تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹

علی ضیا: توان ساخت برنامه‌های بزرگ و چالشی هم دارم

 سیدعلی ضیا در آستانه تولید و پخش فصل جدید برنامه تلویزیونی «فرمول یک» درباره ساختار این برنامه و نیز دغدغه‌های خود در حوزه برنامه‌سازی تلویزیونی توضیحاتی ارائه کرد.

اقتصاد۲۴ - علی ضیا این روزها در حال تولید فصل جدید «فرمول یک» است که با ساختار جدیدی پخش می‌شود. برنامه‌ای که بعد از چند فصل دیگر زنده نیست و ضیا دوباره سبک گفتگو را برایش برگزیده است.
ضیا البته در این گفتگوی کوتاه که به بهانه ساخت فصل جدید برنامه‌اش صورت گرفت از هدفش برای ورود به عرصه تولید برنامه‌های گفتگومحور با ساختارهای بیگ پروداکشن می‌گوید که در حال حاضر با بودجه‌های موجود امکانش نبوده است.

*تیزری که از «فرمول یک» این شب‌ها پخش می‌شود به‌واسطه نماهایی که از سریال‌ها و فیلم‌های قدیمی دارد، این ذهنیت را به وجود می‌آورد که برنامه قرار است خاطره بازی کند درست است؟

_ما قرار نیست به خاطره‌ها بپردازیم درست است که تلویزیون فارغ از همه اتفاقاتی که رقم زده است بخش مهمی از خاطرات مردم با برنامه‌های تلویزیون و حتی خود «فرمول یک» است اما بنای ما خاطره بازی نیست بلکه همانطور که در تیزر هم تاکید می‌کنیم می‌خواهیم در ساعتی جدید خاطره‌ای جدید بسازیم. اصلاً خاطره بازی نداریم. برنامه‌های دیگر در این حوزه کار خودشان را می‌کنند دمشان هم گرم. ما هم کار خود را می‌کنیم.

* شما چند ماهی روی آنتن نبودید در این چند ماه روی فصل جدید همین برنامه کار می‌کردید؟

_ما حدود هفت یا هشت ماه کار نداشتیم و اتفاقاً در همین مدت در حال کار و طراحی بودیم که به چند طرح فوق‌العاده هم رسیدیم اما متأسفانه هیچیک به سرانجام نرسید.

*یعنی هیچیک با جدیت به تصویب نرسید؟

_اتفاقاً تصویب شد اما مساله این است که به دلیل برآورد و بودجه‌ای که حداقل برای شبکه یک پایین‌تر است نمی‌توانید برنامه‌هایی با ساختار بیگ پروداکشن بسازید. اگر هم بتوانید کار بسیار دشواری است و حداقل ما نتوانسته‌ایم چنین کاری بکنیم.


بیشتر بخوانید:انتشار تصاویر خصوصی ریحانه پارسا توسط امین فردین +تصاویر


*طرح این برنامه‌ها نیاز به بودجه‌های کلان داشت و بیگ پروداکشن بود؟

_دو طرح برنامه بیگ پروداکشن داشتیم که تصویب هم شد و مدیران هم دوست داشتند و واقعاً وقت گذاشتند ما در هفته چند جلسه چند ساعته با مدیران برگزار می‌کردیم و حتی طرح‌ها به برآوردهای مالی هم رسید و همه کارها انجام شد اما نهایت زمانی که باید هزینه‌ها دریافت می‌شد این بودجه تأمین نشد.

*ساختار برنامه کنونی چگونه است؟

_این برنامه هم گفتگومحور است و در امتداد همان «فرمول یک» است و تا حدی سرگرمی آن بیشتر است قطعاً دغدغه اجتماعی دارد. نمی‌خواهم بگویم یک برنامه متفاوت و خاص داریم اما به قدر امکانات در شرایط فعلی تلاش کردیم وگرنه بعد از این همه سال تجربه هم توان و هم خلاقیت ما خیلی بیشتر بعد از آن چیزی است که روی آنتن دیده می‌شود.

*گویی «فرمول یک» جدید به میل خود شما نیست؟

_خیر اتفاقاً «فرمول یک» همیشه به دل من هست و همیشه هم خوشحالم از ساخت آن. حرف من این بود که می‌توانم یک برنامه بیگ پروداکشن بسازم که مردم از آن استقبال زیادی کنند مثل «عصر جدید» که فوق‌العاده است.

البته منظورم رقابت با «عصر جدید» نیست که در حال حاضر به بهترین شکل هم آن را می‌سازند بلکه منظورم ساخت یک برنامه پربیننده است و می‌گویم این توانایی را دارم اما وقتی شرایط مهیا نیست این توانایی و استعداد و پتانسیل از بین می‌رود. مثل این است که من «بی‌ام دبلیو» باشم و از من بخواهند با سرعت «پراید» حرکت کنم.

*و ساخت این برنامه پربیننده فقط وابسته بودجه است؟

_طبیعتاً بله وگرنه هم مجید زین‌العابدین مدیر شبکه و هم فضل الله شریعت پناهی مدیر گروه اجتماعی پیگیر هستند تا بتوانند امکانات را فراهم کنند.

*در نهایت فکر می‌کنید «فرمول یک» جدید پربیننده خواهد شد؟

_تغییراتی در برنامه داریم و به نظرم «فرمول یک» جدید هم می‌گیرد و هم مردم آن را دوست خواهند داشت.

*ولی باز هم فکر می‌کنم ایده آل خود شما نیست؟

_الان و در شرایط فعلی اساساً ساخت «فرمول یک» ایده‌ال من نیست. من معتقدم در همین شرایط کنونی می‌توانم یک برنامه شاخ و پرچالش بسازم و حیف است که کاری را که بلدم یعنی همان «گفتگو کردن» را تکرار کنم. علاقه داشتم برنامه‌ای بیگ پروداکشن بسازم که نشد ولی همه انرژی‌ام را گذاشته‌ام که فرمول یک در سری جدید خیلی بهتر شود.

*چرا همین برنامه‌های گفتگومحور خیلی نمی‌توانند با هم متفاوت باشند؟

_در گفتگو، استانداردهای ثابتی وجود دارد و خیلی از نایت شوهای جهان همین کار را می‌کنند و ما هم از همین استانداردها بهره می‌گیریم ولی هدف من این بود که توانایی‌هایم را در ساختارهای دیگری محک بزنم که در عین حال همین «فرمول یک» را با جذابیت‌های جدیدی به صحنه می‌بریم.

* و دیگر قرار نیست به چهره‌های مردمی بپردازید؟

ما هفت قسمت از چهره‌های مردمی را ساختیم که بین عید قربان تا غدیر پخش شد اما به دلیل مشکلات پخش و ساعت نامنظم دیده نشد. خیلی هم در شرایط کرونایی، ساخت برنامه دشوار بود ماسک زدن به تازگی اجباری شده بود و شرایط کرونا کار را سخت کرده بود. من واقعاً حاضرم هیچ برنامه‌ای در زندگی‌ام نسازم و فقط به همین «چهره‌های مردمی» بپردازم آنقدر که این برنامه را دوست دارم.

*چرا ادامه پیدا نکرد؟

_بخشی از مهمان‌ها از شهرستان می‌آیند، اکنون قانون منع سفر نداریم که زمان اسفند که می‌خواستیم این برنامه را بسازیم این قانون وجود داشت. در عین حال خیلی از مهمانان ما سن و سالشان و یا سیستم ایمنی شأن مساعد نباشد و قاعدتاً در کیفیت انتخاب چهره‌ها و مهمانان تأثیر می‌گذارد. به ویژه که هر روز آمار کشته‌ها بیشتر می‌شود و من به عنوان برنامه ساز فارغ از تیمم استرس مهمان‌ها را هم دارم.

* شرایط کرونایی در برنامه جدید هم اثرگذار است یا مهمانان را تغییر داده‌اید؟

_برنامه گفتگومحور است و در این برنامه هم اثرگذار است. من همیشه خواسته‌ام برای مردم برنامه بسازم و آن‌ها در برنامه‌ام باشند تا هنرمندان. البته که ما در همه برنامه‌ها عادت کرده‌ایم که هنرمندان را ببینیم فرمول یک در سری‌های قبل هم یک روز در هفته از هنرمندان دعوت می‌کرد. با احترامی که برای هنرمندان قائل هستم ولی این کار را باقی هم صنف‌های من انجام می‌دهند و الان ممکن است که هنرمند یا ورزشکار یا چهره داشته باشیم اما قالب اصلی برنامه گفتگو با آدم‌های ناشناس است.

*با توجه به اینکه برنامه تولیدی است و دیگر زنده نیست از تأثیر برنامه کم نمی‌شود؟

طبیعتاً من همیشه برنامه زنده ساخته‌ام و به این برنامه تولیدی به عنوان یک چالش جدید نگاه می‌کنم.

منبع: مهر
ارسال نظر