تاریخ انتشار: ۱۶:۰۸ - ۱۷ آذر ۱۳۹۹

معجزه ویتامین D در ایمن‌سازی بدن مقابل کرونا

متخصصان پیش از این درباره نقش حیاتی ویتامین "D" به عنوان یکی از ریزمغذی‌های مفید و ضروری بدن و کمبود آن در کشور هشدار داده بودند، اما در دوران شیوع کرونا توجه به تامین این ویتامین بیش از پیش شده است چرا که بر اساس یافته‌های علمی در پیشگیری و درمان بیماری کووید ۱۹ نقشی موثر و کلیدی دارد.

اقتصاد۲۴ - به گزارش خبرنگار پژوهشگران دانشگاه بوستون در این زمینه اعلام کرده‌اند: بیماران مبتلا به کرونا که به اندازه کافی ویتامین "دی" مصرف کنند، خطر مرگشان به میزان ۵۲ درصد به نسبت افرادی که از کمبود این ویتامین رنج می‌برند کمتر خواهد بود.

به اعتقاد پزشکان، ویتامین "دی" نقشی حیاتی در تقویت سیستم ایمنی بدن بازی می‌کند و ممکن است با التهابات مبارزه کند بنابراین این ویژگی آن را به یاریگر کلیدی در مبارزه با کرونا تبدیل می‌کند.

بر اساس گزارش‌های انتشار یافته از سوی وزارت بهداشت، بیشتر افرادی که در ایران به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند و یا بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند دچار کمبود ویتامین "دی" بوده‌اند از این رو مصرف قرص یا کپسول ویتامین "دی" بر اساس دستورالعمل‌های پزشکی و به طور موثر برای تمامی افراد جامعه شامل کودک و بزرگسال به منظور پیشگیری از کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه شده است.


بیشتر بخوانید: نکات کلیدی تهویه فضا‌های بسته و کاهش انتقال کرونا


به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میزان کنونی کمبود ویتامین "دی" در بین شهروندان ایرانی به طور متوسط بین ۶۰ تا ۷۰ درصد و در زنان باردار ایرانی ۸۰ درصد گزارش شده است.

به اعتقاد پزشکان کمبود ویتامین "دی" باعث اخلال در عملکرد ارگان‌های مختلف بدن شده و در ایجاد طیف وسیعی از بیماری‌ها مانند امراض قلبی و عروقی، اسکلتی، عصبی و مغزی نقش به سزایی دارد که اینک کرونا نیز در زمره این بیماری‌ها جای گرفته است.

کمبود ویتامین "دی" سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه گفت: برای مقابله با بیماری کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن از اهمیت بالایی برخوردار است و در این زمینه کمبود ویتامین "دی" می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

دکتر زهرا اباصلتی افزود: ویتامین "دی" نقشی اساسی در تقویت واکنش‌های ایمنی بدن دارد و از آنجا که در حال حاضر معمولا مواد غذایی مورد استفاده جامعه از ویتامین "دی" کافی برخوردار نیست افراد برای تامین این ویتامین، وابسته به اشعه ماوراء بنفش خورشید هستند.

وی با اشاره به این که مکمل‌های غذایی نیز می‌توانند سطح ویتامین "دی" بدن را افزایش دهند ادامه داد: محققان تاکید می‌کنند که ویتامین "دی" و مکمل‌های آن می‌توانند از عفونت‌های حاد تنفسی جلوگیری کنند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ویتامین "دی" در خیلی از غذا‌ها به مقدار لازم وجود ندارد و خیلی از مردم به دلیل آن که همه روزه در محل کارشان داخل فضای بسته هستند شرایط دریافت ویتامین "دی" از نور آفتاب را ندارند.

اباصلتی افزود: اگر احساس می‌کنید کمبود دریافت ویتامین "دی" دارید از پزشک خود بخواهید آزمایش بررسی سطح سرمی ویتامین "دی" را برای شما درخواست کند.

وی با اشاره به چهار روش غیر دارویی برای دریافت ویتامین "دی" ادامه داد: باز گذاشتن پنجره منزل یا محل کار یا ماشین برای کمک به دریافت نور خورشید، جایگزینی مقداری از گوشت مصرفی خود با مصرف ماهی، خوردن تخم مرغ کامل و در معرض نور خورشید قرار گرفتن با پیاده‌روی در ظهر به مدت ۱۵ دقیقه نقش مهمی در این زمینه دارد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر