تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۱۰ آذر ۱۳۹۹
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

فعالیت‌های کسب‌وکارهای اینترنتی شناسنامه‌دار می‌شود/ سرعت اینترنت باید افزایش یابد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: ما دیگر مثل سابق نمی‌توانیم نفت بفروشیم و نمی‌شود فردی در فضای مجازی تراکنش مالی کلانی داشته باشد و در قبال آن، مالیات ندهد.

محمد آیتی، اقتصاد۲۴- ویروس کرونا سبک زندگی همه مردم جهان و به تبع آن، ایرانی‌ها را تغییر داده است. هرچه درباره ضرر‌های این ویروس که به بدنه جوامع وارد شده است بگوییم، کم است. اما شیوع کووید۱۹ باعث شد مدیران ارشد نظام بیشتر به‌ فکر ایجاد زیرساخت‌های کشور در حوزه دولت الکترونیک بیفتند.

یکی از این بخش‌ها، شکل‌گیری هرچه بیشتر و حمایت از کسب و کار‌های اینترنتی است، زیرا اگر خرید‌های مردم بیشتر به شکل غیرحضوری باشد بهتر می‌توان از پسِ این ویروس منحوس برآمد.

علیرغم تحرکات خوبی که در این بخش شده، سوال این است که حمایت از افراد فعال در حوزه کسب و کار‌های اینترنتی قابل ملاحظه بوده است؟

در همین رابطه، بهروز محبی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: دوران کرونا نیاز جدی ما به فضای مجازی را کاملاً محرز کرده است و در حال حاضر همه می‌دانند بهترین مدل ارتباطاتی که باید اتفاق بیفتد به‌خصوص در مسائل اقتصادی، در فضای مجازی است.

وی افزود: چیزی که ما بر آن اصرار داریم شناسنامه‌دارکردن افراد و از بین‌بردن زمینه‌های فریب و سوءاستفاده است. قطعاً حساسیت مجلس روی این موضوع به‌صورت جدی است و ما امیدوار هستیم که بتوانیم فعالیت‌های افراد کاسب در فضای مجازی را شناسنامه‌دار کنیم.


بیشتر بخوانید: انقلاب اقتصادی روی موج آنلاین‌ها


نماینده مردم سبزوار تصریح کرد: همان‌طور که تراکنش‌های مالی این افراد به‌صورت جدی در حال کنترل است، دو، سه سال است مجموعه‌ای را در کشور داریم که به‌صورت یک مرکز مبارزه با پولشویی در حال فعالیت است، و در این سه سال بیش از ۲۵ هزار پرونده و گزارش از طرف بانک‌ها و موسسات به این مرکز داده شده است.

محبی یادآور شد: قطعاً در این نظام به‌واسطه تراکنش‌های مالی، حاکمیت باید تسلط داشته باشد و توصیه من این است که اگر مردم و کاسبان این حوزه با شفافیت در میدان کار حاضر شوند، حتماً حمایت خواهند شد.

وی اظهار داشت: شفافیت باید هم در زمینه پرداخت‌های مالیاتی و نداشتن گریز مالیاتی باشد و هم جلوگیری از سوء‌استفاده‌های احتمالی.

محبی در پاسخ به این سوال که آیا ضرورت دارد که از فروشندگان فضای مجازی هم مالیات گرفته شود؟ گفت: متناسب با تعریفی که از قانون برای دریافت مالیات وجود دارد این افراد هم باید مالیات پرداخت کنند و پرداخت این مالیات، هم حق است و هم ضرورت دارد. دولت در این سال‌ها حمایت‌های خوبی در این رابطه از این فروشندگان داشته و اگر قرار به همکاری باشد باید دو طرف شرایط یکدیگر را درک کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: ما دیگر مثل سابق نمی‌توانیم نفت بفروشیم و نمی‌شود فردی در فضای مجازی تراکنش مالی کلانی داشته باشد و در قبال آن، مالیات ندهد. ما طرح مالیات بر عایدی سرمایه را به‌زودی از کمیسیون اقتصادی به صحن مجلس خواهیم آورد و این دقیقاً میزان درآمدی که هر شخص از تراکنش‌ها کرده است را نشان خواهد داد.

نماینده سبزوار در ادامه در مورد بالا رفتن سرعت اینترنت توسط وزارت ارتباطات عنوان کرد: دقیقاً این موضوع، یکی از مسائل جدی این وزارتخانه است و اخیراً در دیداری که با وزیر ارتباطات داشتم، تسلط ایشان را درک کردم. آقای آذری‌جهرمی اطلاعات دقیقی دارد که پوشش اینترنتی ایرانسل، رایتل و همراه اول در تمام نقاط کشور به چه صورت است که این آشنایی به‌کار، جای تقدیر دارد. ان‌شاالله در آینده نزدیک وضعیت سرعت اینترنت در کشور بهبود پیدا کند تا مخصوصاً فروشندگان کالا و خریداران بهتر از همیشه بتوانند به کالای خود دست پیدا کنند و با کم‌شدن رفت و آمد‌ها کمی از بار سنگین سیستم بهداشت و درمان کشور در این روز‌ها کم شود.

محبی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات تحت تاثیر تحریم‌ها، ضرباتی متحمل شده است، ولی در عین حال اهتمام آن‌ها این است که با تمام توان بتوانند فضای اینترنت را تقویت کنند و قطعاً هم اگر لایحه‌ای دریافت کنیم و یا دولت چیزی در این مسیر از ما بخواهد، مجلس در کنار دولت خواهد بود. کمیته اقتصاد دیجیتال در کمیسیون برنامه و بودجه تشکیل شده است و حتماً نگاه ما به کسب و کار‌های اینترنتی ویژه‌تر خواهد بود.

ارسال نظر