بهروز آقایی، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بنادر به عنوان مهمترین دروازهای تجارت و اقتصاد کشور همواره در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند، اظهار داشت: عملکرد بندر چابهار طی سال گذشته و اقدامات عمرانی انجام شده میتواند نقش مهمی در اقتصاد استان سیستان و بلوچستان و حتی کشور داشته باشد.
او ادامه داد: روند رو به رشد ترانزیت از طریق بندر چابهار و افزایش قابل ملاحظه ۸۲ برابری ترانزیت کالا طی سال گذشته و همچنین عملکرد مناسب صادرات کالا هم از نظار مقدار و هم تنوع از اقدامات خوب بندر چابهار طی یکسال گذشته بوده است.
آقایی با تاکید بر اینکه بندر چابهار در زمینه واردات کالاهای اساسی که تامین و انتقال آن اهمیت مهمی برای کشور دارد، نقش مهمی داشته، گفت: در سال ۹۹ نسبت به سال گذشته رشد ۸۳ درصدی واردات کالاهای اساسی را شاهد هستیم.
تلاش برای جذب سرمایه
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در بخش سرمایه گذاری و با انجام بازاریابی منسجم و تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در بندر چابهار بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری انجام شده است. با اقدامات انجام شده درآمدهای بندر ۴۷ درصد نسبت به پارسال رشد داشته که این رقم نشان از پیشرفت خوبی در این بندر دارد.
وی افزود: از طریق هماهنگیهایی که صورت گرفت توانستیم همه خدمات دریایی ایمن و بدون وقفه را به خطوط کشتیرانی انجام دهیم. بطوریکه با ترمیم پیچ آبراه شهید کلانتری از ۲۵ درجه به ۹ درجه ایمنی را هرچه بیشتر برای کشتیها تضمین کردیم.
آقایی با تاکید بر اینکه پوشش کامل رادیویی سواحل مکران منطقه A ۱ دریایی بر مطابق با استانداردهای بینالمللی از جمله دیگر اقداماتی بود که توانستیم به سرانجام برسانیم، تصریح کرد: پروژه احداث برج کنترل ترافیک دریایی یکی از پروژههای مهمی بود که در سال ۹۹ توانستیم آن را از برنامه زمانبندی جلو بیاندازیم. در حال حاضر فرآیند مطالعاتی ۱۲ پروژه تمام شده است که به زودی وارد فاز اجرایی میشوند.
او خاطرنشان کرد: خوشبختانه با ارتقای فرآیند نگهداری و تعمیر شناورهای چابهار که منتج به کاهش هزینههای جاری و سرمایهای به میزان ۴ درصد میشود هم جزو اقدامات مهمی بوده که طی این مدت شاهد آن بودیم.