وی ادامه داد: درحال حاضر به ندرت کسی تمایل به واردات کره با ارز نیمایی دارد، زیرا به دلیل افزایش نرخ ارز قیمت تمام شده وارداتی آن از نمونه داخلی بسیار بیشتر خواهد بود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اضافه کرد: درحال حاضر هر درصد چربی ۷۰۰ تومان (هر دهم درصد ۷۰ تومان) قیمت دارد. کره نیز ۸۲ درصد چربی و حدود دو درصد ضایعات فرآیند تولید دارد. با محاسباتی ساده اگر این ۸۴ درصد را در ۷۰۰ تومان ضرب کنیم و هزینه تبدیل خامه به کره را به آن اضافه کنیم، متوجه میشویم که هر قالب کره ۱۰۰ گرمی با احتساب سود تبدیل کننده خامه به کره حدود ۶۵۰۰ تومان هزینه مواد اولیه دارد.
وی افزود: مابقی هزینهها نیز از جمله هزینه بسته بندی، هزینههای دستمزد و سربار، هزینه توزیع تا درب مغازه، سود مغازه دار و ۹ درصد مالیات ارزش افزوده است که قیمت مصرف کننده کره را در نقطه سر به سر بیش از ۱۰ هزار تومان میکند و قیمت آن بر اساس ضوابط قیمت گذاری بیش از ۱۲ هزار تومان است.
بیشتربخوانید:رشدقیمت کالاهای خوراکی نسبت به ماه قبل
فربد در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش بیش از دو برابری قیمت کره از ابتدای سال تا کنون، صنایع برنامهای برای کنترل قیمتها دارند تا اقلام پرمصرف لبنی از سفره مردم حذف نشود؟ گفت: متاسفانه بخشی از کالاهای لبنی از سفره مردم حذف شده است؛ به طوری که سرانه مصرف، کاهش داشته است. ما به عنوان صنعت تنها تولید کننده هستیم و دخالتی در سیاستها و تصمیم گیریهای کلان کشور نداریم.
وی اظهار کرد: اگر ارز تک نرخی شود دیگر علوفه ۴۲۰۰ تومانی به دست دامدار نمیرسد، قیمت شیرخام بالا میرود، قیمت چربی نیز به تبع آن افزایش مییابد و در نتیجه قیمت محصولات لبنی هم افزایش خواهد یافت. البته ما از تک نرخی شدن ارز حمایت میکنیم، زیرا ارز چند نرخی جز فساد نتیجه دیگری ندارد. اما معتقدیم دولت باید برای جلوگیری از حذف لبنیات از سفره مردم حمایتهای لازم را انجام دهد. یعنی دولت میتواند مابه التفاوت فروش ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز تک نرخی محتمل آینده را به مردم بازگرداند و به اشکال مختلف به مردم یارانه خرید لبنیات دهد.