تاریخ انتشار: ۱۶:۰۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
دبیر علمی و اجرایی "ایران هم‌کیش" در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

همکاری معنوی کمیسیون ملی یونسکو با رویداد ایران همکیش

رضادوست گفت: گام اول رویداد «ایران همکیش» به چیستی و چگونگی اعمال حاکمیت ملی پرداخته و از منظر حقوقی، سیاسی، فلسفی، رسانه، ادبیات و موسیقی به مفهوم حاکمیت ملی و ابعاد آن را بررسی کرده است.

اقتصاد۲۴ - سعید رضادوست، دبیر علمی و اجرایی "ایران هم‌کیش" با اشاره به جزئیات برگزاری این همایش در منطقه آزاد کیش اظهار داشت: عنوان رویداد «ایران همکیش؛ تببین چیستی و چگونگی اعمال حامیت ملی» است که از منظر‌ها و دریچه‌های گوناگون به این موضوع پرداخته است. سازمان منطقه آزاد کیش گام دومی نیز در آینده برای این رویداد برنامه‌ریزی خواهد کرد که در زمان مقتضی خبررسانی خواهد شد. گام اول رویداد «ایران همکیش» به چیستی و چگونگی اعمال حاکمیت ملی پرداخته و از منظر حقوقی، سیاسی، فلسفی، رسانه، ادبیات و موسیقی به مفهوم حاکمیت ملی و ابعاد آن را بررسی کرده است.

وی با بیان اینکه دولت ملت‌های مختلف بر اساس چند عنصر جمعیت دائمی، سرزمین و حکومت مشروع تشکیل شده‌اند، گفت: این سه عنصر از عناصر ذاتی دولت-ملت‌ها است و شکل‌گیری و قوام بخشی آن‌ها به این مسائل بستگی دارد. اما آیا باید محدوده اعمال حاکمیت را به همین قلمرو جغرافیایی خلاصه کنیم یا عوامل دیگری نیز در این زمینه موثر هستند. زمانی که بر ثبت میراث فرهنگی تاکید داریم، یک رویکرد فانتزی داریم یا دلیل دیگری نیز دارد؟


بیشتر بخوانید:  آغاز رویداد ملی ایران هم‌کیش ضرورت اعمال حاکمیت ملی در نگین خلیج فارس


دبیر علمی و اجرایی "ایران هم‌کیش" ادامه داد: تحلیل ما این است که کوشش برای ثبت جهانی میراث فرهنگی در زمره تلاش برای گسترش قلمرو‌های حاکمیت ملی است. امروز دیگر حاکمیت‌ها صرفاً محدود به مرز‌های جغرافیایی نیستند. درست است که مرز‌های جغرافیایی قرارداد‌هایی برای حفظ نظم بین‌المللی هستند. اما به وسعت ذهنیت افرادی که به فرهنگ، هویت و ملیتی گره می‌خورند، می‌توانیم دامنه گسترش حاکمیت را گسترده تلقی کنیم. از این دریچه این رویداد به موضوعات مختلف نگاه کرده است.

همکاری معنوی کمیسیون ملی یونسکو 

رضا دوست با اشاره به اینکه در روز اول رویداد گزیده سخنان دکتر محسن محبی و دکتر محمد دهقانی را در مراسم پخش کردیم، گفت: از منظر ادبیات و امر حقوقی به مفهوم اعمال حاکمیت ملی نگاه شد. در روز دوم رویداد نیز سخنرانی دکتر حجت اله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و آقای دکتر مسعود فراستخواه پخش شد.

او ادامه داد: در حوزه رسانه از آقای سیدعلی میرفتاح دعوت کردیم در رویداد حاضر شوند. سازمان منطقه آزاد کیش همچنین از رسانه‌ها دعوت کرد تا به این موضوع بپردازند. یک ویژه نامه تولید کردیم که تحت عنوان هفته نامه کرگدن در کل کشور توزیع و چاپ شد و از زوایای مختلفی به این موضوع پرداخته است.

رضادوست با بیان اینکه در حوزه موسیقی از شمال خراسان تا جنوب ایران چهره‌های شاخص موسیقی سنتی به این رویداد آمدند، تصریح کرد: در حوزه موسیقی مقامی از استاد محمد یگانه که یکی از برجسته‌ترین چهره‌های بین المللی در حوزه دوتار شمال خراسان هستند، دعوت کردیم تا شاهنامه خوانی کنند که از دو دریچه مهم به بحث اعمال حاکمیت ملی مربوط بود.

وی افزود: از آقای دکتر شریفیان، یکی از برجسته‌ترین نوازندگان موسیقی جنوب ایران است، دعوت کردیم که با گروهشان نغمه‌هایی از جنوب ایران را روایت کردند. همچنین امید صمغایی و مجید رضارود نیز دونوازی تار و تنبک داشتند. همچنین از گروه موسیقی بومیان کیش در این مراسم دعوت شده است. برای اولین بار کتاب «باب الهوا» درباره موسیقی بومیان کیش توسط آقای محسن شریفیان تدوین و طراحی شده است. در این همایش البته نمودی از فعالیت‌های هنری را می‌بینیم.

کیش میزبان هنرمندان از سراسر کشور

دبیر علمی و اجرایی "ایران هم‌کیش" با اشاره به استقابل از همایش ایران همکیش گفت: خوشبختانه استقبال همگانی از این همایش صورت گرفت. خانم مسنی با دوچرخه به رویداد آمده بود. شهروندان کیش از این رویداد استقبال کردند. معاونان و مدیران منطقه آزاد کیش در رویداد شرکت کرده بودند. حتی از دانشگاه مهمانان خوبی داشتیم. از بین هنرمندان آقای ابوتراب خسروی، شمس لنگرودی، سیف اله صمدیان  و لیلی گلستان در مراسم حضور داشتند.

او ادامه داد: پروتوکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی در این مراسم کاملاً رعایت شده بود. این مراسم به صورت زنده از صفحه ایستاگرام کیش پخش شد.

رضا دوست با بیان اینکه این همایش در سطح ملی همراهانی داشته، گفت: معاونت امور هنری وزارت ارشاد، کمیسیون ملی یونسکو، پردیس کیش دانشگاه تهران و شرکت‌های تابعه با این مراسم همکاری و همراهی داشته‌اند.

دبیر علمی و اجرایی "ایران هم‌کیش" با اشاره به اینکه این رویداد از چند ماه پیش طراحی شده بود، گفت: در شرایط کرونایی جامعه موجب تاخیر برگزاری این مراسم شده بود. ایران سرزمینی است که به دلیل موقعیت ژئوپولتیکی، منابع، نوع بافت اجتماعی‌اش همواره چشم طمع دشمنان به آن دوخته شده است. امروز در زمانه‌ای خطیرتر به سر می‌بریم که هجمه‌ها به سمت ایران بیش از پیش شده است. ما می‌توانیم نقد‌هایی به نهاد‌های حاکمیتی داشته باشیم، اما در اصل همه ما یک علقه مشترک به نام ایران داریم که با همه تنوع‌ها و گستردگی در زمینه ملی، قومی، نژادی، زبانی و ... در آن یک هویت ملی داریم.

وی افزود: ایران فراتر از تمام تنوع‌ها است. یک آغوش گشاده است، مثل مادری که فرزندان مختلف دارد. تمام این تنوع‌ها متعلق به ایران هستند. همه ما حق داریم که درکشوری بمانیم که ایران نام دارد. راهبرد ما ایران برای همه ایرانیان است.  

ارسال نظر