه باید رعایت کنیم احترام به مخاطب و حتی خودمان در نگارش فیلمنامه، بازی و … است. سریال «هم گناه» بزک نشده است درباره مردم و طبقه متوسط است و تلاش کرده چیزی را هم از قلم نیندازد.

وی در پایان با اشاره به بازخوردهای ایرانیان خارج از کشور از این سریال نیز گفت: من چند ماه است ایران نیستم و در خارج از کشور استقبالی شگفت انگیز از ایرانی‌ها را نسبت به این سریال می‌بینم. از نقاط مختلف دنیا هم برای من دایرکت می‌فرستند. من پیش از این در تلویزیون و در یک برنامه پرمخاطب مثل خندوانه بوده‌ام اما چنین بازخوردی را تا به حال ندیده بودم.

منبع: مهر
ارسال نظر