ابوالحسن فیروزآبادی گفت طرح مدیریت VPN و اینترنت کشور با هدف طبقهبندی دسترسی کاربران به اینترنت در جهت صیانت از آنها در فضای مجازی و ارائهی سرویس با شرایط بهتر اجرایی میشود. بهگفتهی فیروزآبادی، اجرای این طرح از جدول زمانبندی عقب است، اما امید میرود که بهزودی به نتیجه برسد.
فیروزآبادی میگوید براساس این طرح، دسترسی متفاوت به اینترنت برای چهار دسته از افراد شامل خبرنگاران، پزشکان، دانشجویان و حوزههای علمیه تعریف شده تا از کودک خردسال تا فرد ۹۰ ساله به یک میزان به محتوای اینترنت دسترسی نداشته باشند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ابتدای سال جاری هم خبر از تدوین آئیننامهی واگذاری VPN قانونی داده بود تا VPN بنابر نیاز و اقتضائات بهصورت قانونی به طبقات و اقشار مختلف مردم از جمله صنوف و کسبوکارها تعلق بگیرد و بتوانند برای نیازهای شغلی خود از آن استفاده کنند. البته او، این طرح را طرحی قدیمی خوانده بود که هنوز به اجرا نرسیده است.
بیشتر بخوانید: فناوریهایی رو به رشد در سال ۲۰۲۱
فیروزآبادی گفته بود وزارت ارتباطات واجدان شرایط دریافت این سرویس را تعیین خواهد کرد و مجری آئیننامه خواهد بود. وی توضیح داد: این وزارتخانه یا بهصورت مستقیم مجوز واگذاری VPN قانونی را مدیریت میکند تا به اقشار واجد شرایط تعلق بگیرد یا صدور مجوز برای استفاده از VPN قانونی را به یک اپراتور واگذار میکند که مستلزم ایجاد یک اپراتور VPN در کشور است.