اقتصاد۲۴ - احمد خسروی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در گفتگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ با اشاره به اینکه سازمان صاحب پروانه منطقه ویژه اقتصادی بانه، شرکت شهرکهای صنعتی کردستان است، اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بانه برای استقرار واحدهای تولیدیای که صادرات محور هستند، ایجاد شد و تقریباً در ۵ گروه صنعتی که درجه آلودگی معینی به لحاظ زیستمحیطی دارند، دسته بندی شد.
وی ادامه داد: فعالیتهای اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی بانه در ۵ گروه صنایع غذایی، صنایع الکترونیک، نساجی، شیمیایی و سلولزی دستهبندی میشود. البته گروه صنایع کانی غیرفلزی در منطقه ویژه بانه وجود ندارد به ایت علت که آلودگی بالا دارد. مجوز تولیدات بانه تا درجه آلودگی ۴ بوده است.
۱.۵ برابر، ظرفیت متقاضی برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه
خسروی با اشاره به اینکه پروانه تولید در شهرک صنعتی کردستان اخذ شده است گفت: تاکنون ظرفیت سنجی بالقوهای در منطقه ویژه اقتصادی بانه انجام شده اما هنوز برخی از واگذاریها به سرمایهگذاران صورت نگرفته است.
بیشتر بخوانید: احداث 60 واحد صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی بانه
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی کردستان ادامه داد: تاکنون ۱.۵ برابر ظرفیت متقاضی برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه وجود داشته است. در حال حاضر در تلاش هستیم تا سرمایهگذاران اصلح را شناسایی کنیم که در این راه دولت میتواند کمک کند تا از طریق مدیران ارشد استانی در شناسایی سرمایهگذاران اصلح اقدام شود و از طریق تشکیل کارگروه نظارت دقیق صورت بگیرد.
خسروی با بیان اینکه بانه از سال ۸۹ مصوبه منطقه ویژه اقتصادی را دریافت کرده و سال ۹۷ و ۹۸ به اجرا درآمده است، گفت: طی این مدت در حال اخذ مجوز برای استقرار واحدها از شورای عالی مناطق آزاد بودیم. به این ترتیب تولیدات جدیدی در بانه انجام شده است.
مدیرعامل شهرک صنعتی کردستان با اشاره به پیشبینی جذب ۴ هزار میلیارد سرمایه در فاز اول تصریح کرد: اگر فاز دوم پروژه نیز آغاز شود، احتمالا بیش از فاز اول جذب سرمایه خواهیم داشت.
خسروی خاطرنشان کرد: مزیت و خاصیت منطقه ویژه اقتصادی این است که برای صادرات مناسب است و واردات مواد اولیه بدون عوارض گمرکی تولید را با سرعت بیشتری پیش میبرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مهمترین دغدغه ما این است که بتوانیم سرمایهگذاران واقعی را جذب کنیم.