تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۷ مهر ۱۳۹۹

ضدعفونی محیط تاثیری در مهار کرونا ندارد

محرز گفت: ضدعفونی محیط تاثیری در مهار کرونا ندارد، فقط شست‌وشوی دست‌ها برای مصونیت در برابر کرونا کافی است.
 
اقتصاد۲۴ - کرونا ویروس عمدتا از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. وقتی شخصی که آلوده است، سرفه یا عطسه می‌کند، قطرات حاوی ویروس را به هوا می‌فرستد. کرونا ویروس می‌تواند ساعت‌ها و حتی روز‌ها روی سطوح مانند دستگیره‌های در و میز‌های پیشخوان زنده بماند. مدت ماندگاری این ویروس به ماده‌ای بستگی دارد که آن سطح از آن ساخته شده است.

مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ایران درباره فواید ضدعفونی کردن سطوح و ماندگاری ویروس کرونا روی اشیا اظهار کرد: اگر بخواهیم به طور دقیق در مورد این موضوع صحبت کنیم باید گفت ضدعفونی کردن سطوح چندان تاثیری در از بین بردن ویروس، ندارد، زیرا به طور مداوم ویروس می‌تواند روی سطوح بنشیند، فقط شست‌وشوی دست‌ها برای مصونیت در برابر کرونا کافی است.

او افزود: تنها راه موثری که می‌تواند تا حدودی ویروس کرونا را مهار کند و بتوانیم با آن زندگی کنیم، رعایت فاصله اجتماعی و زدن مرتب ماسک است. افراد اگر این شرایط را رعایت نکنند حتما نقطه اصلی وصل شدن مجدد زنجیره ویروس کرونا خواهند بود.

میزان ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح

معصومه بیاتی، متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل درباره میزان ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح گفته است: قابلیت ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح جامد مانند میز کار، صندلی، دستگیره‌های در از ۲ ساعت تا ۹ روز است. طبق بررسی ها، بهترین ضدعفونی کننده روی این سطوح آب و محلول‌های سفید کننده است.
بیشتر بخوانید: دو واکسن روسی برای کرونا به زودی به بازار عرضه می‌شود

او می‌گوید: برای تهیه محلول ضدعفونی کننده باید ۹ قسمت آب و یک قسمت سفید کننده مانند وایتکس را ترکیب کرده و با استفاده از پارچه خیس سطوح را تمیز کرده و با پارچه خشک هم باقی مانده رطوبت را پاک کرده و از بین ببریم.

این متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: در سطوح جاذب میزان تعاملی که فرد در مدت زمان حضور در محیط آلوده دارد، می‌تواند تعیین کننده باشد. اگر ما در محیطی کار می‌کنیم که ترشحات تنفسی زیاد است بهترین کار این است که کفش هایمان را خارج از محیط ساختمان تعویض کنیم و با همان کفش‌ها داخل نشویم.

بیاتی گفت: لباس‌هایی که خیلی آلوده نیستند را بعد از خروج از محل کار مانند محیط بیمارستان‌ها نه محیط‌های عادی که میزان تعامل و برخورد افراد با قطرات تنفسی زیاد نیست باید در کیسه زباله بزرگی بریزیم و بعد از وارد شدن به منزل آن‌ها را با شوینده‌های معمولی بشوییم.

محققان بریتانیایی دریافته‌اند که اگر فردی عطسه یا سرفه کند، ویروس کرونا پس از خروج از بدن فرد می‌تواند در حالت قطرات ریز تا سه ساعت در محیط دوام بیاورد. در مورد دستگیره‌ها نیز باید گفت دستگیره‌های مسی سریع‌تر از هر سطح دیگری ویروس کرونا را از کار می‌اندازند. طبق تحقیقات، کرونا روی فلز مسی نهایتاً چهار ساعت دوام می‌آورد.

طبق گفته این محققان، کرونا روی پلاستیک و استیل بیشتر از هر سطح دیگری قابلیت انتقال خود را حفظ می‌کند. یعنی ۲ تا سه روز این ویروس همچنان روی سطح پلاستیکی «زنده» باقی می‌ماند. ویروس کرونا می‌تواند تا بیست و چهار ساعت روی گوشی‌های هوشمند و صفحه نمایش آن‌ها دوام بیاورد. پژوهش‌های دیگر این عدد را تا ۹۶ ساعت هم برآورد می‌کنند. آزمایش‌ها نشان داده است که الکل ۶۲ تا ۷۱ درصد، مواد ضدعفونی کننده خانگی حاوی کمتر از ۰.۱ درصد هیپوکلریت سدیم یا حاوی ۰.۵ درصد ماده سفیدکننده پروکسید هیدروژن می‌توانند در عرض کمتر از یک دقیقه ویروس کرونا را از بین ببرند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر