اقتصاد۲۴ - دکتر سیماسادات لاری درمورد آخرین آمار کرونا در ایران گفت: از دیروز تا امروز ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۳۲۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که ۷۰۷ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۷۳ هزار و ۷۵۶ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۵۳۶ نفر رسید.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند، گفت: ۳۷۷۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
بیشتر بخوانید: آخرین آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در کشور امروز یکشنبه ۱۹ بهمن ۹۹
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تا کنون ۹ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۹۶۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است، اظهار کرد: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
به گفته لاری، شهرستانهای عجبشیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعه سرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.
اتوبوسهای درون شهری؛ از کانونهای انتقال کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت توصیههای بهداشتی را در هنگام سوار شدن به اتوبوس اعلام کرد.
لاری گفت: اتوبوسهای درون شهری به عنوان یکی از کانونهای انتقال ویروس کرونا محسوب میشوند؛ بنابراین توصیه ما این است که قبل از ورود و هنگام استفاده از اتوبوس حتما از ماسک استفاده کنید. از سوار شدن به اتوبوسهای شلوغ خودداری کنید و طوری در اتوبوس نشسته و یا بایستید که حداقل یک متر از سایرین فاصله داشته باشید.
وی افزود: پنجرههای اتوبوس را باز یا نیمه باز بگذارید تا تهویه هوا به خوبی انجام شود. تا حد امکان از دست زدن به دست زدن به دستگیره صندلی و سایر بخشهای اتوبوس خودداری کرده و در صورت استفاده از دستگیرهها، حتما از دستکش و یا دستمال کاغذی استفاده کنید.
لاری ادامه داد: از هرگونه تماس دست با چشمها، دهان و بینی خودداری کنید و تا حد امکان از کارتهای الکترونیکی برای پرداخت هزینه سفر استفاده کنید. همچنین ضروری است که بعد از پیاده شدن از اتوبوس نسبت به شستوشو و ضدعفونی دستها اقدام شود.