تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹

آیا فاجعه‌ای دیگر در کمین است؟

یکی از ریسک‌هایی که وقوع آن درسال‌های آتی به شدت بالا خواهد رفت ریسک‌های مرتبط با سلامت عمومی افراد و نیز بیوتروریسم است. هشدار‌های فاجعه برای این بخش زمانی بیشتر خود را نشان خواهد داد که شما با یک ابزار خطرناک‌تر به مانند حملات سایبری روبرو باشید.

اقتصاد۲۴ - راشد رستمیان، تحلیلگر بازار بیمه در یادداشت پیشرو به ریسک هایی می پردازد که به احتمال قوی در سالهای آتی در حوزه سلامت با آن مواجه خواهد بود.

یکی از مراکز حیاتی جوامع بیمارستان‌ها ومراکز سلامت عمومی هستند حال تصور کنید در نتیجه یک فاجعه سایبری به این مراکز از قتل بیماران تا گسترش آلودگی‌های ویروسی و افشای پرونده پزشکی افراد وسرقت اطلاعات پزشکی و سو استفاده‌های مالی نه تنها گریبانگیر بیمارستان وبیماران گردد بلکه عواقب آن به خارج از آن مراکز وداخل جامعه کشیده می‌شود.

تحقیقاتی که توسط موسسه Check Point Research (CPR) در این خصوص منتشر نموده نشان از افزایش ۴۵ درصدی حملات سایبری به بیمارستان‌ها از ماه نوامبر به این سو بوده است. عمر دمینسکی مدیر هوش اطلاعاتی این موسسه نکته‌ای را بیان می‌کند که به نظر هشدار بسیار مهمی در دل خود دارد و می‌بایست از دید مدیران ریسک در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی سیاسی و نیز بیمه گران مورد توجه قرار گیرد.

ایشان عقیده دارد حملات سایبری به بخش سلامت ودرمان غیر قابل کنترل شده است و اگر به صورت درستی در این زمینه مدیریت ریسک لازم و موثر برای چنین مراکزی صورت نگیرد این می‌تواند هشداری برای فاجعه در این خصوص باشد. به نظر می‌بایست بیمارستان‌ها و مراکز سلامت عمومی در برنامه ریزی‌های مدیریت ریسک شرکتی خود به حملات سایبری توجه ویژه‌ای را داشته باشند.

تحقیقات موسسه Check Point Research (CPR) بخش درمان را در صدر لیست جرایم سایبری در ماه‌های اخیر ودر مقایسه با سایر صنایع نشان می‌دهد. مطابق آمار این موسسه افزایش این حملات به مراکز سلامت وبهداشت ودرمان رشد دوبرابری نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن را تجربه نموده است.

پژوهشگران این موسسه بر اساس تحلیل اطلاعات موجود افزایش این حملات را برای سایر صنایع در مقایسه با بخش درمان وسلامت عمومی واخص بیمارستان‌ها حدود ۲۲ درصد ذکر نموده اند که نشان از اهمیت دار بودن توجه ویژه به ریسک چنین مراکزی است. همچنین موسسه بیشترین حملات را ناشی از Ransomware، Botnet، Remote Codes، DdoS ذکر نموده که در این بین Ransomware بالاترین میزان حملات را به خود اختصاص داده و خود بزرگترین ریسک را در این خصوص به سازمان‌های سلامت عمومی و بیمارستان‌ها تحمیل کرده است.

تحقیقات CRP افزایش موج حملات سایبری به بخش مرتبط با سلامت عمومی و بیمارستان‌ها را عمدتا در اروپای مرکزی به میزان ۱۴۵% و متعاقبا آسیا به میزان ۱۳۷%، آمریکای لاتین ۱۱۲%، اروپا ۶۷% و آمریکای شمالی ۳۷% گزارش نموده است و در این میان کشور کانادا بالاترین میزان حمله را با افزایش ۲۵۰% درصدی به نسبت مشابه و بعد از آن آلمان با افزایش ۲۲۰% بالاترین میزان افزایش حملات را تجربه نموده اند و کشور اسپانیا نیز شاهد بالاترین حملات سایبری از جانب Ransomware‌ها بوده که افزایش دوبرابری آن را نسبت به مدت مشابه نشان می‌دهد.

با توجه به موارد مذکور اگر برنامه ریزی لازم دراین خصوص توسط مدیران ریسک مجموعه‌های درمانی وخدمات سلامت عمومی صورت نگیرد به زودی می‌بایست منتظر فاجعه‌ای دیگر و خطرناکتر از کرونا باشیم چرا که علاوه بر موارد مذکور نیز حملات سایبری به مراکز آب شرب آمریکا در چند روز اخیر نشان از ظهور و پیدایش و نیز گسترش ریسک‌هایی می‌دهد که بیشترین ارتباط را با سلامت عمومی افراد یک جامعه دارد.

نقش بیمه گران در این خصوص چیست؟

به نظر اینجانب اگرچه بعد فاجعه دراین خصوص شاید گسترده باشد با این حال می‌تواند فرصتی را نیز برای بیمه گران در طراحی پوشش لازم برای این بخش فراهم آورد و زمینه گسترش بازار را در رشته‌های جدید بیمه‌ای فراهم آورد با این حال تحلیل جامع ریسک و مدیریت موثر و کارای آن را می‌طلبد.

همچنین مشارکت بخش اتکایی در این خصوص مهم بوده وزمینه ساز اطمینان خاطر بیشتری برای ارزیابی واستقبال از چنین ریسکی را تضمین می‌کند ولذا به نظر صنعت بیمه در ایران نیز باید به فکر طراحی Solution‌های لازم و با مشارکت بخش اتکائی باشد.

ارسال نظر