تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹

علامت جدید بیماری کرونا چیست؟

کرونا هرروز با علائم جدیدی همچون مشکلات پوستی، سرفه و... ظاهر می‌شود اما این بار این بیماری می‌تواند با عوارض نورولوژیک هم بروز پیدا کند.

اقتصاد۲۴ - سرفه خشک، تب و اختلالات تنفسی شناخته‌شده‌ترین علایم ابتلا به ویروس کرونا ست، اما براساس گزارش مرکز کنترل پیشگیری از کووید ۱۹، این بیماری می‌تواند با عوارض نورولوژیک هم بروز پیدا کند. نتایج مطالعه جدیدی که در نشریه Jama Network منتشر شد، بروز آسیب‌های مغزی را تایید می‌کند. محققان دانشگاه ماساچوست با بررسی وضعیت ۸۱۷ بیمار بالای ۶۵ سال مبتلا به کووید ۱۹ دریافتند که «روان‌آشفتگی یا هذیان» می‌تواند یکی از علایم زودهنگام ابتلا به بیماری باشد.

بیش از ۲۸ درصد بیماران پیش از بروز سرفه و مشکلات تنفسی دچار این وضعیت شدند. هذیان، کاهش هوشیاری، حالت گیجی، درک نکردن موقعیت زمانی و مکانی و هر نوع اختلال ناگهانی شناختی ممکن است نشانه‌ای از ابتلا به ویروس کرونا در سالمندان باشد چراکه سیستم ایمنی در این افراد به گونه‌ای متفاوت با ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله می‌کند.

پیرشدن زودهنگام مغز از عوارض کرونا

از طرفی محققان انگلیسی برای تشخیص تاثیر ویروس کرونا بر مغز، نتایج تست‌های شناختی بیش از ۸۴ هزار بیمار را بررسی کردند.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا چه مدت در هوا می‌ماند؟


این تست‌ها برای ارزیابی پیشرفت آلزایمر در این بیماران صورت گرفت. براساس تایید مدیر این تیم تحقیقاتی، مبتلایان به انواع وخیم بیماری کووید ۱۹، در زمینه‌های مختلف ارزیابی شناختی وضعیت نامساعدتری نسبت به سن خود داشتند. در واقع این کاهش عملکرد معادل پیرشدن مغز به‌اندازه ۱۰ سال بود. پژوهش دیگری توسط محققان دانشگاه استراسبورگ هم درباره ۵۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ نشان داد که ۴۰ نفر از آن‌ها به اضطراب و آشفتگی غیرعادی، ۲۰ نفر به هذیان و حدود یک سوم هم به ادراک نکردن موقعیت زمانی یا مکانی، از دست‌دادن توجه و تمرکز یا رفتار‌های غیرقابل کنترل دچار شدند.

آیا واقعا ویروس کرونا به مغز آسیب می‌رساند؟

پیش از این، طی دوران اپیدمی ویروس سارس شواهدی مبنی بر آسیب ویروس به مغز دیده شد، اما در جدیدترین پژوهش در دانشگاه ییل آمریکا، ثابت شد که ویروس کرونا می‌تواند در بعضی موارد حاد بیماری یا در افراد دارای زمینه ژنتیک ابتلا به تحلیل شناختی سبب آسیب به سلول‌های مغزی شود.

در چنین شرایطی، سلول‌ها از اکسیژن محروم می‌مانند و از بین می‌روند. محققان بر این باورند که در زمان آلودگی به ویروس کرونا، واکنش دفاعی بسیار شدیدی در بدن اتفاق می‌افتد که ممکن است به گرمای بیش از حد مغز منجر شود و علایم نورولوژیک خاصی بروز پیدا کند. آن‌ها آسیب ویروس بر مغز را به سه شکل مطرح کرده‌اند: حمله مستقیم ویروس به مغز، تحریک مغز با عبور ویروس از سد استخوانی بین حفره بینی و سر، اختلال در گردش خون عروق مغز.

ارسال نظر