تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۹

کمبود اسیدهای چرب سلامت ما تهدید می‌کند؟

اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ جزء اساسی ساختار سلول های ما هستند.

اقتصاد۲۴ -  اسید‌های چرب در بسیاری از محصولات غذایی از جمله آووکادو، ماهی، بادام زمینی، تخم مرغ و زیتون وجود دارند، ولی به دلیل ترس از اضافه وزن، بسیاری از افراد از مصرف آن‌ها اجتناب می‌کنند. این در حالی است که اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ برای بسیاری از فرایند‌های حیاتی از جمله متابولیسم ضروری هستند.

مصرف این دو اسید چرب را از امروز شروع کنید تا شاهد ۵ علامت هشداردهنده ناشی از کمبود آن‌ها نباشید:

خستگی شدید: حذف اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ از رژیم غذایی و انتخاب رژیم‌های فاقد چربی منجر به احساس خستگی شدید همراه با کمبود انرژی می‌شود؛ بنابراین ضروری است که هر روز مقادیر منصفانه و مناسب از این چربی‌ها را در بشقاب غذایی تان بگنجانید.

احتمال ابتلا به بیماری‌های التهابی: آرتریت روماتوئید از جمله بیماری‌های التهابی است که با کمبود اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ علائم آن وخیم‌تر می‌شود. سفتی صبحگاهی مفاصل و التهاب آن‌ها همراه با درد از جمله علائم بیماران است که با مصرف اسید‌های چرب ضروری به طور موثری کاهش می‌یابد. مبتلایان به بیماری‌های التهابی هر روز باید به رژیم غذایی شان اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ را از طریق منابع طبیعی اضافه کنند.

خشکی پوست: بدو شک یکی از معمول‌ترین علائم بالینی کمبود اسید‌های چرب ضروری خشک شدن پوست است. امگا ۳ در جذب مواد مغذی به پوست کمک می‌کند و مواد زائد و مضر را از پوست بیرون می‌کشد. درنتیجه، تامین امگا ۳ مورد نیاز بدن، سلامت و درخشندگی را به پوست برمی گرداند.


بیشتر بخوانید: درمان آلرژی به بادام زمینی با خمیر دندان!


تولد زودرس: گرچه علل افزایش میزان زایمان زودرس هنوز دقیقا معلوم نیست، اما عواملی مانند سن مادر، مصرف دخانیات، استرس، و سطوح پایین امگا ۳ و امگا ۶ در این رابطه مطرح هستند. این نوع چربی‌ها در رشد حقیقی جنین در دوران بارداری مفیدند و منجر به عملکرد صحیح سلول می‌شوند. چربی‌های مطرح شده در کنار ویتامین دی و کلسیم برای یک بارداری سالم ضروری هستند.

مشکلات قلب: خوردن غذا‌های غنی از امگا ۶ یعنی دانه ها، روغن آفتاب گردان و میوه‌های خشک اثر محافظتی باورنکردنی برای قلب ایجاد می‌کنند. این چربی‌ها علاوه بر افزایش سطح انرژی منجر به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید می‌شوند. از طرفی اسید‌های چرب امگا ۳ منجر به کاهش خطر ابتلا به ترومبوز و آترواسکلروز شده و به کاهش التهاب کمک می‌کنند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر