تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹

متن کامل لایحه بودجه ١۴٠٠ منتشر شد

سازمان برنامه و بودجه کشور، متن کامل لایحه بودجه ١۴٠٠ را در سایت خود منتشر کرد.

اقتصاد۲۴دولت دوازدهم آخرین لایحه بودجه خود را با سقف ۲۴۳۵ هزار میلیارد تومان تقدیم مجلس کرد.

در غیاب رئیس جمهور، حسینعلی امیری - معاونت پارلمانی رئیس جمهور - لایحه بودجه ۱۴۰۰ را به مجلس برده است.

کلیات بودجه سال آینده از تراز شدن منابع و مصارف با رقم ۲۴۳۵ هزار میلیارد تومان حکایت دارد.

این در حالی است که دولت در بخش منابع ۸۴۱ هزار میلیارد تومان منابع عمومی و در مجموع ۹۲۹ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی پیش بینی کرده است.

منابع عمومی دولت شامل درآمد‌ها (مالیات و سایر درآمدها) با ۳۱۷ هزار میلیارد تومان، واگذاری دارایی سرمایه‌ای (فروش نفت و فرآورده‌های آن و ...) ۲۲۵ هزار میلیارد تومان و واگذاری دارایی مالی ۲۹۸ هزار میلیارد تومان است.

منابع عمومی دولت به همراه ۸۸ هزار میلیارد تومان درآمد‌های اختصاصی مجموع بودجه عمومی با ۹۲۹ هزار میلیارد تومان را تشکیل می‌دهد که با بودجه شرکت‌های دولتی که ۱۵۶۱ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده سقف بودجه به ۲۴۳۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

اما در بخش مصارف هزینه‌های جاری (عمدتا حقوق و دستمزد) ۶۳۷ هزار میلیارد تومان، بودجه عمرانی ۱۰۴ هزار میلیارد تومان و تملک دارایی مالی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مجموع منابع عمومی را تشکیل می‌دهد که همراه با هزینه از محل درآمد اختصاصی مجموعه مصارف عمومی به۹۲۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

درنگاهی کلی به بودجه ۱۴۰۰ به این موارد می‌توان اشاره کرد:

افزایش بودجه شرکت‌های دولتی بودجه ۱۴۰۰

بودجه شرکت‌های دولتی در سال ۹۹ به عدد یک هزار و ۴۸۴ میلیارد تومان مصوب شده بود که این رقم امسال به یک هزار و ۵۶۱ میلیارد تومان رسیده است.

یارانه نقدی و معیشتی ثابت ماند

یارانه نقدی که به عنوان مهم‌ترین بحث عمومی تلقی می‌شود در سال ۱۴۰۰ هم مبالغی را به خود اختصاص داده است.

در بند ۱ تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۰ آمده است، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با استفاده از کلیه بانک‌های اطلاعاتی در اختیار و بر اساس معیار‌ها و ضوابطی که توسط این وزارتخانه تعیین می‌شود نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه بگیران، با ارائه دلیل و مدرک به افراد، اقدام کند.

 اعلام عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰

بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ عوارض خروج برای هر نفر ۲۶۴ هزار تومان در سال آینده خواهد بود. بر این اساس عوارض خروج زائرین حج تمتع و حج عمره برابر با ۱۳۲ هزار تومان تعیین شده است.

خروج زائران عتبات عالیات زائران اربعین مطابق تاریخ تعیین شده در این قانون که از مرز‌های زمینی به مقصد کشور عراق از کشور خارج می‌شوند، از پرداخت عوارض خروج معاف است.

در سایر ایام سال عوارض خروج هوایی زائران عتبات عالیات ۴۵ هزار تومان عوارض خروج زمینی و دریایی آن‌ها برابر با ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.

سقف وام ازدواج در بودجه ۱۴۰۰ بدون تغییر ماند

بر اساس لایحه پیشنهادی دولت و در صورت تصویب مجلس به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شده است از محل پس انداز جاری و قرض الحسنه نظام بانکی تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به زوج‌های جوان پرداخت کند.

بر اساس این گزارش این تسهیلات به زوج‌هایی تعلق می‌گیرد که تاریخ عقد ازدواج آن‌ها بعد از اول فروردین ماه سال ۱۳۹۷ باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده باشند. تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از دوره‌ها در سال ۱۴۰۰ برابر با ۵۰۰ میلیون ریال یعنی ۵۰ میلیون تومان خواهد بود.

دوره بازپرداخت این تسهیلات هفت ساله تعیین شده است. طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در لایحه پیشنهادی بودجه اخذ یک نامه معتبر و سفته برای پرداخت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی ازدواج به زوجین کافی است.

سقف معافیت مالیاتی حقوق ۴ میلیون تومان تعیین شد

سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم در لایحه بودجه ۱۴۰۰، سالانه مبلغ ۴۸ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوق العاده، موضوع ماده ۸۵ قانون مالیات‌های مستقیم به صورت مازاد بر مبلغ مذکور تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد و نسبت به مازاد یک و نیم برابر تا دو و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه پانزده درصد و نسبت به مازاد دو و نیم برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات سالانه بیست درصد و نسبت به مازاد چهار برای مشمول مالیات بیست و پنج درصد ۲۵ اصلاح می‌شود.

پیش بینی ۳۵۰ میلیارد تومان برای تنظیم بازار کالا‌های اساسی وضروری

بررسی تبصره ۱۴ جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که دولت برای تنظیم بازار کالا‌های اساسی و ضروری و تادیه تعهدات مربوطه ۳،۵۰۰ میلیارد ریال و برای شیر مدارس ۵،۰۰۰ هزار میلیارد ریال پیش بینی کرده است.

در مجموع دولت برای منابع این بخش مبلغ ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال یعنی ۸۵۰ میلیارد تومان پیش بینی کرده است.

سهم صندوق توسعه ملی از درآمد‌های نفتی بدون تغییر ۲۰ درصد ماند

بر اساس بند الف تبصره یک این لایحه، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی و خالص صادرات گاز بدون تغییر نسبت به سال ۹۹ معادل ۲۰ درصد پیش بینی شده است.

در بند «الف» تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۰ آمده است:

«سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی و خالص صادرات گاز ۲۰ درصد تعیین می‌شود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است با وصول منابع بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت خام و میعانات گازی (معاف از تقسیم سود سهام دولت) و سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت دولتی تابعه وزارت نفت از محل خالص صادرات گاز طبیعی (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) و همچنین سهم ۳ درصد موضوع ردیف درآمدی ۲۱۰۱۰۹ جدول شماره ۵ این قانون اقدام کند. مبالغ مذکور به صورت ماهانه واریز و از ماه یازدهم سال محاسبه و تسویه می‌شود. اختلاف سهم ۲۰ درصدی تعیین شده تا سهم قانونی ۳۸ درصدی صندوق توسعه ملی از محل ورودی این صندوق به نسبت سهم صندوق و دیگر اجزا در سال ۱۴۰۰ به عنوان بدهی دولت و وام تلقی می‌شود و بازپرداخت آن به صندوق با سازوکاری است که هیئت امنای صندوق توسعه ملی مشخص می‌کند.

گزارش هزینه کرد وجوه سهم ۱۴.۵ درصدی مربوط به سهم شرکت ملی نفت ایران و شرکت دولتی تابعه وزارت نفت هر سه ماه یک بار توسط وزارت نفت به مجلس شورای اسلامی و کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه می‌شود.»

دولت دو میلیارد و ۸۴۵ میلیون یورو از صندوق توسعه برداشت می‌کند

در بند ه تبصره ۴ لایحه بودجه ۱۴۰۰ آمده است، در صورت دریافت مجوز از مقام معظم رهبری، به دولت اجازه داده می‌شود مبلغ دو میلیارد و هشتصد و چهل و پنج میلیون یورو از منابع ورودی سال ۱۴۰۰ صندوق توسعه ملی را به صورت تسهیلات ارزی با تضمین دولت به شرح جدول زیر برداشت کند و این منابع را با رعایت شرایط مندرج در ذیل جدول به مصرف برساند.

همچنین مصارف شرکت‌های دولتی ۱۵۶۱ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

ماده واحده و جداول كلان منابع و مصارف بودجه

پيوست شماره يك : اعتبار طرح‌هاي تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي  
پيوست شماره دو :درآمدها و واگذاري دارايي‌هاي سرمايه‌اي و مالي  
پيوست شماره سه : بودجه شركت‌هاي دولتي، بانك‌ها و مؤسسات انتفاعي وابسته به دولت (ﺑﻪ اﻧﻀﻤﺎم ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ، ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ و ﺑﻬﺎي ﺗﻤﺎم ﺷﺪه و ﺑﻮدﺟﻪ ﻣﻨﺎﻃﻖ آزاد ﺗﺠﺎري-ﺻﻨﻌﺘﯽ) 
پيوست شماره چهار (قسمت اول): بودجه‌ريزي مبتني بر عملكرد، اعتبارات هزينه‌اي دستگاه‌هاي اجرايي برحسب برنامه، خروجي و بهاي تمام شده 
(دستگاه‌هاي مشمول بند (پ) ماده (۷) قانون برنامه ششم)

پيوست شماره چهار (قسمت دوم): بودجه‌ريزي مبتني بر عملكرد، اعتبارات هزينه‌اي دستگاه‌هاي اجرايي برحسب برنامه، خروجي و بهاي تمام شده
(دستگاه‌هاي مشمول بند (پ) ماده (۷) قانون برنامه ششم)

گزارش بودجه استان‌ها 


منابع تكميلي و مرتبط

بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۰ كل كشور (به انضمام پيوست ها)

مباني اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و برنامه سالانه دستگاه‌هاي اجرايي بودجه سال ۱۴۰۰ كل كشور (جلد اول)

مباني اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و برنامه سالانه دستگاه‌هاي اجرايي بودجه سال ۱۴۰۰ كل كشور (جلد دوم)

گزارش عملكرد قانون برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سال۱۳۹۸- جلد اول: حوزه فرابخشي

گزارش عملكرد قانون برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سال۱۳۹۸- جلد دوم: حوزه بخشي(۱)

گزارش عملكرد قانون برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سال۱۳۹۸- جلد سوم: حوزه بخشي(۲)

گزارش عملكرد قانون برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سال۱۳۹۸- جلد چهارم: انطباق احكام برنامه با برنامه هاي اجرايي بودجه

برنامه مشاركت عمومي و خصوصي دولت در سال ۱۴۰۰- قسمت اول

برنامه مشاركت عمومي و خصوصي دولت در سال ۱۴۰۰- قسمت دوم (كاربرگ‌هاي معرفي پروژه‌ها)

گزارش برنامه‌هاي توليد و اشتغال (برپايه سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي)

 
ارسال نظر