تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۲۵ آذر ۱۳۹۹

هشدار سازمان ملل درباره تهدید توسعه انسانی در دوران پساکرونا

سازمان ملل در گزارش جدید خود هشدار داد تاثیرات بی سابقه همه گیری کرونا در کنار بحران های محیط زیستی که جهان با آن مواجه است، عقبگرد از پیشرفت و توسعه انسانی را تهدید می کند و به آسیب پذیری بیشتر جوامع انسانی و نابرابری دامن می زند.

اقتصاد۲۴ - روزنامه گاردین روز سه شنبه به نقل از هشدار برنامه توسعه سازمان ملل افزود: اگر رهبران جهان تصمیمات درستی را برای جلوگیری از محاصره شدن در مقابل مشکلات محیط زیستی و نابرابری‌های اجتماعی اتخاذ نکنند، جهان، از یک بحران گرفتار بحران دیگری می‌شود و بار دیگر پیشرفت‌هایی که در دهه‌های اخیر در بخش‌های سلامت، آموزش، آزادی اجتماعی و مبارزه با فقر حاصل آمده است بار دیگر به عقب باز خواهد گشت.

پدرو کنسسیو مدیر برنامه توسعه انسانی و نویسنده اصلی گزارش اخیر برنامه توسعه انسانی سازمان ملل گفت: در حال حاضر به شکل بی سابقه‌ای منابع مالی برای مقابله با کرونا جمعع آوری شده است و می‌توان درباره این که این منابع را چگونه تخصیص داد انتخاب کنیم و این انتخاب می‌تواند به افزایش نابرابری‌ها کمک کند یا فشار بر کره خاکی ما را افزایش دهد. این منابع می‌تواند شامل بسته‌های محرک محرکی باشند که از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند یا به استفاده ناپایدار از منابع می‌افزایند یا شامل بودجه‌ای است که کمکی به رفع مشکلات بهداشتی و آموزشی نمی‌کند.

وی گفت:تغییرات آب و هوایی ممکن است به نظر بسیاری مساله غریب و دورافتاده باشد، اما اکنون ما شاهد هستیم که تغییرات آب و هوایی تا حالا رخ داده است و ما شواهد آن را می‌بینیم و زمانی برای از دست دادن نیست.


بیشتر بخوانید: فروش آب در وال‌استریت!/ هشدارسازمان ملل: مراقب حباب قیمت آب باشید!


گاردین نوشت: تحقیقات این رسانه نشان داده که کشور‌ها تاکنون نتوانسته اند به وعده‌های خود برای «بازیابی سبز» کمک کنند و اکنون هزینه‌های بیشماری صرف حمایت از اقتصاد کربنی می‌شود. گاز‌های گلخانه‌ای که همزمان با قرنطینه در فصل بهار امسال منتشر شدند اکنون در حال بازگشت هستند.

این گزارش هشدار داد اگر عملکرد کشور‌ها را براساس نقش آن‌ها در تولید گاز‌های کربنی و استفاده از منابع و آسیبی که وارد می‌کنند ارزیابی کنیم پیشرفت‌هایی که تاکنون در کشور‌های غنی حاصل شده بواسطه آسیب کنونی و آینده بر اکوسیستم و استفاده بیش از حد از منابع طبیعی و گاز‌های کربنی از بین خواهند رفت.

در ۳۰ سال گذشته گزارش توسعه انسانی فقط بر مسائل اقتصادی متمرکز نبوده بلکه شامل اقدامات کشور‌ها در در حوزه‌های سلامتی و آموزشی و استاندارد‌های زندگی بوده است. گزارش اخیر شامل دو عامل جدید بوده است که شمال مصرف مواد و انتشار گاز‌های دی اکسید کربن از سوی کشور‌ها بوده تا افزایش استفاده از منابع در سال‌های اخیر و تاثیر آن بر آب و هوا را مورد تاکید قرار دهد.

کنسسیو گفت همه گیری نابرابری‌های کنونی را افزایش داده است.

این گزارش اشاره می‌کند که نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی تقویت شده است دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی برای اقشار فقیرتر جامعه محدود شده و نظام سلامت در جهان تحت فشار است و کودکان حتی در کشور‌های در حال توسعه از دسترسی به مدارس در شرایطی که کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، محروم شده اند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر