گلپایگانی ادامه داد: ما تجارب زیادی در مقابله با بحران در کشور داریم که باید تبدیل به دانایی شود، چراکه در مواجهه با حوادث تلخ نمیتوان همهی آن تجربیات درست ساختوساز و اسکان موقت را عملیاتی کرد و نیاز به یک وحدت رویه متکی بر علم و دانش است؛ این یعنی اینکه بین تجارب گرانقیمتی که در کشور وجود دارد و دانش و دانایی فاصله زیادی وجود دارد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران افزود: از دو سال پیش که توفیق خدمت در شهرداری را داشتم ممنوعیت ساختوساز مراکز حساس را روی گسل زلزله را تصویب کرده بودند و برخی واهمه داشتند که اگر ما این کار را انجام بدهیم ساختوساز در شمال تهران لطمه ببیند.
گلپایگانی بیان کرد: ما در حوزه شهرسازی شهرداری تهران روی بار توزیع تراکم ساختمانی در شهر کار کردهایم که یکی از نمونههای آن، طرح ممنوعیت ساختوساز بیش از ۴ طبقه روی گسل مشاء بود که با مقاومت زیادی روبرو شد گویی باور نداریم که زلزله چقدر مهم است.
بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت زلزله ٥.٦ ریشتری در سی سخت
وی با اشاره به این مطلب که ما در شهر تهران با پدیده فرونشست زمین مواجهیم، گفت: شاهد فرونشست زمین در مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۰ هستیم که این فرونشستها در حال پیشرفت به سمت مرکز شهر است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ارتباط با الزام دیوار بند (وال پست) نیز گفت: در دیوار بند یا وال پست هم که یک موضوع جدی است و در آییننامه ۲۸۰۰ روی آن تأکید شده است ما بهسختی توانستیم آن را جا بیندازیم. آنقدر اصرار کردیم و پیگیری کردیم تا موضوع جا افتاد.
وی در ارتباط با اقدامات این معاونت در مقاومسازی در شهر تهران عنوان کرد: محدوده بافت فرسوده را از ۲ هزار هکتار به ۳ هزار هکتار افزایش دادیم تا با مشوقهای شهرداری به سمت مقاومسازی شهر پیش برویم.
گلپایگانی در پایان گفت: در تهران ۲۶ بوستان شهرداری تهران به مخازن آب آشامیدنی مجهز شد که یکی از ضرورتهای شهر تهران در شرایط بحرانی است.