تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹
پیش‌بینی بازار در هفته پیش‌رو؛

حرکت بازار سرمایه با قدرت پول‌های جدید محتمل است/ صبوری و سهامداری؛ تکلیف سرمایه‌گذاران بورسی در مقطع کنونی

بررسی حرکات سرمایه گذاران و ورود پول به بورس احتمال آغاز روندی صعودی در هفته پیش رو را برای بازار رقم می‌زند، روندی که دیگر متکی بر فاکتور‌های هیجانی و سفته بازانه نیست و بر فرمول‌های بنیادی استوار است.

حمیده قاسمی، اقتصاد۲۴بورس در هفته گذشته در شرایطی سردرگم از ریسک شیوه نامه جدید زنجیره فولاد کار خود را آغاز کرد.
بر این اساس شاخص در محدوده یک میلیون و ۳۷۰ هزار واحد نوسان کرده و در تلاش برای کف سازی در همین محدود‌ها و با ثبت رشد ۲ درصدی، هفته خود را به پایان برد.

در این میان برخی نماد‌ها در گروه‌های بانکی و پالایشی به مقاومت‌های خود رسیدند که به طور طبیعی با افزایش عرضه مواجه شدند.

همین مسائل در کنار سایر فاکتور‌ها همچون کاهش تدریجی نرخ ارز از رشد سهام در تابلوی معاملات جلوگیری کرد و سبب بروز حرکات محتاطانه سرمایه گذاران شد.

گروه‌های بورسی برتر هفته

این هفته گروه زراعت و خدمات وابسته با ۲۲.۶ درصد رشد بیشترین بازدهی هفتگی را به ثبت رسانید. پس از آن گروه‌های عمده فروشی با ۱۷.۳۶ درصد و محصولات کاغذی ۱۰.۵۹ در رده‌های دوم و سوم قرار گرفتند.
بازدهی گروه‌های سایر واسطه گری‌های مالی، بیمه و بازنشستگی و قند و شکر نیز در میانگین ۷.۵ تا ۸.۵ درصد به ثبت رسید.

همچنین بانک‌ها و موسسات اعتباری، محصولات کامپیوتری الکترونیکی و نوری و فراورد‌های نفتی بین ۶ تا ۷ درصد بازدهی را از آن خود کردند.

گروه‌های دارویی، رایانه و خرده فروشی بازدهی بین ۵ تا ۶ درصد و سایر گروه‌ها نیز بازدهی‌های کمتری را در نوسان هفتگی خود کسب کردند.

کدام نماد‌ها بهترین بودند؟

نماد تلیسه (شرکت تلیسه نمونه) با بازدهی ۸۱.۹۷ درصدی بیشترین بازدهی هفتگی را در بین سایر نماد‌های بورسی و فرابورسی در هفته گذشته به ثبت رسانید.
پس از آن نماد غدیس (پاکدیس) با ۶۰.۲۱ درصد، زشگزا (شیر و گوشت زاگرس شهرکرد) با ۴۹.۷۹ درصد، زبینا (کشاورزی و دامپروری بینالود) با ۴۷.۵۳ درصد و قشیر (قند شیروان قوچان) با ۴۴.۷۹ درصد در رده‌های بعدی بیشترین بازدهی هفتگی قرار گرفتند.

در این هفته گروه محصولات چرمی با منفی ۱۳.۰۷ درصد بدترین بازدهی را در بین گروه‌های بورسی و فرابورسی و نماد انرژی ۱ (نهاد‌های مالی بورس انرژی) با منفی ۳۹.۵۲ بدترین بازدهی را در بین نماد‌های بورسی و فرابورسی به ثبت رساندند.

تحرک دقیقه نودی بورس در پایان هفته

با وجود وضعیت سردرگم بازار در هفته گذشته انتشار اخباری مبنی بر جلسه اصلاح شیوه نامه عرضه فولاد با حضور بالاترین مقامات تصمیم گیر در دفتر معاون اقتصادی رئیس جمهور از نیمه دوم روز چهارشنبه نماد‌های فلزی و لیدر این نماد‌ها یعنی فولاد، فملی و ذوب با جمع آوری صفوف فروش و حتی در دقایق آخر تشکیل صف خرید به استقبال تجدید نظر در شیوه نامه ابلاغی رفتند.

اما شستا خرسی‌ترین نماد هفته که روز سه شنبه با نشستن صف فروش خود بر روی شاخص سوی بازار را تغییر داد، روز چهارشنبه در کمتر از نیم ساعت صف فروش سنگین خود را جمع آوری کرده و تا پایان معاملات حجمی معادل ۵۸۰ میلیون سهم را داد و ستد کرد، هر چند که ترجیح داد این حجم در محدوده منفی حجم خورده و جلوی شکل گیری تقاضای محسوس را گرفت.

اما روز چهارشنبه بیش از سایر روز‌های هفته ورود پول حقیقی‌ها به بازار محسوس بود. ثبت بیش از ۲۸ هزار هزار میلیاردی ارزش معاملات رکوردی جدید در ماه‌های اخیر فعالیت بورس بود.

روز چهارشنبه در حالی که حقیقی‌ها به دنبال افزایش سهم خود در گروه‌های فلزات اساسی، بیمه و صندوق بازنشستگی و زراعت و خدمات وابسته بودند، حقوقی‌ها سهم خود را در گروه‌های شرکت‌های چند رشته‌ای و استخراج کانه‌های فلزی افزایش دادند.

پیش بینی بورس در هفته پیش رو

افزایش چشمگیر ارزش معاملات و ورود پول‌های بزرگ به بازار در هفته نخست آذر ماه کاملا محسوس بود. بر این اساس و با شکل‌گیری تدریجی چشم‌‌انداز‌های مثبت پیش‌رو همچون کاهش تحریم‌ها و امکان واردات مواد اولیه و صادرات محصولات، همچنین امید به بازگشت امکان انجام مراودات مالی و بانکی بیش از فاکتور‌هایی همچون افزایش نرخ ارز می‌تواند عوامل بنیادی رشد بازار سرمایه را تقویت کند.


بیشتر بخوانید: آموزش کم کردن میانگین خرید سهم به روش مارتینگل


این در حالی است که وضعیت انتخابات آمریکا و نتایج آن هنوز چندان روشن نیست، اما با تکیه بر منطق انتخابات یعنی رای اکثریت انتخاب بایدن و تعیین تکلیف رئیس جمهوری بعدی ایالات متحده آنقدر قطعی به نظر می‌رسد که بدنه اقتصاد کشور در حال همسوسازی برنامه ریزی‌ها و سیاست گذاری‌های خود در شرایط قبل از سه سال گذشته است.

ورود پول و بازارگردانی نماد‌های لیدر بازار همچون خودرو، خساپا، شستا، فولاد، فملی، شبندر و چند نماد دیگر هفته پیش رو را مستعد آغاز حرکت جدید بازار با امید به تقویت گزارش‌ها و EPS‌ها می‌کند.
بر این اساس برخی گروه‌ها همچون بانکی ها، خودرویی‌ها و فلزی‌ها پتانسبل رشد بیشتری را دارند.

برخی نماد‌ها همچون سه نماد بانکی وبملت، وبصادر و وتجارت به دلیل تصمیم بر عرضه باقیمانده دارایکم متشکل از این سه نماد پتانسیل رشد دارند.
نماد‌های صندوق دارایکم پالایش اعم از نماد‌های شبندر، شپنا، شتران و شبریز نیز به دلیل سیاست عدم بازگشایی نماد پالایش ۱ در محدوده منفی چاره‌ای جز رشد ندارند و حداقل باید بالاتر از ۳۰ درصد تخفیف دولت بازگشایی شوند
این در حالی است که اکنون این نماد‌ها در محدوده منفی ۳ درصد هستند و حداقل رشد ۳۳ درصدی را در پیش دارند.
انتشار اخباری مبنی بر فروش دارا دوم یا همان صندوق خودرویی-پالایشی مطرح شده با چهار سهم خودرو، خساپا، فولاد و فملی این ۴ نماد را نیز مستعد رشد می‌کند.

توصیه هایی به سهامداران بورس

در شرایط فعلی چنانچه اشراف کافی بر شناخت کف و سقف سهم‌ها ندارید و رصد و بررسی اخبار بازار برای شما امکان پذیر نیست از نوسان گیری پرهیز کنید.
در صورتی که سهامدار هستید با سود‌های ۲۰ تا ۳۰ درصدی با سیو سود از سرمایه خود محافظت کنید.
اما اگر سهامدار و متضرر هستید با تشخیص کف سهم‌ها در صورت موجود بودن نقدینگی اقدام به کاهش میانگین کنید تا بتوانید زودتر از ضرر خارج شوید.
فروش سهام با ضرر آن هم پس از تحمل بیش از سه ماه توصیه نمی‌شود؛ بنابراین با دید میان مدت و بلندمدت به صبوری ادامه دهید و از صحنه خارج نشوید تا نتیجه بگیرید.

ارسال نظر