تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹

ویروس کرونا چه مدت در هوا می‌ماند؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: ویروس کرونا به دلیل سنگینی، مدت طولانی در هوا نمانده و به سرعت روی سطوح و زمین رسوب می‌کند.

اقتصاد۲۴ - دکتر علیرضا جانبخش درخصوص مدت ماندگاری ویروس کرونا در هوا گفت: زمانی که فرد کرونایی در محلی حضور دارد، بویژه زمانی که سرفه یا عطسه کند، ویروس کرونا در هوا منتشر می‌شود، اما این ویروس به دلیل سنگینی به سرعت زمین گیر شده و روی سطوح و زمین رسوب می‌کند.

وی افزود: باید به یاد داشت در خصوص مدت ماندگاری این ویروس در هوا عوامل دیگری مانند تعداد بیماران حاضر در محل، تهویه هوا، دمای هوا، مقدار و حجم فضا و... هم موثر است.

جانبخش خاطرنشان کرد: اگر در محیط بسته و فاقد تهویه‌ای بیمار کرونایی حضور داشته باشد، این احتمال هست که ویروس کرونا مدتی در هوا پراکنده باشد، اما طول این مدت دقیقا مشخص نیست و شاید یک یا دو ساعت طول بکشد، اما به محض اینکه تهویه برقرارشود ویروسی در هوا باقی نمی‌ماند.


بیشتر بخوانید: نکات کلیدی تهویه فضا‌های بسته و کاهش انتقال کرونا


این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه راه اصلی انتقال ویروس کرونا بصورت مستقیم و از طریق تماس با افراد مبتلاست، گفت: ویروس کرونا عمدتا بصورت تنفسی و ازطریق ارتباط و نزدیکی با فرد مبتلا منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: در همین راستا دورهمی‌ها و تجمعات و تماس افراد بدون ماسک با یکدیگر و عدم رعایت فاصله می‌تواند نقش مهمی در انتقال بیماری داشته باشد و افراد باید بطور جد از تماس محافظت نشده با دیگران خودداری کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: یکی دیگر از راه‌های انتقال این ویروس تماس با اشیاء آلوده و تماس همان دست آلوده با صورت و دهان و بینی افراد است.

جانبخش تصریح کرد: اگر ویروس کرونا در هوا پراکنده شود، به سرعت روی وسایل رسوب می‌کند و اگر دست ما با این وسایل تماس داشته و سپس همان دست آلوده را به صورت بزنیم، احتمال انتقال کرونا وجود دارد و برای همین بر شست و شوی مرتب دست‌ها تاکید می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر