تاریخ انتشار: ۰۶:۴۲ - ۲۳ مهر ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

بیماری روزمرگی، صنعت کشور را فرا گرفته است/ صنعت در ایران دچار فقر خلاقیت است/ سکان تولید به دست مدیر برنامه‌ریز نیست

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران معتقد است؛ امروز صنعت در ایران، فقر خلاقیت دارد و این موضوع تولید را با تنش‌های زیادی مواجه کرده است تا جایی که صنعت کشور بدون حمایت سرمایه‌ای پول‌ساز نبوده و به روزمرگی دچار شده است چراکه مدیر هدفمند و برنامه ریزی سکان این بخش را در دست نگرفته است.

اقتصاد۲۴-درحالی که صنعت و تولید کشور دچار سردرگمی بی سابقه ای شده است هر روز شرایط جدیدی این بخش مهم اقتصادی کشور را تهدید می کند.

مسئله تأمین نیاز بخش تولید امروز به دغدغه بزرگ صنعتگران کشور تبدیل شده است تا جایی که فعالان این عرصه به مرز ورشکستگی رسیده و دیگر توان مقابله با گرانی و افزایش هزینه تولید را ندارند .

حالا تولیدکنندگان و صنعتگران کشور منتظر اجرای تصمیمات وزیر تازه نفس وزارت صمت هستند و امیدوارند برنامه هایی که در روز کسب رأی اعتماد گرفتن از مجلسی ها از سوی رزم حسینی اعلام شد به زودی محقق شوند.

این درحالی است که رئیس جمهور پس از رأی اعتماد بهارستانی ها به وزیر پیشنهادی صنعت در پیوست حکم انتصاب علیرضا رزم حسینی به عنوان وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت ۳۵ اولویت عمومی و اختصاصی این وزارتخانه را به وی ابلاغ کرد.

حسن روحانی در این پیوست و در تعیین اولویت‌های تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت در آخرین سال فعالیت دولت دوازدهم، برنامه‌ریزی برای توسعه اشتغال مولد در بخش‌های تولیدی و خدماتی، توانمندسازی بخش خصوصی و ارتقاء فضای رقابتی و امنیت سرمایه‌گذاری در محیط کسب و کار و مقررات‌زدایی به منظور تسهیل شروع و فعالیت کسب و کارهای خصوصی را از جمله اولویت‌های اصلی این وزارت خانه تعیین کرد.

سرنوشت نامعلوم صنعت

در این زمینه امیررضا واعظ آشتیانی، مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در گفتگو با اقتصاد۲۴ با تاکید بر اینکه گویا صنایع کشور به سمتی در حرکتند که دیگر نمی توان بر ظرفیت تولید کشور افزود، گفت: بی پولی و عدم حمایت های دولت ها بخش درآمدزای کشور را با مدیریت اشتباه و مدیران نالایق به قعر کشانده است.

وی گفت: انتصاب وزیر جدید صمت در این روزهای آخر دولت دوازدهم خیلی امیدوار کننده نیست؛ صرفاً وزیر جدید امور جاری را بتواند رفع کند و بعید است اتفاق جدیدی در این بخش بزرگ و استراتژیک کشور حاصل شود .

به گفته واعظ آشتیانی، باور من این است که شرایط تولیدکننده باتوجه به نوسانات نرخ ارز و تفاوت قیمت در مواد اولیه که متأسفانه متأثر از نرخ لحظه ای است، دستخوش تغییرات است چراکه بخشی از مواد اولیه از خارج از کشور وارد می شود و حتی موادی هم که در ایران وارد می شود متأسفانه تحت تأثیر همین نوسانات نرخ ارز قرار می گیرد.

این کارشناس مسائل صنعتی در ادامه گفت: امروز تولیدکنندگان با چالش بلاتکلیفی مواجه شده اند، به‌خصوص در صنایع کوچک این لجام گسیختگی و عدم تصمیمات به موقع کمتر و گاهاً دیده نمی شود.

واعظ آشتیانی ادامه داد: با تمام این اوصاف در عین حال دیواری هم کوتاه تر از دیوار صنایع و تولید کننده پیدا نمی شود که حاصل این همه بی توجهی و کم کاری در این بخش، کاهش نیروی انسانی و در نتیجه ریزش راندمان تولید و صادرات است. 

وی در پاسخ به این سوال که تعیین اولویت‌های تخصصی وزارت صنعت و ابلاغ آن از سوی رئیس جمهور به وزیر صمت چه تبعاتی می تواند برای حوزه صنعت کشور داشته باشد؟ گفت: آیا آقای رئیس جمهور واقعا از وضعیت تولیدکننده و شرایط تولید با خبر نیست؟ چه اشخاصی این آدرس های غلط را به ایشان می دهند؟! شاید اگر در یک برهه از زمان این نوع تکالیف و دستور العمل ها صادر می شد مشکلی به وجود نمی آمد اما امروز با توجه به تغییراتی که در سیاست پولی – مالی کشور ایجاد شده اجرای چنین اولویت هایی بدون ایجاد زیر ساخت غیر ممکن است .


بیشتر بخوانید: جای خالی نقشه نجات تولید روی میز مسئولان/ تولید فرمانده واحد می‌خواهد


واعظ آشتیانی ادامه داد: برخی از تولیدکنندگان ما امروز در کف تولید قرار دارند، برخی دیگر اگر تلاش کنند و هنر مدیریتی و شرایط اقتصادی‌شان اقتضا کند با ۵۰ درصد ظرفیت در حال انجام تولید هستند در صورتی که پتانسیل و شرایط خوب تولید در کشور حاکم است اما از این ظرفیت ها هیچ گاه استفاده نشده است .

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران یادآور شد: نباید از تولید غافل شد، بخش قابل توجهی از صنایع ما نیازمند نوسازی و سرمایه گذاری در بخش تکنولوژی روز دنیا هستند و باید پذیرفت تولیدی که امروز صورت می گیرد، بخش قابل توجهی از آن غیرکیفی است که حتی در داخل کشور هم به سختی بازار خود را پیدا می کند، لذا برای تکاپو بخشی به تولید و صنایع کشور نیاز به به‌روزرسانی این بخش با تجهیز به موقع ادوات و تجهیزات هستیم. بدون هیچ تحرکی در این بخش نمی توان انتظار داشت وزیر تازه نفس صمت اقدام تازه ای درباره جهش تولید انجام دهد.

وی تصریح کرد: امروز با دست روی دست گذاشتن و بهانه ای به نام تحریم، صنعت را به قهقرا کشانده اند و این موضوع تاوان سنگینی را برای اقتصاد کشور رقم زده است .

واعظ آشتیانی تاکید کرد: وزیر صنعت در این مدت زمان کوتاه که از عمر دولت باقی مانده چطور می تواند چالش هایی که با هیچ یک از آنها آشنا نیست روبرو شده و آنها را برطرف کند؟

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: صنعت کشور برای رهایی از مشکلات نیازمند مدیرانی آشنا و دلسوز به بخش های مختلف تولید است، نه اینکه اشتباهات پی در پی مدیرانی که هر کدام با این بخش غریب هستند را به تولید تحمیل کنند.

واعظ آشتیانی در پایان با اینکه اینکه امروز صنعت در ایران با فقر خلاقیت روبرو است و این موضوع تولید را دچار تنش کرده تا جایی که بازار داخلی نیز از پذیرش کالای ایرانی سرباز می‌زند، گفت: صنعت کشور نیاز به سرمایه و حمایت دارد، دو موضع مهمی که از آن غافلند و بخش تولید کشور را در تنگنای مالی شدید قرار داده اند، از این رو صنایع پولساز کشورمان امروز دچار روزمرگی شده و مدیر هدفمند و برنامه ریزی سکان این بخش مهم کشور را در دست نگرفته است.

ارسال نظر