اقتصاد۲۴ - محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با پیشبینی حقوق نجومی با توجه به بودجه ۱۴۰۰، اظهار داشت: به آن بندی که اشاره میکنند امسال هم بوده است. متاسفانه امسال شاهد آن هستیم که بیشتر به جای نگاه حرفهای به بودجه بیشتر بودجه تبدیل به ابزاری برای حمله به دولت و زدن دولت شده است.
وی عنوان کرد: حدود ۴۰ سال است دولتهای مختلف به مجالس مختلف بودجه میدهند. این اولین سالی است که بعد از انقلاب شاهد این هستیم که از روزی که بودجه را فرستادیم نمایندگان همینطور دارند مصاحبه و تبلیغ میکنند. همه وزرا در جلسات کمیسیون تلفیق شرکت میکنند و رئیس مجلس با رئیس جمهور مطالب را بیان کردند و در جلسه با سران سه قوه نظرات خود را گفتند.
بیشتر بخوانید: شکایت نمایندگان مجلس از رئیس بنیاد شهید
واعظی گفت: اکنون در مجلس به جای این که به مساله بودجه یک نگاه حرفهای و کارشناسی شود بیشتر ابزاری برای تبلیغات شده است. ابزاری برای زدن دولت و حمله به دولت و یا برخی آن را ابزاری برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کرده اند.
وی تأکید کرد: معلوم است که وزیر صمت ما بر اساس ماموریت خود یک هدف دارد و وزیر اقتصاد ما هم ماموریت دیگری. ستاد اقتصادی و جلسه هیئت دولت برای همین درست شده است که وقتی اختلاف سلیقههایی است بیایند و حلش کنند؛ بنابراین هیچ موضوع نگرانکنندهای وجود ندارد و اعتقاد ما به عنوان دولت این است که دخالتها در این بازار کم شود و مسئولیت را به خود بورس و مسئولان آن بسپاریم.
رییس دفتر رییسجمهور افزود: از مجلس و کمیسیونهایش میخواهیم که آنقدر دخالت در بورس نکنند، میآیند یک جلسه درباره بورس میگذارند و یک مصاحبه میکنند و به محض اینکه بورس مثبت میشود میگویند دولت نتوانست و ما آمدیم مشکل بورس را حل کردیم. اما بورس که منفی میشود، میگویند ما از اول تذکر داده بودیم.
واعظی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما اصلاً در بازار بورس دخالت نکنید! مجلس ماموریت خود را دارد و کارش قانونگذاری و نظارت است، اگر بخواهد در مسائل ریز اجرایی وارد شود یا سفر استانی بروند و به جای دولت تصمیم بگیرند و در داخل مجلس هم اگر کسانی میخواهند به دنبال مسائل اجرایی بروند، پس اشتباه کردند که در مجلس رفتهاند باید وارد کار اجرایی میشدند.
وی با بیان اینکه ما نمیپسندیم مجلس در کارهای اجرایی و تصمیمگیریهای دولت دخالت کند، گفت: اگر الان هم کمتر صحبت میکنیم به خاطر این است که نمیخواهیم اختلافی پیش آید وگرنه همان ادبیات سخیفی که برخی از نمایندگان علیه دولت و وزرا به کار میبرند را طرفهای مقابلشان هم میتوانند به کار برند، اما ما این را به مصلحت کشور نمیدانیم. پس در مصاحبهها و توییتزدنها اخلاق را رعایت کنیم.
رییس دفتر رییسجمهور در پاسخ به این پرسش که دولت چه حمایتی از بازار بورس میکند، گفت: متاسفانه پالایش و دارا در همین شرایطی که در دو ماه گذشته پیش آمده ضررده شده و ما دیروز در ستاد اقتصادی دولت صحبت کردیم که مردمی که براساس نظر وزیر اقتصاد اعتماد کردند و آمدند وظیفه داریم که نگذاریم آنان ضرر کنند و رییس جمهوری هم تاکید کردند که یک طرحی برای این موضوع ارائه شود.
واعظی یادآور شد:، اما این را هم در نظر داشته باشیم که به بورس مثل تمام دنیا نگاه کنیم. بورس یک بازار زودبازده نیست. کسانی که میخواهند زود به سود برسند، باید پولهایشان را در بورس بخوابانند. کسانی که دنبال مقداری سود بیشتر هستند، البته خطر هم دارد، اما باید صبر کنند و نگاه ما هم به آینده مثبت است.
نمیشه تو و رئیست این چند صباح باقی مونده اصلا هیچ چیزی را پیشبینی نکنید؟؟
تا حالا که تمام تصمیمات اون فقط برای خاکستر کردن سرمایههای مردم و قشر مستضعف بوده، چه با کم کردن ارزش پول و افزایش سرسامآور قیمتها، چه اینکه مستقیما دست تو جیبشون میکنید و ته ماندهی داراییشونو در بورس و دلار ازشون میدزدید.
اینکه نورچشمیها چندین هزار میلیارد بخورند و از بازار خارج شوند و از آنطرف دولت دست در جیب مردمی که از اقتصاد بیمار زخم خوردهاند، بکند و بدهکاری های صوری ناشی از مخارج سرسامآور و حقوقهای نجومی خودش را تأمین کند. و از طرف دیگر با بازی با دلار و کم کردن ارزش پولی به یک دهم، مردم را با قیمتهای نجومی و تورم وحشتناک تنها بگذارد و حتی سازمانهای بازرسی را غیرفعال کند تا هرکس هرچه میخواهد مردم را تحت فشار قرار دهد.
پس شما دخالت نکنید تا چهار تا کارشناسی که اتفاقا وام دار کدخدا نیستند بیایند و کند امثال شما را جمع کنند.