اقتصاد۲۴ - حال و روز گروه فلزات در بازار به گونهای شده که برای ادامه فعالیتهای صنعتی راهی جز افزایش قیمت و رسیدن به بازار جهانی ندارد. هرچند صنایع فلزی - معدنی مدت هاست مورد توجه سهامداران هستند و رشد منطقی قیمتها از دلایل جذابیت این صنایع بشمار میآید، اما بحث تلاطم قیمت این بخش از محبوبیت آن کاسته و تولیدکننده و سهامدار را در بلاتکلیفی قیمتهای دستوری قرار داده است.
در سالهای اخیر قیمت گذاری دستوری فقط دامنگیر بازارهای کالایی و مصرفی نشده بلکه سهامداران صنایع مختلف فعال در بورس مانند صنایع فولاد نیز از آن متاثر شده اند چرا که وزارت صمت اقدام به قیمت گذاری فولاد و به نوعی دستکاری در صنعت فولاد کشور کرده است اقدامی که به اعتقاد کارشناسان، آینده صنعت فولاد را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.
درحالی که صنعت فولاد بخش بزرگی از معاملات بازار سهام و بورس کالا را شکل میدهد، قیمت گذاری کالاهای استراتژیک توسط وزارت صمت نمیتواند موفقیت آمیز باشد و به رانت در آن بخش میانجامد.
در همین راستا فعالان زنجیره فولاد خواستار توقف قیمتگذاری و اولویتدهی به صنایع فلزی یعنی شمش فولاد هستند. به اعتقاد آنها نفع این قیمتگذاری که باید به مصرفکننده نهایی برسد هیچگاه محقق نشده و تنها موجب آسیبرسانی به کل زنجیره فولاد شده است.
اعتراض فعالان صنایع فلزی مبنی بر دخالت دولت در روند معاملات انواع محصولات فلزی موضوعی است که این روزها صنایع فلزی و سایر گروههای صنعتی بر آن تأکید دارند چراکه این مداخله تبعاتی همچون ریزش قیمتها، کاهش صادرات و بی تعادلی در بازار را به همراه داشته است.
خوشبینی به سهام گروه فلزات ادامه دارد؟
علی حیدری، کارشناس بازار سرمایه درباره عدم حمایت از گروه فلزات در بورس و تبعات آن به اقتصاد۲۴ گفت: در مجموع سهام گروه فلزات در بازار سرمایه به لطف حرکتهای غیراقتصادی مدیران حال و روز خوشی ندارد، اما به واسطه تورم موجود در جامعه رشدهای مناسبی تاکنون داشته است.
حیدری گفت: هرچند آنچه که این گروه در روزهای اخیر شاهد آن است همراهی بانک مرکزی با بازار سرمایه و به عبارتی اعلام کاهش نرخ سود بین بانکی است که این به نوبه خود خوشبینی خوبی را به بازار سرمایه و بازار سهام تزریق کرده است. از این رو در کلیت، بازار شاهد جذب نقدینگی هرچند بسیار کم شده است.
بیشتر بخوانید: قیمتگذاری اجباری فولاد جواب نمیدهد/ نرخگذاری در بورس راهی اشتباه است