اقتصاد۲۴ - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره گفتههایی مبنی بر "استشمام بخار آب برای از بین بردن ویروس کرونا در بدن" گفت: اول جای سوال است که ما این بخار را میخواهیم از کجا بیاوریم تا مرتب در برابر بخار قرار بگیریم؟ حتی بخوردادن هم ویروس را از بین نمیبرد و این مطلب نه تنها که درست نیست بلکه هیچ منبع و ماخذ علمی هم ندارد و مردم به هیچ عنوان به این شایعات توجه نکنند و در حال حاضر بیماری درمان و واکسن خاصی ندارد و تنها روش پیشگیری از ابتلا به بیماری استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی، پرهیز از حضور در اجتماعات و مکانهای پرازدحام و شست و شوی مرتب دست هاست.
دکتر "سیدوحید احمدیطباطبایی" با برشمردن علایم بیماری کووید ۱۹ شامل تب، سرفه، تنگی نفس، خستگی، از دست دادن حسهای بویایی و چشایی و ... گفت: بار ویروسی (تعداد ویروس موجود در بدن) در افرادی که تب دارند و یا سرفه میزنند (افراد دارای علامت بیماری) بالاتر از سایرین است مسلما سرایتپذیری آنها بیشتر است.
وی در واکنش به اظهارات برخی افراد مبنی براینکه "با نزدن ماسک و وارد شدن میزان اندک ویروس به بدن، میتوان خود را در برابر ویروس واکسینه کرد" ادامه داد: ۳۰ تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به کووید ۱۹ بدون علامت هستند و اگر فاصله اجتماعی با این افراد رعایت نکنیم احتمال ابتلای ما وجود دارد بنابراین تاکید همه سازمانهای معتبر بهداشتی و درمانی دنیا از جمله سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و مدیریت بیماریهای آمریکا بر زدن ماسک در مجامع عمومی و به ویژه سربسته و رعایت فاصله فیزیکی (حداقل ۱.۵ متر) است.
بیشتر بخوانید: عقیم شدن آقایان؛ تلخترین عارضه ابتلا به کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به نحوه انتقال ویروس کرونا افزود: ماسک از انتقال بیماری از طریق بزاق دهان جلوگیری میکند ضمن آنکه باید بدانید که ریز قطرات آب دهان فرد مبتلا به کووید ۱۹ سرشار از ویروس کروناست بنابراین توصیه اکید میشود به هیچ عنوان موقع صحبت کردن ماسک خود را از جلوی دهان و بینی خود بر ندارید.
وی با اشاره به افراط برخی از افراد در استفاده از مواد ضد عفونیکننده سطوح عنوان کرد: نباید افراطی سطوح را ضدعفونی کرد، زیرا مقالات علمی تا این لحظه نشان میدهد که احتمال انتقال ویروس از طریق سطوح کمتر است، اما تاکید ما بر این است که دستها را به صورت مرتب شست و شو دهید و مخصوصا زمان بازگشت از بیرون به خانه آنها را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
احمدیطباطبایی درباره گفتههایی مبنی بر "استشمام بخار آب برای از بین بردن ویروس کرونا در بدن" گفت: اول جای سوال است که ما این بخار را میخواهیم از کجا بیاوریم تا مرتب در برابر بخار قرار بگیریم؟ حتی بخوردادن هم ویروس را از بین نمیبرد و این مطلب نه تنها که درست نیست بلکه هیچ منبع و ماخذ علمی هم ندارد و مردم به هیچ عنوان به این شایعات توجه نکنند و در حال حاضر بیماری درمان و واکسن خاصی ندارد و تنها روش پیشگیری از ابتلا به بیماری استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی، پرهیز از حضور در اجتماعات و مکانهای پرازدحام و شست و شوی مرتب دست هاست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به روند اپیدمی در هفته گذشته میتوان این پیش بینی را داشت که در هفته جاری مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در استان رکورد خواهد زد؟ اظهار کرد: تعداد مرگ و میر تحت تاثیر تعداد موارد بستری در بیمارستان است و وقتی که تعداد بستریها در بیمارستان بیشتر شود عمدتا به فاصله یک تا دو هفته موارد مرگ ناشی از کووید نیز بیشتر خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در هفته گذشته متاسفانه در برخی از روزها ۱۹ تا ۲۵ مورد فوتی قطعی ناشی از کووید ۱۹ را داشتیم (مواردی که تست PCR آنها مثبت بوده است) که با توجه به موارد مشکوک و همچنین سرپاییهایی که به تشخیص دکتر مبتلا به کووید اعلام شده اند، شاید میزان مرگ و میر برخی از روزهای هفته گذشته در استان کرمان حدود ۴۰ تا ۵۰ مورد بوده است که میتواند این عدد در روزهای آینده حتی بیشتر هم شود.