تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

اصناف آسیب دیده از کرونا که حمایتی از سوی دولت نشده‌اند، بخوانند

میرتاج‌الدینی گفت: همه مشاغل به‌واسطه شیوع ویروس کرونا آسیب دیدند و تسهیلاتی هم که دولت داد خیلی علاج درد نبود، اما باید بدانیم کمک هرچند کوچک باز هم می‌تواند از تشدید بحران جلوگیری کند.

محمد آیتی، اقتصاد۲۴- روز‌های سال ۹۹ زیر سایه کرونا در حال سپری‌ شدن است، اما صنوف مختلف نه فقط به‌واسطه تحریم‌ها و تورم ناشی از آن، بلکه به‌خاطر ویروس کرونا شرایط بحرانی را می‌گذرانند و دولت هم با کسری بودجه‌ای که دارد توان حمایت از همه صاحبان کسب و کار‌ها را ندارد.

حدود هشت ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد و به‌نظر می‌رسد باید تا یک سال دیگر هم پذیرای این مهمان ناخوانده بود، اما پرسش اصلی این است که دولت در این ماه‌های پیشرو قادر به حمایت از صاحبان کسب و کار‌ها است و اساساً برای عبور از این بحران چه باید کرد؟

در حالی کرونا آسیب جدی به بسیاری از کسب و کارها وارد کرده‌ است که هنوز بسیاری از اصناف مدعی‌اند هیچگونه کمکی از سوی دولت دریافت نکرده‌اند و اگر این رویه ادامه یابد اصناف مجبور به تغییر شغل و یا تعدیل جدی و شدیدتر نیروی انسانی خواهند شد.

سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، نایب‌رییس کمیسیون برنامه و بودجه در این خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: پس از شیوع ویروس کرونا در اسفندماه سال گذشته و اعمال برخی محدودیت‌ها توسط دولت و آسیبی که به تبع آن به واحد‌های اقتصادی وارد شد، دولت تصمیم گرفت مشاغلی که بیشترین آسیب را از این بحران دیدند شناسایی کند تا با ارائه تسهیلاتی بتواند یاری‌رسان این افراد باشد.


بیشتر بخوانید: ۸۰ درصد اصناف در دوران کرونا خسارت خوردند/ انتخاب مشاغل آسیب‌دیده توسط دولت کارشناسی‌ شده نبود


وی افزود: به‌هرحال وقتی با این بحران روبرو شدیم باید بر اساس اولویت‌ها عمل می‌شد. به‌طور مثال صنف قهوه‌خانه‌داران، کبابی و رستوران‌داران آسیب اقتصادی زیادی دیدند و بنده و برخی همکاران در مجلس وظیفه خود دانستیم که به یاری صاحبان این مشاغل بشتابیم، چون اگر ما در مجلس تذکر نمی‌دادیم شاید اوضاع آن‌ها وخیم‌تر هم می‌شد. همین که دولت پس از یکی دو ماه تصمیم گرفت با ارائه دستورالعمل‌های بهداشتی فضای بازگشایی کسب و کار‌ها را آماده کند خود اتفاقی مبارک بود، چون دولت توان حمایت مالی از بنگاه‌های اقتصادی را ندارد و باید اجازه دهد آن‌ها با حفظ پروتکل‌های بهداشتی، کاسبی‌شان را دنبال کند.

نماینده تبریز تصریح کرد: همه مشاغل به‌واسطه شیوع ویروس کرونا آسیب دیدند و تسهیلاتی هم که دولت داد خیلی علاج درد نبود، اما باید بدانیم کمک هرچند کوچک باز هم می‌تواند از تشدید بحران جلوگیری کند. خیلی از مشاغل اعتقاد داشتند که دولت می‌بایست از آن‌ها هم حمایت می‌کرد و شغل آن‌ها هم در مجموعه مشاغل آسیب‌دیده از کرونا قرار می‌گرفت. در این رابطه نقش استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و صنوف بسیار کلیدی است، یعنی برای میزان آسیب، همه باید پای کار بیایند و با یک بررسی دقیق و جامع و بر اساس اولویت‌ها، همه افراد و مجموعه‌ها را دریابند.

میرتاج‌الدینی اظهار داشت: کووید۱۹ همه دنیا را درگیر خود کرده و معیشت همه بشر به‌واسطه آن آسیب دیده است و این موضوع تنها مختص کشور ما نیست، اما دولت‌ها وظیفه دارند جامعه خودشان را توجیه و اقناع کنند تا نارضایتی اجتماعی عمق پیدا نکند. مسئولان باید واقعیت‌ها را بگویند و یک آینده واقعی را برای مردم متصور شوند تا آن‌ها بتوانند بر مبنای واقعیت‌ها برنامه‌ریزی کنند. اگر در این زمینه شعاری برخورد شود وضع از این هم بدتر خواهد شد.

نایب‌رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اصناف آسیب دیده از کرونا که حمایتی از سوی دولت نشده‌اند، گفت: روسای اتحادیه‌ها باید درخواست خود را به‌صورت مکتوب به دولت و مجلس ارائه دهند و راهکار‌های خود را برای بهبود اوضاع به‌دست ما و دولتمردان برسانند. تلاش خواهیم کرد بر اساس درخواست‌ها روی به تصمیمی عاقلانه و عادلانه بیاوریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ منتظر حمایت دولت از بنگاه‌های اقتصادی هستیم، اما اگر دولت به‌خاطر ضرری که کسب و کار‌ها از کرونا دیدند فکری اساسی نکند حتماً نمایندگان در ایام بررسی بودجه، پیشنهادات خود را برای حمایت از آن‌ها ارائه خواهند داد.

ارسال نظر