تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۵ دی ۱۳۹۹

یک نشانه خطرناک در مدفوع که باید به آن حساس باشید

سرطان روده سومین سرطان کشنده و چهارمین سرطان شایع در دنیاست. در سال ۲۰۱۸ حدود ۲ میلیون مورد جدید ابتلا به این سرطان گزارش شد و قریب یک میلیون نیز مرگ ناشی از این بیماری در همان سال به ثبت رسید.

اقتصاد۲۴ - سرطان روده بخشی از سیستم گوارشی شامل روده و مقعد را شامل می‌شود. معمول‌ترین علائم این بیماری، تغییر در عادت اجابت مزاج است، اما مساله مهمی که تشخیص این بیماری را به تأخیر می‌اندازد، احساس خجالت افراد از مراجعه به پزشک و طرح مشکل است و معمولا دوست ندارند درباره عادات اجابت مزاج خود صحبت کنند. اما افراد باید توجه داشته باشند که با امتناع از بیان این نکات، ممکن است سلامت خود را به خطر بیاندازند.

بهترین تشخیص اولیه

در حال حاضر بسیاری از مردم جهان از دستمال‌های توالت استفاده می‌کنند و این می‌تواند به تشخیص زودهنگام سرطان روده کمک کند. وجود خون روشن در مدفوع یا خونی که موقع استفاده از دستمال توالت روی آن ظاهر می‌شود، اهمیت زیادی دارد و می‌تواند نشانه اولیه ابتلا به سرطان روده باشد.
به گزارش express، البته به این نکته توجه داشته باشید که وجود خون روشن در مدفوع می‌تواند با وجود هموروئید هم ارتباط داشته باشد، اما چنانچه مشاهده این خون به طور مستمر در افراد بالای ۵۰ سال وجود داشته باشد، حتما باید نسبت به احتمال ابتلا به سرطان روده تحت نظر پزشک قرار گیرید.

به گفته محققان، اگر مدفوع قرمز تیره، سیاه یا قیرمانند باشد، نشانه این است که مشکلی وجود دارد. البته به این نکته توجه کنید که مصرف برخی موادغذایی و نیز مصرف آهن می‌تواند مدفوع را تیره رنگ کند. همچنین خونریزی در مجاری گوارشی هم ممکن است باعث سیاه شدن مدفوع شود که باید با بررسی وضعیت بیمار، علت اصلی را تشخیص داد. اما مسئله مهم، تشخیص زودهنگام بیماری و آغاز درمان در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

در میان گروه‌های سنی مختلف، جوانان ۱۸ تا ۲۴ سال معمولا جزء بیشترین گروه‌هایی هستند که از بیان علائم خود و حرف زدن درباره آن با پزشک خودداری می‌کنند. اما افراد بالای ۵۵ سال راحت‌تر درباره علائم خود با پزشک حرف می‌زنند.
به گفته محققان، تنها بیان علائم نیست که مانع از مراجعه بیماران به پزشک می‌شود، بلکه آن‌ها بیشتر از تبعات مراجعه به پزشک و احتمال انجام کولونوسکوپی نگران هستند.

به این علائم حساس باشید

با مشاهده خون در مدفوع، تغییر در اجابت مزاج، نفخ یا درد شکمی بعد از غذا خوردن در کوتاه‌ترین زمان ممکن به متخصص گوارش مراجعه کنید. توجه به این علائم و تشخیص زودهنگام بیماری تا حد قابل توجهی می‌تواند به درمان بیماری کمک کرده و جان بیمار را از خطر مرگ نجات دهد.

عوامل خطر را بشناسید

معمولا ابتلا به سرطان روده به عوامل مختلفی، چون سن، ژنتیک و سبک زندگی فرد بستگی دارد. مصرف برخی موادغذایی از قبیل مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده تأثیر زیادی در ابتلا به سرطان روده دارد.
از دیگر عوامل پرخطر هم می‌توان به اضافه وزن و چاقی، فعالیت بدنی کم، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، سن، سابقه خانوادگی، وجود کولیت و بیماری کرون، سابقه سرطان قبلی، وضعیت پزشکی خاصی، وجود پولیپ خوش خیم در روده، قرار گرفتن در معرض تشعشعات و نیز وجود عفونت اشاره کرد.

ارسال نظر