تاریخ انتشار: ۰۸:۱۶ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ از مناطق آزاد جهان گزارش می‌دهد؛

مرکز چند منظوره مبادله کالای دبی، برترین منطقه آزاد جهان در سال ۲۰۲۰/ تعهد به توسعه پایدار و هوشمند سازی رمز موفقیت برترین منطقه آزاد جهان

مرکز چند منظوره مبادله کالای دبی یا DMCC یکی از مناطق آزادی است که به تازگی توانسته نظر بسیاری از تجار و بازرگانان را به خود جلب کند.

اقتصاد۲۴ - ساجده رحیمی: در سال‌های اخیر مناطق آزاد نقش مهمی را در اقتصاد، تجارت و گردشگری امارات متحده عربی ایفا کرده اند و از آنجایی که تشکیل مناطق آزاد تجاری در این کشور بدون نیاز به قانون فدرال و به حکم امیر هر امارت صورت می‌گیرد تعداد مناطق آزاد در این کشور زیاد است و همچنین به علت اینکه هر منطقه آزاد توسط یک سازمان مستقل منطقه‌ای اداره می‌شود اداره آن نیز با سهولت بیشتری صورت میگیرد و وظایفی همچون ایجاد زیر ساخت، نظارت بر فعالیت‌ها و فراهم اوردن امکانات برای تجار و شرکت‌ها را به خوبی اجرا میکنند.

جبل علی یکی از موفق‌ترین و شناخته شده‌ترین مناطق آزاد است که به عقیده بسیاری از کارشناسان زیرساخت‌های کامل، سادگی قوانین و ثبات مدیریتی از جمله عوامل موفقیت آن هستند.


بیشتربخوانید: عامل موفقیت مناطق آزاد تجاری در امارات چیست؟/ جبل علی چگونه به قطب مناطق آزاد جهان تبدیل شد؟


اما در سال‌های اخیر علاوه بر جبل علی نام چند منطقه آزاد دیگر امارات نیز بر سر زبان‌ها افتاده که نشان دهنده عزم راسخ دولت مرکزی برای توسعه این مناطق و استفاده بیشتر از سود حاصل از این مناطق است چرا که مناطق ازاد در دبی توسط دولت مرکزی اداره میشود و جایگاه دبی در مرکز جاده ابریشم جدید می‌تواند موقعیت چشم گیری را برای این کشور ایجاد کند.

مرکز چند منظوره مبادله کالای دبی یا DMCC یکی از مناطق آزادی است که به تازگی توانسته نظر بسیاری از تجار و بازرگانان را به خود جلب کند.

این مرکز در سال ۲۰۲۰ توانست برای پنجمین سال متوالی عنوان برترین منطقه آزاد جهان را از دید مجله فاننشال تایمز کسب کند به همین دلیل بار دیگر توجه‌ها را به خود جلب کرده است.


بیشتربخوانید: با شهر اینترنتی دبی ، اولین منطقه آزاد خاص تجارت الکترونیکی در جهان آشنا شوید


به طور کلی راه اندازی مشاغل و سرمایه گذاری در مناطق آزاد امارات مزایایی از قبیل ۱۰۰ ٪ مالکیت مشاغل بدون نیاز به شریک محلی را فراهم می‌کند علاوه بر آن می‌توان به سایر مشوق‌های مالی مناطق آزاد امارات متحده عربی شامل ۰ ٪ نرخ مالیات شرکت و درآمد، عدم پرداخت عوارض گمرکی از واردات و صادرات و گزینه بازگرداندن ۱۰۰ ٪ سود حاصل از تجارت اشاره کرد که از جمله مواردی است که راه اندازی فعالیت برای کارآفرینان و فعالان اقتصادی را خوشایند می‌سازد.

همچنین روند راه اندازی آسان، کمک مالی برای حمایت از کارمندان و بسیاری دیگر از خدمات دولتی در امارات متحده عربی، که شامل طیف گسترده‌ای از املاک و مستغلات ارزان قیمت است.

مرکز چند منظوره مبادله کالای دبی در سال ۲۰۰۲ توسط دولت دبی تأسیس شد تا زیرساخت‌های فیزیکی، بازار و مالی مورد نیاز برای ایجاد یک مرکز تجارت جهانی کالا‌ها را تأمین کند.

منطقه آزاد DMCC پرچمدار مناطق آزاد جهان و دولت دبی در زمینه تجارت و کالاهاستکه عنوان بزرگترین منطقه آزاد در امارات متحده عربی را نیز برای خود کرده و تا سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۸۰۰۰ عضو گرفته است و در برج‌های دریاچه جمیرا واقع شده است.

همانطور که اشاره شد DMCC مرکز تجارت کالا‌ها و مراکز متنوعی است که از آن جمله می‌توان به بورس الماس دبی (DDE) اشاره کرد که از مهمترین کالا‌هایی است که در این مرکز تجارت می‌شود. بورس الماس دبی در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد تا توسعه بازار الماس و سنگ‌های قیمتی رنگی را تسهیل کند. دبی از لحاظ تجارت در رتبه سوم پس از آنتورپ و بمبئی در مهمترین قطب‌های الماس جهانی قرار دارد. بورس الماس دبی، DDE، تنها فدراسیون جهانی دوره‌های الماس، WFDB، ارز معتبر در خاورمیانه است. صرافی‌های مروارید دبی (DPE)، مرکز چای و مرکز قهوه نیز از دیگر مراکز مهم در این مجموعه هستند.

مرکز چند منظوره مبادله کالای دبی جوایز متعددی را در سال‌های اخیر در یافت کرده است که از آن جمله می‌توان به جایزه جهانی مالی اسلامی برای بهترین نهاد پشتیبانی در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد همچنین این منطقه توانست در کنفرانس جهانی خارمیانه جایزه جایزه بهترین صندوق‌های مالی و مدیریت دارایی شرعی دبی را به عنوان بهترین ارائه دهنده محصولات سازگار با شرع را دریافت کند.

DMCC در مرکز منطقه برج‌های دریاچه جمیرا، همه چیز برای کار، تجارت و پیشرفت فراهم شده و زیرساخت‌های نوآورانه و هوشمندسازی، خدمات در سطح جهانی و سهولت دسترسی به حمل و نقل اتصالات هوایی، دریایی و جاده‌ای فعالیت را در آن راحت کرده، فرصتی منحصر به فرد برای حمایت از تجارت مسئولیت پذیر و تأثیر مثبت فراهم می‌کند و این منطقه را برای مطرح شدن در سطح تجارت جهانی مطرح می‌کند.

اقتصاد۲۴ پیشتر نقش مناطق آزاد در اقتصاد آلمان، چین ، ترکیه ، امارات ، هند ، سنگاپور ، اسپانیا، کره جنوبی، کاستاریکا، یونان ، ایتالیا ، عمان، نیجریه ، موریس ، مالزی ، کانادا ، بنگلادش ، سوریه، تونس و مناطق ویژه اقتصادی روسیه، ازبکستان ، بلاروس ، عربستان ، لبنان ، تانزانیا ، آرژانتین ، لیتوانی ، غنا ، گرجستان ، اندونزی ، کرواسی ، نامیبیا ، پاناما، کلمبیا،  اولین منطقه آزاد تجاری جهان و همچنین شهر اینترنتی دبی را نیز بررسی کرده بود که گزارش آن را می‌توانید مطالعه کنید.

ارسال نظر