تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ از مناطق آزاد جهان گزارش می‌دهد؛

مناطق خاص اقتصادی در ایالات متحده امریکا برای رقابت پذیری در اقتصاد جهانی/ منطقه تجارت خارجی سانفرانسیسکو بهشت نوآوری فعالیت‌های استارتاپی جهان

سانفرانسیسکو امروز یکی از ثروتمندترین و گران‌ترین شهر‌های دنیاست و قلب تپنده امریکا به شمار می‌رود که علاوه بر یک منطقه اقتصادی، میزبان شرکت‌ها و کسب و کار‌های زیادی است.

اقتصاد۲۴ - ساجده رحیمی: در ایالات متحده امریکا، انواع مختلفی از مناطق اقتصادی دیده می شود که منطقه تجارت خارجی (FTZ) یکی از آنها و یک منطقه جغرافیایی در بندر ورودی ایالات متحده (یا مجاور آن) است که هدف از ایجاد آن  کمک به مشاغل آمریکایی برای رقابت پذیری در اقتصاد جهانی با کاهش بار تعرفه‌ای واردات نهاده‌های خارجی و محصولات نهایی صادراتی است.

این مناطق تجارت خارجی دارای امکانات بارگیری، تخلیه، جابجایی، ذخیره سازی، دستکاری، تولید و نمایش کالا‌ها و برای حمل مجدد آن‌ها از طریق زمین، آب یا هوا هستند. کالا‌های با هر نوعی مشمول تعرفه (عوارض گمرکی) و سایر مالیات‌ها نمی‌شوند که این تعرفه و تخفیف مالیاتی به منظور کاهش هزینه‌های عملیات مستقر در ایالات متحده در تجارت بین الملل و در نتیجه ایجاد و حفظ فرصت‌های شغلی و سرمایه گذاری حاصل از آن عملیات طراحی شده است.

ایالت کالیفرنیا پر جمعیت‌ترین ایالت امریکا و دارای بزرگترین اقتصاد در میان ایالات متحده امریکا است که به تنهایی میتواند در میان برترین اقتصاد‌های دنیا قرار گیرد. این ایالت بزرگترین وارد کننده و دومین صادر کننده در میان ایالات این کشور است و شرکت‌های Apple، Alphabet، Intel، Walt Disney، HP و Facebook از مهمترین مؤسسات واقع در این ایالت هستند.

در کالیفرنیا ۹ منطقه اقتصادی وجود دارد که سانفرانسیسکو به عنوان یک مرکز فرهنگی، تجاری و مالی در شمال یکی از آنهاست که به عنوان منقطه تجارت خارجی در نظر گرفته شده است.

 سانفرانسیسکو به عنوان یک منطقه تجارت خارجی ، تحت نظارت گمرکات و مرز‌های ایالات متحده تحت شورای امنیت داخلی ایالات متحده قرار دارند و قانون آن در سال ۱۹۳۴ و برای "تسریع و تشویق تجارت خارجی" در ایالات متحده ایجاد شده است. گفته می‌شود امروز بیش از ۲۳۰ پروژه منطقه تجارت خارجی در ایالات متحده وجود دارد.

این شهر که با ۴.۷ میلیون نفر جمعیت و با تولید ناخالص داخلی ۵۹۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ بخشی از دوازدهمین منطقه آماری کلانشهر‌ها در ایالات متحده محسوب می‌شود.

سان فرانسیسکو شهری مدرن است که پس از زمین‌لرزه سال ۱۹۰۶ و تبدیل شدن این شهر به ویرانه به سرعت بازسازی شد و به حالت امروزی درآمد. این شهر امروز یکی از ثروتمندترین و گران‌ترین شهر‌های دنیاست و قلب تپنده امریکا به شمار می‌رود که علاوه بر یک منطقه اقتصادی، میزبان شرکت‌ها و کسب و کار‌های زیادی است. این شهر از سپتامبر ۲۰۲۰ در فهرست مراکز مالی جهانی در هشتمین رتبه و در ایالات متحده در رتبه دوم قرار گرفت.


بیشتربخوانید: مناطق تجارت آزاد کانادا ، زنجیره‌های تامین برای اتصال اقتصاد کانادا به بازارهای جهانی


از طرفی بندر سانفرانسیسکو را بهشت نوآوری و فعالیت‌های استارتاپی جهان در حوزه مالی می‌دانند. فعالیت‌های مرتبط با بیمه، ارائه تسهیلات، شیوه‌های پرداخت و ... از جمله پر طرفدارترین فعالیت‌های موجود در میان استارتاپ‌های مالی این منطقه است. این شهر در طی رونق اینترنت در دهه ۱۹۹۰ به مرکزی برای رشد اقتصادی مبتنی بر فناوری تبدیل شد و امروزه نیز از موقعیت مهمی در شبکه شهر‌های جهان برخوردار است.

بین سال‌های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰، نرخ رشد شغل ۴.۹ ٪ بود که باعث ایجاد بیش از ۵۰۰۰۰ شغل در شرکت‌های فناوری و تولید محتوای اینترنتی شد. در دومین رونق فناوری که توسط رسانه‌های اجتماعی در اواسط دهه ۲۰۰۰ ایجاد شد، سانفرانسیسکو به مکانی برای شرکت‌هایی مانند اپل، گوگل، فیس بوک و توییتر تبدیل شد تا دفاتر فنی خود را برای زندگی و کارمندان خود پایه گذاری کنند. اشتغال در فن آوری سانفرانسیسکو بین سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ تقریباً ۹۰ درصد رشد کرد، که ۳۰ درصد رشد سیلیکون، ولی را در همان مدت پشت سر گذاشت.

اکنون سانفرانسیسکو به طور گسترده‌ای به عنوان مهمترین شهر جهان برای شرکت‌های نوپا با فناوری جدید در نظر گرفته شده است که تلاش میکند با استفاده از قوانین ساده گمرکی و استفاده از موقعیت مناطق تجارت خارجی در ایالات متحده امریکا به رقابت با تجارت جهانی بپردازد هرچند امروز همه گیری ویروس کرونا نیز بر این منطقه اثرات بسیاری گذاشته و به خصوص به حوزه گردشگری آن لطمه زیادی وارد کرده است.

هر شرکتی در هر صنعت می‌تواند درخواست کند که بخشی از FTZ این منطقه باشد. شرکت‌های وارد کننده به طور منظم و با حجم بالا به ایالات متحده از تقاضا کنندگان اصلی برای ثبت شرکت در این منطقه هستند این روشی برای کاهش هزینه‌های واردات و صرفه جویی در هزینه با شرکت در رویه‌های ویژه گمرکی است و فرآیند‌های کارآمدتر سیستم‌های کنترل موجودی را ساده می‌کند. 

اقتصاد۲۴ پیشتر نقش مناطق آزاد در اقتصاد آلمان، چین ، ترکیه ، امارات ، هند ، سنگاپور ، اسپانیا، کره جنوبی، کاستاریکا، یونان ، ایتالیا ، عمان، نیجریه ، موریس ، مالزی ، کانادا ، بنگلادش ، سوریه، تونس و مناطق ویژه اقتصادی روسیه، ازبکستان ، بلاروس ، عربستان ، لبنان ، تانزانیا ، آرژانتین ، لیتوانی ، غنا ، گرجستان ، اندونزی ، کرواسی ، نامیبیا ، پاناما، کلمبیا،  اولین منطقه آزاد تجاری جهان و همچنین شهر اینترنتی دبی را نیز بررسی کرده بود که گزارش آن را می‌توانید مطالعه کنید.

ارسال نظر