سیدکمال سیدعلی تصریح کرد: در این شرایط یکی از اقدامات مهمی که باید در داخل انجام دهیم، تصویب FATF است چرا که در این صورت روابط بانکی نیز شکل عادی به خود میگیرد و ضمن تقویت این بخش میتوانیم وجوه بلوکه شده خود در کشورهای دیگر را نیز به راحتی به دست آوریم.
وی با تاکید بر اینکه به نظر میرسد در آینده نزدیک شرایط ما بهتر شود، افزود: به هر حال کشورهایی که منابع مالی ایران در آن مسدود است از رییس جمهور آمریکا دستور میگرفتند که حالا با کاهش فشارهای حداکثری ترسی نخواهند داشت. در نتیجه مقامات ایران نیز باید مذاکرات با این کشورها را به سرعت در دستور کار قرار دهند.
به گفته معاون اسبق ارزی بانک مرکزی، دو ماه تا روی کار آمدن جو بایدن رییس جمهور جدید آمریکا مانده و در این مدت باید به فرماندهی و تصمیمهای واحد در داخل دست یابیم و این مدت را با مراقبت سپری کنیم تا مبادا اقدامات تند و تیزی داشته باشیم.
سیدعلی تاکید کرد: آمریکا باید نسبت به تنش زدایی در منطقه نیز اقدام کند و بتوان با دو کشور عراق و افغانستان به عنوان بازارهای ویژه صادراتی ایران روابط تجاری را گسترش داد. موضوع دیگری که باید در دستور کار قرار گیرد، مذاکرات ویژه با کشورهای حوزه CIS و اعزام هیاتهای تجاری است.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هم اکنون انتظارات تورمی در حال تخلیه شدن است و با توجه به کاهش فشار حداکثری روی ایران و اعلام اینکه آمریکا به برجام باز میگردد، شاهد کاهش نرخ ارز در بازار هستیم. در این شرایط بانک مرکزی باید از فشارهای هیجانی به دور باشد و به مرور کاهش و ثبات نرخ ارز را محقق سازد چرا که اگر نوسانات نرخ ارز با شتاب کم شود، مجددا با کوچکترین اتفاق ممکن است شاهد افزایش نرخ ارز باشیم.
منبع: ایبنا