تاریخ انتشار: ۲۳:۱۱ - ۱۸ دی ۱۳۹۹

نوبخت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای ۱۴۰۰ برنامه فقرزدایی داشت

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: یکی از برنامه‌های مدون و قابل دفاع برای فقرزدایی برنامه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بوده است.

اقتصاد۲۴ - محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاونت ریاست جمهوری؛ در سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: بدانید که آیت الله هاشمی رفسنجانی از زمان مدیریت خود، برای فردایی که سال ۱۴۰۰ خواهد بود؛ یک برنامه بلندمدت فقرزدایی طراحی کردند، که یکی از برنامه‌های مدون و قابل دفاع در این حوزه است که در سازمان برنامه وجود دارد.

وی ادامه داد: چه قدر ناراحت هستیم از اینکه این شخصیت بزرگ کنار ما نیستند. چه قدر ناراحت هستیم که بدون ایشان در این محاصره اقتصادی هستیم. ضمن تجلیل بزرگواری هایشان با خانواده عزیزشان همدردی می‌کنیم.

نوبخت گفت: دکتر شریعتی در نقد و نقص نگاه حرفه‌ای، می‌گفت نگاه حرفه‌ای از این بابت نقص دارد که همه چیز را یک بعدی می‌بیند؛ کفاش پیش از اینکه یک آدم را ببیند کفش او را می‌بیند و خیاط قبل از وجود انسان مقابلش لباس آن را ملاحظه می‌کند.


بیشتر بخوانید: دفاع نوبخت از بودجه ۱۴۰۰ : این بودجه واقع‌بینانه تنظیم شده است


وی افزود: بنده با قبول این نقد نسبت به نگاه حرفه‌ای، از منظر کسی که اکنون مسئولیت توسعه و رصد این مقوله را در کشور عهده‌دار است عرض می‌کنم که هدف نهایی همه شش برنامه‌ای که برای توسعه کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی طراحی کردیم، این بود که به یک رشد نزدیک به ۸ درصد برسیم. در ۱۰ ساله نخست که رشد اقتصادی ما منفی ۳.۳ درصد بود و رشد سرمایه گذاری ما نیز منفی ۶.۹ درصد بود.

نوبخت با اشاره به مسئولیت کنونی‌اش در سازمان برنامه و بودجه، به وضعیت بی‌نظیر اقتصادی دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و اظهار کرد: حتما به خاطر دارید که در سال ۶۷ در تهران روزانه ۳ الی ۴ ساعت قطعی برق و آب داشتیم که آیت‌الله هاشمی در دوران دولت خود نه‌تن‌ها این مشکل را برطرف و حل کردند بلکه زمینه تحقق یک رشد اقتصادی بی‌سابقه برای کشور را فراهم آوردند؛ یعنی حتی برنامه سوم توسعه که یک برنامه موفقی بود در جایی متوقف ماند، اما رشد اقتصادی دوره ایشان کم‌نظیر بود.

وی ادامه داد: علاوه بر آن رشد اقتصادی، در دوران سازندگی در عرصه سرمایه گذاری رشد بالای ۷ درصد را داشتیم و این مساله هم یک شاخص مهم است. همچنین اینکه تنها زمانی که جریان و تراز سرمایه‌گذاری در ایران از منفی به مثبت تبدیل شد در دوره ایشان بود. از این رو است که عموم مردم ایشان را به عنوان سردار سازندگی می‌شناسند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اشاره به شاخص عدالت و برابری در دولت سازندگی، گفت: یکی دیگر از نکاتی که در آن زمینه باید بر مظلومیت این شخصیت بزرگ تاریخی تاسف بخوریم، موضوع عدالت اجتماعی است. ضریب جینی و نسبت هزینه دهک پردآمد به دهک کم‌درآمد، دو شاخص معیار برای سنجش میزان عدالت و برابری در جامعه هستند و به عنوان مسئول سازمان برنامه و بودجه عرض می‌کنم، بهترین اعداد و ارقام در ضریب جینی و عدالت اجتماعی در دوره آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شکل گرفت و البته در کنار آن مسیر توسعه را با گام‌های بلند طی می‌کردند.

وی در همین راستا افزود: آیت‌الله هاشمی بعد از مبارزه طولانی با استکبار داخلی و پس از اقدامات مهم ملی طی سال‌های پیش از ریاست جمهوری، در آن دوران هم مسیر توسعه را با گام‌های بلند طی می‌کردند و با توجه به این ویژگی‌ها و خدمات ایشان می‌توان گفت که آقای هاشمی یک شخصیت ممتاز، توانمند و در راستای آنچه که حضرت امام انتظار داشت، بود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر