تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹

چرا اصولگرایان مخالف استیضاح روحانی‌اند؟

اصولگرایان نسبت به درخواست استیضاح و محاکمه برای روحانی نگرانی‌هایی دارند که احتمالا بسیاری از آن‌ها در بیان آن خودداری می‌کنند. اصولگرایان منتقد استیضاح روحانی می‌گویند طرح این مسئله بازی در زمین دشمن است. عباس سلیمی‌نمین در این باره نوشت: «هرگونه آسیب به دولت شرایط مطلوب برای مانور بیگانگان را فراهم می‌کند. پذیرفتنی نیست فردی که مدعی فهم سیاسی و نماینده مجلس است در مسیری قرار بگیرد و شرایطی را فراهم کند که نتیجه آن تقویت سیاست بیگانه است.»

اقتصاد۲۴ - پس از چند روز هجمه بی‌سابقه به حسن روحانی و طرح بحث استیضاح او توسط برخی نمایندگان تندروی مجلس حالا طیف اکثریت اصولگرایان نشان می‌دهند که علاقه‌ای به استیضاح رییس جمهور ندارند و سعی می‌کنند نشان دهند راهشان از تندرو‌ها جدا است، اما همچنان منتقد عملکرد دولت روحانی هستند.

امروز قرار است همایش "استیضاح روحانی حق مردم، تکلیف مجلس" در شهر قم برگزار شود و چهره‌هایی همچون حمید رسایی نماینده پیشین مجلس، حسینعلی حاجی‌دلیگانی و کریمی قدوسی نمایندگان کنونی پارلمان سخنران‌های این همایش‌اند.

این همایش در ادامه‌ی موج حمله‌ای است که از یک هفته پیش علیه رییس جمهور به راه افتاده است. موجی که پا را از استیضاح فراتر گذاشته و کار را به محاکمه و اعدام روحانی هم کشانده است.

این موج در واکنش به سخنان روحانی مبنی بر اینکه "امام حسن (ع) به خواست اکثریت صلح کرد" به راه افتاد. اصولگرایان معتقدند که روحانی با "تحریف تاریخ" می‌خواهد به مقصود خود یعنی صلح و "مذاکره با آمریکا" برسد.

در میانه انتقادات شدید از رییس جمهور برخی نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی به تندی به روحانی تاختند و حرف هایشان فراتر از انتقاد بود. علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار به روحانی گفت "مردم در تأمین مایحتاج خویش درمانده‌اند و زیرخط فقر دست‌وپا می‌زنند. رئیس‌جمهور در بند حفظ خط ریش خویش است! اف بر تو باد که ملتی را شرمنده کرده‌ای. "

یا مجتبی ذوالنوری نماینده قم و رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در توئیتی نوشت: «امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمی‌شوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود.»

برخی دیگر از نمایندگان هم سخن از استیضاح رییس جمهور کردند. استیضاح حرف بدنه تندرو اصولگرایان نیز است. حتی روحانی همچون علیرضا پناهیان به گونه‌ای رییس جمهور را "خائن" خوانده است.

این ادبیات و موج در بین جریان اصولگرا شکاف ایجاد کرده است. اصولگرایان میانه رو‌تر معتقدند اینگونه سخن گفتن توهین به روحانی است. این گروه که یکدست هم نیستند مخالف استیضاح‌اند و دلایل ویژه خود را برای مخالفت دارند.

محمدرضا باهنر در واکنش به حملات به روحانی گفت: " توسل شدن به ابزار‌های توهین یا تهدید حتماً فضای نقد منصفانه و تبادل نظر و تعاطی افکار را مخدوش می‌کند و این شرایط آسیبی خواهد بود برای مردم‌سالاری دینی. "


بیشتر بخوانید: پشت پرده تهدید به اعدام روحانی


علی مطهری نماینده پیشین مجلس و از چهره‌های میانه رو اصولگرا هم در این باره معتقد است: «من مذاکره با آمریکا را در شرایط فعلی به صلاح کشور نمی‌دانم، اما معتقدم اظهارنظر هر ایرانی خصوصا رئیس جمهور در این مورد باید آزاد باشد و نباید موجب توهین و تهدید شود. این که مقام رهبری مخالف مذاکره هستند مانع اظهارنظر دیگران نیست.»

همچنین مهدی نصیری سردبیر اسبق کیهان هم به اهانت ذوالنوری علیه روحانی پاسخ داد و گفت: «با تهدید به اعدام به کجا خواهیم رسید؟» نصیری در حساب کاربری‌اش در توییتر افزود: «گام اول انقلاب را با شعار آزادی همه گروه‌ها و جناح‌ها و احزاب آغاز کرده بودیم به اینجا رسیدیم. اکنون در طلیعه گام دوم با تهدید به اعدام به کجا خواهیم رسید؟»

در این فضا حتی برخی علمای قم هم ازحملات بی‌محابا به رییس جمهور گلایه دارند. آیت الله مقتدایی نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که حرف‌های اخیر مجتبی ذوالنور نماینده قم در مجلس مورد تأیید بزرگان قم نیست، گفت: «او هتک حرمت آقای روحانی رئیس‌جمهور را کرده که این زیبنده نیست.»

او افزود: "اعتراض به آقای روحانی وارد است، اما این جور صحبت کردن به هیچ وجه مورد تأیید نبوده و نیست. "

بسیاری از اصولگرایان معتقدند با توجه به اینکه رهبر انقلاب تاکید کردند که دولت باید تا پایان دوران کاریش به فعالیت ادامه دهد، تقاضای استیضاح در راستای ولایتمدارانه نیست و خلاف نظر رهبری است.

منبع: فرارو
ارسال نظر