پروفسور رناتا ریها از گروه پزشکی خواب ادینبورگ، اطلاعات جدیدی را در مورد چگونگی تعادل قهوه در اختلال شناختی کوتاهمدت ارائه کرد. وی تاثیر قهوه بر الگوی خواب را بررسی کرد و دریافت، نوشیدن قهوه در اوایل روز میتواند به افزایش میزان هوشیاری و تمرکز کمک کند، بهویژه هنگامیکه «الگوی خواب» تغییر میکند.
همچنین توصیه بر این که قهوه را باید ۶ ساعت قبل از خواب نوشید در این تحقیق تایید شده است.
نتایج تحقیق نشان داد که ۳۰۰ میلیگرم کافئین که تقریبا به میزان سه فنجان قهوه در روز است میتواند به بهبود چالاکی، هوشیاری، زمان واکنش، دقت و حافظه کاری که به دلیل کمبود خواب با ضعف مواجه شدهاست، کمک کند.
این تاثیر بهویژه برای افراد شبکار بسیار مفید است، زیرا این میزان قهوه میتواند عملکرد روانی-حرکتی را بهبود بخشد. این همان تاثیر قهوه است که گروه فوریتهای پزشکی مورداستفاده قرار میدهند و مشاهده عملکرد آنها یکی از مهمترین موارد از مزایای نوشیدن قهوه است.
اما این به معنای رفع مشکلات اصلی ایجاد شده با کمبود خواب نیست. محققان تاکید میکنند که این راهحل کوتاهمدت میتواند بهسرعت کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید: آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور از سهشنبه / ICU بیمارستانها در اولویت اول
پروفسور رناتا ریها اظهار کرد: «تقریبا مردم جهان روزانه ۸۰ درصد کافئین مصرف میکنند که اغلب علت آن تقویت بیداری و تمرکز است. تاثیر کافئین بر بدن میتواند چندین ساعت طول بکشد و افرادی که درمییابند نوشیدن قهوه در اواخر روز الگوی خواب آنان را مختل میکند در هنگام عصر و شب نوشیدنیهای کم کافئین یا قهوه بدون کافئین مصرف کنند.»
موسسه اطلاعات علمی قهوه (ISIC) این گزارش را بانام «قهوه و خواب در زندگی روزمره» منتشر کرده است.