تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۰۸ آبان ۱۳۹۹

این شرکت با واکسن کرونا می‌خواهد ناجی جهان شود

 شرکت جانسون و جانسون به زودی فاز سوم آزمایش بر روی واکسن کووید ۱۹ را آغاز می‌کند.

اقتصاد۲۴ -چندی پیش، شرکت جانسون که مشغول انجام آزمایش‌های بالینی بر روی واکسن کاندید کووید ۱۹ بود، از بیماری غیر قابل توجیه یکی از داوطلبان که دچار سکته مغزی شد، در روند آزمایش خبر داد و همین موضوع باعث توقف آزمایش‌ها شد.در این آزمایشات، داوطلبان به دو گروه تقسیم شده بودند. یک گروه از آنها خود واکسن را دریافت کردند و به گروه دیگری دارونمایی داده شد تا بتوانند نتایج حاصل را به خوبی بررسی کنند. در این آزمایش، هیچ یک از شرکت‌کنندگان نمی‌دانند که آیا واکسن اصلی به آنها تزریق شده یا دارونما دریافت کرده‌اند.


بیشتر بخوانید:آخرین آمار جهانی کرونا امروز چهارشنبه ۷ آبان ۹۹


در این مطالعات که بر روی گروه بزرگسالان ۱۸ تا ۶۰ سال انجام شده، ۶۰ هزار داوطلب از کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک، پرو، آفریقای جنوبی و ایالات متحده شرکت‌کرده‌اند که ۳۰ هزار نفر از آنها یک دوز مشخص واکسن دریافت می‌کنند. در این آزمایش، هم از داوطلبان بیمار و هم داوطلبان غیر بیمار استفاده شده است.

گفته می‌شود که جانسون، یکی از چهار شرکتی است که در حال حاضر در مرحله آخر از انجام آزمایش بر روی واکسن‌ کرونا است. این شرکت از آدنو ویروس‌ها برای ساخت واکسن استفاده می‌کند که به طور معمول باعث سرماخوردگی‌های بی‌خطر می‌شود.

شروع دوباره برای واکسن جانسون

حالا پس از گذشت مدتی، پل استوفلز، مدیر ارشد علمی شرکت جانسون اعلام کرده که پس از ارزیابی دقیق این واقعه پزشکی، بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده تا به امروز و نظر هیات نظارت بر ایمنی و متخصصان مستقل، هیچ مدرکی دال بر مرتبط بودن این بیماری با واکسن نیافته است. به گفته این شرکت، آزمایشات بالینی برای ارزیابی ایمنی و اثربخشی بر اساس دیدگاه کاملی از همه شرکت‌کنندگان در آزمایش و تجربیات آنها طراحی شده است. عوارض جانبی غیرمنتظره، از جمله بیماری‌ها، می‌تواند در جریان هر مطالعه بالینی، به ویژه مطالعات بزرگ رخ دهد. این عوارض گاهی در گروه داوطلبان واکسن و گاهی در گروه دارونماها اتفاق می‌افتد و هر کدام از آنها نیاز به بررسی دارد.

استقبال از جانسونشرکت جانسون اعلام کرده است که به زودی آزمایش‌های خود را از سر می‌گیرد. بسیاری از متخصصان از انتشار این خبر ابراز خوشحال کردند. دکتر لوسیانا بوریو، سرپرست سابق در سازمان غذا و دارو، با اشاره به نیاز مبرم به وجود چندین واکسن در رقابت برای محصولی که بتواند جمعیت جهانی را از ویروس کرونا محافظت کند، از این اعلامیه استقبال کرد. دکتر ماریکار مالینیس، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه ییل نیز گفت: با توجه به نتایج بررسی‌های انجام شده به نظر می‌رسد هیچ نگرانی در زمینه ایمنی واکسن‌های آزمایشی این شرکت وجود ندارد و شروع مجدد آزمایش‌ها باید خبر خوبی تلقی شود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر