تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۹

آیا رژیم غذایی پرکربوهیدرات سلامت قلب را تهدید می‌کند؟

مطالعات اخیر محققان آمریکایی نشان می‌دهد رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات احتمال بروز بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ناشی از آن را افزایش می‌دهد.

اقتصاد۲۴ -به گزارش پایگاه خبری ساینس‌دیلی، رژیم غذایی مهمترین عامل در سلامت سیستم قلبی عروقی است. بر اساس مطالعات افرادی که بیش از ۶۰ درصد رژیم غذایی خود را به کربوهیدرات اختصاص می‌دهند، به میزان قابل توجهی در معرض خطر بیماری‌های قلبی و مرگ ناشی از آن قرار دارند. کربوهیدرات‌ها حاوی حداقل فیبر مورد نیاز بدن هستند.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای سلامت قلب توصیه شده است. رژیم مدیترانه‌ای به طور معمول شامل چربی‌های اشباع نشده مانند روغن زیتون، آجیل و آووکادو، همراه با سبزیجاتی مانند کرفس، اسفناج و هویج است. این سبزیجات غنی از نیتریت و نیترات هستند و ترکیب این دو گروه غذایی باعث تشکیل اسید‌های چرب نیترو می‌شود.

در رژیم غذایی مدیترانه‌ای جایی برای گوشت قرمز، غذا‌های فرآوری شده و قند‌های مصنوعی وجود ندارد. استفاده از مقادیر زیاد میوه، سبزیجات، روغن زیتون، لوبیا و غلات و محصولات لبنی کم چرب در این رژیم غذایی توصیه شده است.


بیشتر بخوانید: ۱۰ نوع میوه و سبزی که شما را از بیماری‌های کلیوی دور می‌کند


رژیم غذایی DASH نیز یک گزینه مناسب برای داشتن قلبی سالم است. این رژیم غذایی یک رویکرد مادام العمر برای مصرف غذای سالم است که تمرکز عمده آن روی پیشگیری و درمان فشار خون بالاست. این برنامه غذایی افراد را به کاهش مصرف سدیم تشویق می‌کند و در آن مواد غذایی حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم گنجانده شده است.

یکی از مهمترین مزیت‌های این روش، انعطاف‌پذیری آن است و اینکه از هیچ دستور پیچیده‌ای تبعیت نمی‌کند. توصیه محققان در رژیم غذایی DASH، مصرف مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، محصولات لبنی کم چرب، روغن سبزیجات، آجیل، گوشت سفید و حبوبات است و مصرف نوشیدنی‌های شیرین و چربی‌های اشباع شده را ممنوع می‌کند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر