تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
پس از اجرای قانون جدید چک صورت گرفت:

پاسخ به سوالات متداول با موضوع قانون جدید چک در وبسایت بانک مرکزی

پس از راه اندازی سامانه صیاد و رونمایی از چک های جدید، بخش سوالات متداول پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی با موضوع قانون جدید صدور چک به روز رسانی شد.

اقتصاد۲۴ -با توجه به اجرایی شدن قانون جدید چک در آینده نزدیک، مجموعه سوالات متداول هموطنان درخصوص تغییرات قانونی اعمال شده در استفاده از چک، در پایگاه اطلاع‌رسانی بانک -بخش پرسش‌های متداول- به روزرسانی شده است.

ذکر این نکته ضروری است که تا زمان اجرایی شدن کامل قانون جدید چک، چک‌های فعلی در شبکه بانکی کشور طبق روال سابق کارسازی می‌شوند.

برخی از سوالات متداول هموطنان در زمینه قانون جدید چک که در این بخش آمده است به شرح زیر است:


* از چه زمانی ثبت چک‌ها در صیاد اجباری می‌شود؟

- از ابتدای سال آینده ثبت چک‌های جدید در سامانه صیاد اجباری می‌شود. چک‌های موجود هم در حال حاضر می‌توانند به صورت اختیاری در سامانه صیاد ثبت شوند. البته بانک مرکزی در آینده، چک‌های موجود را جمع‌آوری و با چک‌های جدید جایگزین می‌کند و در این خصوص، فرجه زمانی مناسب را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد تا مشکلی به وجود نیاید.

* اگر بانک عامل اپلیکشین یا نرم‌افزار نداشته باشد، مشتریانی که دارای چک جدید صیاد هستند چگونه می‌توانند چک خود را در سامانه صیاد ثبت کنند؟
- می‌توانند به شعبه مراجعه کنند یا از طریق اپلیکیشن‌های پرداخت عمومی برای دسترسی به سامانه صیاد استفاده کنند.

* پشت نویسی چک برای انتقال به چه روالی انجام می‌شود؟
- پشت نویسی چک‌های موجود برای انتقال، طبق روال قبلی ادامه دارد، اما انتقال چک‌های جدید باید از طریق سامانه صیاد انجام شود.

* اگر چک‌های صیاد طرح جدید در سامانه صیاد ثبت نشود چه اتفاقی می‌افتد؟
- مشمول الزام‌ها و سازوکار‌های مقرر در قانون صدور چک نمی‌شوند و صرفاً نقش یک سند مدنی دارد که نشان می‌دهد از شخصی طلب دارید.

*وظیفه ثبت چک در سامانه صیاد با چه شخصی است؟
- صادرکننده چک، چک را در سامانه صیاد ثبت می‌کند. ذینفع چک نیز آن را تایید می‌کند.

منبع: بانک مرکزی
ارسال نظر