اقتصاد۲۴ - در سالهای اخیر، هواوی همواره رویکردی ثابت برای عرضهی گوشیهای هوشمند پرچمدار در پیش گرفته است. این شرکت همچون سامسونگ در طول سال، دو مدل گوشی پرچمدار معرفی میکند که در بین معرفی آنها، بازهی زمانی ۶ ماهه وجود دارد. درصورتیکه چینیها به سنتهای خود پایبند بمانند، احتمالا گوشیهای سری میت ۴۰ بهزودی بهعنوان دومین مدل از گوشیهای پرچمدار هواوی در سال ۲۰۲۰ معرفی خواهند شد.
تحریمهای ایالات متحدهی آمریکا هواوی را بهشدت زیر فشار قرار داده و روی فعالیتهای بازوی تجاری این شرکت در صنعت موبایل آثار منفی محسوسی گذاشته است. در جدیدترین شایعهی تأییدنشده، به تأخیر در عرضهی میت ۴۰ اشاره میشود. اگر شایعهی جدید حقیقت داشته باشد، علاقهمندان به میت ۴۰ درمقایسهبا نسلهای قبل باید مدت بیشتری منتظر بمانند.
بیشتر بخوانید:اپل تعداد زیادی نمایشگر تاشدنی سامسونگ سفارش داده است
روز گذشته، یکی از افشاگران خوشنام صنعت موبایل با نام ایوان بلس توییت جدیدی منتشر و به تاریخ عرضهی هواوی میت ۴۰ اشاره کرد. براساس ادعای این افشاگر، عرضهی جدیدترین مدل از گوشیهای پرچمدار هواوی تا سال آیندهی میلادی بهتعویق میافتد. بلس در گفتوگو با یکی از تحلیلگران صنعت نمایشگر با نام راس یانگ گفت اطلاعاتی که بهدست آورده، احتمالا صرفا به عرضهی میت ۴۰ ازطریق خردهفروشیها مربوط میشود، نه معرفی رسمی محصول. ظاهرا هواوی همچنان روی برنامههای اولیهی خود برای معرفی میت ۴۰ در اکتبر ۲۰۲۰ (مهر و آبان ۱۳۹۹) مصرّ است. این در حالی است که گوشی هواوی میت ۳۰ یک ماه زودتر معرفی شده بود.
نمایندهی هواوی به رسانهی Android Authority گفت که قصد ندارد دربارهی شایعهها نظر دهد. این نماینده اعلام کرد برنامههای فروش هواوی بهصورت محلی با کشورهای جداگانه تدوین شده است. درواقع، هواوی با کشورهای مختلف وارد مذاکره شده تا زمان عرضهی میت ۴۰ را در بازار آنها تعیین کند. نمایندهی هواوی گفت اگر محصولی در بازاری خاص دیرتر از بازارهای دیگر عرضه شود، اتفاقی نامعمول نخواهد بود. حرفهای این نماینده بهطور غیرمستقیم نشان میدهد ادعای ایوان بلس صحیح است؛ بااینحال، نمیتوان با اطمینان دراینباره سخن گفت.
درحالحاضر، دقیقا نمیدانیم که تأخیر در عرضهی میت ۴۰ به بازارهای بینالمللی منحصراست یا بازار چین را هم شامل میشود. گوشیهای سری میت ۳۰ تقریبا پنج ماه پس از معرفی اولیه، به بازار بریتانیا راه پیدا کردند؛ بههمیندلیل، یکی از احتمالات این است که هواوی بخواهد با عرضهی دیرهنگام میت ۴۰ به بازارهای جهانی، توجه ویژهتری به بازار چین نشان دهد. چین بازار بسیار بزرگی برای گوشیهای هوشمند دارد و به بقای هواوی کمک شایانی کرده است.
گوشیهای هواوی بهدلیل نداشتن خدمات موبایلی گوگل موسوم به GMS، در خارج از مرزهای چین با استقبال مناسبی روبهرو نمیشوند. بااینحال، کاربران چینی اهمیت چندانی به این موضوع نمیدهند و بدون مشکل از HMS (خدمات موبایلی هواوی) استفاده میکنند که فروشگاه آنلاین اپگالری را با پلیاستور جایگزین میکند. هواوی روی بازار چین بسیار مسلط و طبیعی است که بیشترین توجه خود را به این بازار نشان دهد؛ بنابراین، احتمال اول استراتژی خود هواوی برای عرضهی محصول است.
احتمال دومی که میتوان مطرح کرد، مستقیما به تحریمهای آمریکا مربوط میشود. تحریمهایی که آمریکا از سال گذشتهی میلادی علیه هواوی وضع کرده با گذشت زمان سختتر میشود و این شرکت را بیشازپیش زیر فشار میگذارد. چند ماه پیش، گزارشهایی منتشر شدند که بهصورت غیرمستقیم اعلام میکردند هواوی ممکن است عرضهی نسل بعد پرچمداران سری میت را بهدلیل مشکلات پیشآمده برای زنجیرهی تأمین بهدلیل تحریمهای آمریکا دو ماه بهتأخیر بیندازد. گفتنی است در هفتهی جاری، تحریمهایی که ایالات متحده علیه هواوی و شرکتهای وابسته به آن اعمال کرده، سرسختانهتر خواهد شد.
در همین هفته، شرکت TSMC رسما تمامی ارتباطات خود را با هواوی قطع میکند. نبود TSMC بدینمعنی است که هواوی توان تولید تراشههای پرچمدار سری کرین را از دست خواهد داد. همچنین، گفته میشود سامسونگ و الجی در پی توقف فروش نمایشگر پیشرفته به هواوی هستند و سامسونگ و SK Hynix نیز فروش تراشهی حافظه به هواوی را متوقف خواهند کرد.
بهدلیل همین مشکلات، برخی گزارشها میگویند هواوی پیشبینی کرده بتواند در سال ۲۰۲۱ صرفا ۵۰ میلیون واحد گوشی هوشمند بفروشد که تقریبا ۷۵ درصد کمتر از تعداد گوشیهای عرضهشده در سال ۲۰۲۰ است. قطعا این موضوع نیز میتواند بر عرضهی بینالمللی هواوی میت ۴۰ اثر منفی بگذارد.
با وجود تمامی اتفاقهای منفی که برای هواوی رخ داده، هواوی میت ۴۰ میتواند حداقل روی کاغذ در قامت گوشی پرچمدار و باکیفیتی ظاهر شود. گزارشهای پیشین میگویند هواوی میت ۴۰ به آخرین تراشهی پرچمدار از نسل کرین و صفحهنمایش ۶٫۷ اینچی با حفرهی بیضیشکل و مجموعهدوربین چهارگانه در پنل پشتی با دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی مجهز خواهد بود.
منبع: زومیت