اقتصاد۲۴ – «عبدالرحیم کردی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در نشست با «رستم یحیی» سفیر مالزی در ایران، گردشگری، صنایع، صادرات و تجارت را زمینههای خوبی برای همکاریهای بیشتر میان مالزی و منطقه آزاد چابهار عنوان کرد.
وی دراینباره اظهار داشت: با راهاندازی دو بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار و افزایش ظرفیت بارگیری در این بنادر به 8 و نیم تن در سال، زیرساختهای مناسبی برای توسعه ترانزیت در منطقه به وجود آمده و همچنین پیشرفتهای خوبی در حوزه پتروشیمی و فولاد در حال انجام است که زمینه سرمایهگذاری و همکاریهای اقتصادی فراوانی را با کشورهای آسیایی بهویژه شرق ایران فراهم میآورد.
کردی بابیان اینکه هماکنون 50 شرکت فقط درزمینه تولید مواد غذایی در منطقه آزاد چابهار فعالیت میکنند، گفت: این منطقه بهواسطه دارا بودن صنایع بزرگ گاز و پتروشیمی و موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیک در ایران زمینه مناسبی برای تولیدات مبتنی بر این صنایع و صنایع پاییندستی آنها دارد.
وی افزود: ترمینال ذخیره مواد نفتی و تولیدات پتروشیمی نیز در حال ساخت است و این موضوع امکان تولید و صادرات بیشتر در منطقه را فراهم میآورد.
به عقیده کردی مالزی با ایران بهویژه منطقه بلوچستان اشتراکات و روابط خوبی در حوزههای فرهنگی و تاریخی دارند و در گفتگو با «رستم یحیی» پیشنهاد داد این روابط از طریق مراکز دانشگاهی، مؤسسات فرهنگی و جشنوارهها مستحکمتر شوند.
رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، بنادر این منطقه را دارای ویژگیهای منحصربهفردی نسبت به دیگر بنادر ایران عنوان کرد که خارج بودن از منطقه بحرانی خلیجفارس و تنگه هرمز، در دسترس بودن بازارهای منطقهای چابهار و همچنین قرار گرفتن در منطقه آزاد امتیازات ویژهای را در اختیار کشورهای در حال همکاری با این منطقه، قرار میدهد.
وی دراینباره افزود: بنادر چابهار ارزانترین بنادر ایران برای ترانزیت هستند و ورود به منطقه آزاد چابهار نیازی به ویزا ندارد و علاوه بر اینها این منطقه جایگاه ویژهای برای دسترسی کشورهای شرق آسیا به بازار افغانستان دارد.
کردی در پاسخ به چگونگی مبادلات مالی تجار و سرمایهگذاران خارجی با ایران و تبادلات تجاری میان مالزی و ایران از طریق چابهار اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار آمادگی راهاندازی مؤسسات مالی و بانکهای مشترک میان ایران و کشورهای دیگر ازجمله مالزی را دارد و پهلوگیری 6 کشتی در یک هفته گذشته در بنادر این منطقه نیز حکایت از امکانات مناسب ترانزیت منطقه دارد که در حال حاضر از طریق خطوط هوایی و راههای زمینی ترانزیت از چابهار به افغانستان، کشورهای آسیای میانه و اروپا وجود دارد و با اتمام راهآهن چابهار – زاهدان امکان استفاده از خطوط ریلی نیز برای ترانزیت به تمام کشورهای همسایه ایران فراهم میشود.
منبع: فرینا