اقتصاد۲۴- بهروز آقایی اظهارداشت: کشتی حامل این تجهیزات شامل ۲ دستگاه جرثقیل موبایل ساحلی ۱۰۰ تنی با ارزش ۷.۵ میلیون دلار هفته آینده در بندر شهید بهشتی پهلو میگیرد و ۲ دستگاه دیگر نیز در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ وارد این بندر خواهد شد.
وی بیان کرد: بر اساس قرارداد سرمایه گذاری هند در چابهار به ورود ۸۵ میلیون دلار تجهیزات در بندر شهید بهشتی متعهد شده که از این میزان در مرحله نخست ۲ دستگاه جرثقیل ساحلی ۱۴۰ تنی که از مدرنترین و با کیفیتترین تجهیزات بندری به شمار میرود بهمن ماه امسال وارد این بندر شد.
بیشتر بخوانید: رایزنی برای افزایش مراودات تجاری و اقتصادی ایران و ژاپن
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ارزش تجهیزاتی که در فاز نخست در بندر چابهار رونمایی شد را ۸.۵ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: با ورود این تجهیزات قابلیت تخلیه و بارگیری سالانه در بندر شهید بهشتی تا ۲۰ میلیون تن ارتقا پیدا کرده و ۱۰ درصد تعهدات هند در زمینه تجهیزات در این بندر محقق شد.
وی با بیان اینکه تا نیمه نخست سال آینده ۳۰ درصد از تعهدات ۸۵ میلیون دلاری هند در چابهار، محقق میشود، گفت: با ورود این تجهیزات و با توجه به ظرفیت ایجاد شده در بندر شهید بهشتی دیگر هیچ محدودیتی در تخلیه و بارگیری انواع گروههای کالایی وجود نخواهد داشت.
آقایی خاطرنشان کرد: قرارداد سرمایه گذاری هندیها در بندر شهید بهشتی بر اساس توافقنامه ایران، هند و افغانستان، موسوم به چابهار منعقد و در این راستا نشستهای متعددی به منظور افزایش ترافیک کالا، خرید تجهیزات و تبادلات اقتصادی برگزار شده که انتقال بیش از ۳۰۰ هزار تن کالای ترانزیتی و صادراتی بین بنادر این کشور و بندر چابهار از مهمترین نتایج آن است.