تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
عدنان حسینی در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد:

شرایط طبیعت‌گردی در منطقه آزاد چابهار در تعطیلات نوروز/ اهمیت شهر فرودگاهی چابهار در ایجاد زیرساخت گردشگری سلامت

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: طی آخرین دستورات در ستاد کرونا مصوب شد که پلاک‌های غیربومی به چابهار نیایند و این اقدام الان جاری است. هتل‌ها نیز باید گواهی رزرو و گواهی سلامت داشته باشند. طی سیاست‌هایی که اکنون داریم، هوشمندسازی سفر یا سفر ایمن را در دستور کار قرار داده‌ایم تا در ایام نوروز مشکلی برای گردشگران پیش نیاید.  

اقتصاد۲۴ - منطقه آزاد چابهار جاذبه‌های طبیعی و تاریخی نادر و منحصر به فردی دارد که موجب می‌شود تا هر سال نوروز گردشگران زیادی برای دیدن زیبایی‌های بی‌نظیرش به آنجا سفر کنند. طبیعت‌گردی، گردشگری غذا، گردشگری موسیقی و همه دیگر انواع آن در روزهای عید جاذبه‌های زیادی برای گردشگران رقم می‌زند. حتی در تعطیلات بهمن ماه نیز افراد زیادی به چابهار سفر کردند. با اینحال اکنون به علت برنامه‌ریزی‌های کرونایی ستاد ملی کرونا برخی محدودیت‌ها در چابهار جاری است. 

عدنان حسینی، مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار درباره سیاست‌های منطقه آزاد چابهار در خصوص گردشگری ایام نوروز اظهار داشت: همه اقدامت سازمان منطقه آزاد چابهار در حوزه گردشگری نوروز منوط به تسمیم‌گیری‌های ستاد ملی کرونا است و ما با توجه به شرایطی که در چابهار حاکم است، ستاد کرونای شهرستان هم تصمیماتی خواهد گرفت.  

او ادامه داد: طی تعطیلات دو تا هفته اخیر مسافران زیادی به چابهار آمدند. با توجه به اعلامی که ستاد ملی کرونا انجام داد و تبلیغاتی مبنی بر وضعیت آبی کرونایی در برخی شهر‌ها انجام شد، مسافرت‌ها شکل گرفت و چابهار با توجه به وضعیت آبی که به لحاظ کرونا داشت، خیلی از مسافران به آن رجوع کردند.

محدودیت‌های مسافرین در اسفند ماه

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: طبق آماری که امروز از بیمارستان‌ها گرفتم، وضعیت چندان مناسب نیست. بر این اساس ما در جلسه اخیر ستاد دائمی خدمات سفر هم مبنا را ملزومات ستاد ملی کرونا گذاشتیم و محدودیت‌هایی نیز در بازار‌ها و ساعات کاری مجتمع‌های تجاری ایجاد کردیم. قرار بر این شد که مجتمع‌های تجاری چابهار از ۸ شب به بعد تعطیل باشند و هیچ خدماتی ارائه نکنند.


بیشتر بخوانید: عجایب جهان در چابهار از کوه‌های مریخی تا تالاب صورتی


وی افزود: طی آخرین دستورات در ستاد کرونا مصوب شد که پلاک‌های غیربومی به چابهار نیایند و این اقدام الان جاری است. هتل‌ها نیز باید گواهی رزرو و گواهی سلامت داشته باشند و این مسئله نیز با دقت بررسی می‌شود. طی سیاست‌هایی که اکنون داریم، هوشمندسازی سفر یا سفر ایمن را در دستور کار قرار داده‌ایم تا در ایام نوروز مشکلی برای گردشگران پیش نیاید.  

حسینی با تاکید بر اینکه ما اجرای مراسمات و رویداد‌هایی که در نوروز‌های گذشته برگزار کردیم، لغو کرده‌ایم، گفت: هدف از این تصمیم این بود که تجمعی شکل نگیرد. البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و در محدوده مجتمع‌های اقامتی با مجوز ستاد کرونا و رعایت یک سری از مسائل بهداشتی فعالیت‌ها بلامانع است. البته این برنامه‌ها به صورت محدود انجام می‌گیرد.

او ادامه داد: البته رویداد‌های بزرگ در نوروز نخواهیم داشت، چون هنوز از طرف ستاد ملی کرونا به ما اعلامی نشده است. برنامه‌های مجازی در این دوره برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است. آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی‌هایی صورت خواهد گرفت تا در سفر بتوانند مسال را رعایت کنند و سلامتشان حفظ شود.

زیرساخت‌های لازم برای گردشگری سلامت چابهار

وی با اشاره به سفر‌های گردشگران در تعطیلات یک ماه اخیر گفت: برخی گردشگران خاصی هم داشتیم که با ماشین‌های کاروانی و به صورت کمپ به چابهار آمده بودند. این افراد فضایی را داخل ماشین ایجاد کرده بودند که تجهیزات و وسایل را در ماشین گنجانده بودند و حتی اقامتشان نیز در همین ماشین‌ها بوده است. البته الان دست به عصا پیش می‌رویم تا در روز‌های آینده وضعیت کرونایی را بهبود بخشیم. محدودیت‌های ترافیکی و محدود‌های ورود مسافر در حاضر برقرار است و با ورود پلاک‌های غیربومی برخورد می‌شود.

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: بیشترین ظرفیت‌های گردشگری چابهار بعد طبیعت‌گردی است. با توجه به نوار ساحلی ۳۰۰ کیلومتری و تلاقی کویر و دریا و کل فشان‌ها  و بسیاری از فضا‌های طبیعی دیدنی در چابهار وجود دارد. به خصوص اینکه گل‌فشان‌ها خواص درمانی برای امراض پوستی هم دارند و به نوعی جاذبه‌ای برای ترویج گردشگری سلامت در چابهار نیز محسوب می‌شود.  

او با اشاره به وضعیت گردشگری سلامت در منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: یکی از موانع موجود در چابهار برای جذب گردشگران سلامت از دیگر کشور‌ها نبود زیرساخت‌های حمل و نقل است. زیرساخت‌های بیمارستانی ما هم برای خدمات دادن به توریست‌ها نیاز به بهسازی و نوسازی دارد.  

وی افزود: ما از چابهار کشتی به عمان نداریم تا بتوانیم گردشگران سلامت را از این راه جذب کنیم. در حالیکه این دسته از گردشگران بعضاً تا نقاط مرکزی کشور برای انجام جراحی‌ها و درمان‌ها سفر می‌کنند. این بعدی است که در چابهار باید هر چه بیشتر بر آن تمرکز کنیم.  

حسینی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از تاکیدات برای احداث فرودگاه بین‌المللی چابهار نیز از جهت جذب گردشگران خارجی برای طبیعت‌گردی و حوزه سلامت بود. زیرساخت‌های دسترسی به چابهار بسیار اهمیت دارد. اگر بتوانیم فرودگاه چابهار و خطو دریایی چابهار را فعال کنیم، می‌توانیم از مزایای آن هرچه بیشتر بهره ببریم. شهر فرودگاهی چابهار موقعیت استثنایی به لحاظ جغرافیایی دارد و ترانزیت هوایی آن می‌تواند در ابعاد مختلف هاب قرار بدهد. خشوبختانه ظرفیت زیادی در چابهار داریم که می‌توانیم از آن به نحو احسن استفاده کنیم.  

ارسال نظر