تاریخ انتشار: ۰۵:۰۲ - ۱۴ آذر ۱۳۹۹
اقتصاد۲۴ از جاذبه‌های گردشگری مناطق آزاد گزارش می‌دهد:

سه‌گانه اسرارآمیز گردشگری منطقه آزاد قشم

زیبایی وصف ناپذیر جنگل‌های حرا در منطقه آزاد قشم، یکی از دیدنی‌هایی است که هیچ گردشگری نباید آن را از دست بدهد؛ جایی که به علت امن بودن شرایط اکولوژیکی برای پرندگان مهاجر و درختان اسرارآمیزی که روی آب قرار گرفته‌اند، بسیار خیره‌کننده است.

اقتصاد۲۴ - اگر به قشم سفر می‌کنید، سه‌گانه جنگل حرا، دره ستارگان و تنگه چاهکوه را نباید از دست بدهید. همین سه‌گانه بکر جزیره قشم آن را تبدیل به منطقه‌ای شگفت‌انگیز کرده است؛ رازی که در ۶ ماه نخست سال ۹۸، بیش از ۳.۷ میلیون گردشگر را به قشم کشاند. مناسب‌ترین روزها برای سفر به قشم پاییز، زمستان و اوایل بهار است اما پیک حضور مسافران در اسفند و ۵ روز اول سال از همه ایام دیگر بیشتر است.

جنگل حرا

زیبایی وصف ناپذیر جنگل‌های حرا در منطقه آزاد قشم، یکی از دیدنی‌هایی است که هیچ گردشگری نباید آن را از دست بدهد؛ جایی که به علت امن بودن شرایط اکولوژیکی برای پرندگان مهاجر و درختان اسرارآمیزی که روی آب قرار گرفته‌اند، بسیار خیره‌کننده است؛ منطقه‌ای در سواحل شمالی قشم با بیش از ۲۴۰۰ هکتار که مانگرو نیز نامیده می‌شود.


بیشتر بخوانید: قشم میزبان نخستین دوره نهایی ۱۲ ساعته دانش افزایی کوهپیمایی (نیچرفرندز) در کشور


نقش اسرارآمیز این درختان در شیرین کردن آب‌ منطقه را نیز نباید فراموش کرد. با بالا و پایین رفتن سطح آب در منطقه که به طور طبیعی در ایام روز و شب اتفاق می‎‌افتد، ریشه‌های کلفت درختان حرا از آب سر برکشیده و گاهاً نیز تا سر در آب فرو می‌روند. جزر و مد دریا حتی ماهیگیری در حرا را نیز رونق بخشیده و البته اوقات خاصی برای ماهیگیری بومیان منطقه وجود دارد. وقتی که دریا در شرایط مد قرار می‌گیرد، ماهیان به سطح آب هجوم می‌روند.

قایقرانی کردن در جریان جزر و مد در حرا به این آسانی‌ها هم نیست. اگر قایقران ماهری نباشی ممکن است در جریان تغییر سطح آب گرفتار شوی. قایقرانی در حرا مهارت خاصی می‌طلبد. جزر و مد دریا تقریباً هر ۶ ساعت اتفاق می‌افتد و در هر تغییر حدوداً یک و نیم متر سطح آب جابه‌جا می‌شود. یک لحظه به خودت بیایی و ببینی گویی در جای دیگری هستی، همه چیز کاملا زیر آب رفته و ساعاتی بعد مجدداً همه چیز متحول شده و ریشه‌های کلفت درختان به زمین چنگ انداخته و استوار مانده است.

همین زیبایی یکی از دلایلی است که برای گردشگری به هیچ‌وجه نمی‌توان قشم را از دست داد. برای تماشای جنگل حرا باید به اسکله روستای طبل، بندر لافت یا اسکله سهیلی بروید و از آنجا سوار قایق شوید.

درباره زیبایی درختانی که از آب سر برکشیده‌اند، یعنی درختان حرا عجایب زیبایی وجود دارد اما این درختان مصارف و فواید زیادی نیز دارند. درخت حرا از آب شور تغذیه می کند و با دفع نمک آن، آب را به طور طبیعی شیرین می‌کند. همچنین شیره درون آوندهای این درخت برای درمان بیماری‌های پوستی و برگشان نیز به‌عنوان گیاه دارویی کاربرد دارند.

اما اگر در یکی از قایق‌های جنگل حرا نشسته و لابه‌لای درختان آن در گشت و گذار باشید، حتما چشمتان به پرندگان مهاجری نیز می‌افتد که از مناطق گرمسیری به قشم می‌آیند؛ پرندگانی مثل حواصیل بزرگ، اگرت بزرگ، اگرت ساحلی، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، سلیم خاکستری، گیلانشاه و کاکائی که گونه‌های جانوری این طبیعت اسرار آمیز هستند.
در ایران این جنگل ها با عنوان های منطقه حفاظت شده ملی، ذخیره گاه زیست کره و تالاب بین‌المللی به ثبت رسیده اند. این جنگل ها همچنین با عنوان ذخیره گاه زیست کره در یونسکو به ثبت رسیده اند که جز طبیعت بکر جزیره قشم هستند.

دره ستارگان

دره ستارگان نیز اسرار فراوانی با خود دارد که باید از زبان بومیانش شنید. اغلب این روایات درباره شب‌های دره است. وقتی که نظر به آسمان می‌کنی، دریای ستاره می‌بینی و بومیان می‌گویند، ارواح به دره ستارگان هجوم می‌آورند که از حضور انسان‌ها در دره خشمگین‌اند.

در دره ستارگان صداهای عجیبی نیز می‌شنوید. گردش تندبار و باران‌های موسمی مجسمه‌ها و ستون‌های عجیب و غریبی از جنس خاک ساخته که شب‌ها سایه تاریکشان را بر سر احساس می‌کنی. همین تندبادها که لابه‌لای مجسمه‌ها و هیئت‌های بی‌نظیرشان که می‌پیچد صداهایی تولید می‌شود، گویی مجسمه‌ها به سخن در آمده باشند.

البته علت نامگذاری این دره، به یکی دیگر از باورهای بومیان بازمی‌گردد که می‌گویند، زمانی ستاره‌ با زمین برخورد کرده و ماسه‌هایی که از زمین به سمت بالا در حرکت بودند، ثابت مانده و تندیس‌های خاکی آن را ساخته‌اند. ستارگان به حدی در نزدیکی شما قرار دارند که احساس می‌کنید در یک دنیای دیگر هستید.

با این‌حال زمین‌شناسان قدمت این دره را به ۲ میلیون سال قبل نسبت می‌دهند. بررسی‌های انجام شده توسط محققان مشخص کرد که علت اصلی شکل‌گیری این دره، فرسایش خاک، سنگ و ماسه ناشی از باد، باران و رگبارها بوده است. این منطقه نیز به عنوان تنها ژئوپارک خاورمیانه شناخته می‌شود. زمین‌شناسان معتقدند تمام اشکال این دره همانند ستون‌های شنی از دوران سنوزوئیک باقی مانده‌اند.

هر چه هست زیبایی حیرت‌انگیز ستون‌های شنی دره و ستارگان آن که بیش از حد نزدیک می‌نمایند، از دلایلی است که نباید سفر به قشم را از دست داد.

تنگه چاهکوه

تنگه چاهکوه نیز یکی دیگر از عجیب ترین جاذبه‌های ژئوپارک قشم به حساب می‌آید که در ۷۰ کیلومتری قشم واقع شده است. منظره زیبایی از دیوارهای بلند و صیقل یافته سنگی که که گاه ارتفاع آنها به ۱۰۰ متر می‌رسد. همین دیوارهای بلند موجب شده تا در وسط روز هم این تنگه تاریک و سرد باشد. سکوت تنگه چاهکوه یکی از موارد بی‌نظیری است که به یادتان خواهد ماند. دیواره‌ها با اشکال هندسی متفاوتی هستند که طی سالیان طولانی شکل گرفته است.

منظره تنگه چاهکوه در جاهایی که دیواره‌ها بسیار به یکدیگر نزدیک شده‌اند و فاصله آن به حدوداً نیم متر می‌رسد، زیباتر و البته وهم انگیزتر است. سال‌های سال بارش‌های سیل‌آسا و فرسایش خاک و بادهای تند این منطقه را به شکلی فعلی آن درآورده است. دسترسی به برخی نقاط این منطقه البته نیاز به صخره‌نوردی و سنگ نوردی نیز دارد.

ارسال نظر