تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۰

زنگنه: ۳۵ میلیارد دلار یارانه گاز به مردم داده می‌شود

وزیر نفت گفت: سالیانه رقمی معادل ۳۵ میلیارد دلار به مردم به صورت یارانه گاز داده می‌شود.

بیژن زنگنه

اقتصاد۲۴- بیژن زنگنه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش «علیرضا ورناصری قندعلی» نماینده مسجدسلیمان و لالی و هفتگل و اندیکا درباره جمع‌آوری گاز‌های مشعل و «جلال محمودزاده» نماینده مهاباد درباره گازرسانی و کمبود گاز مایع افزود: گاز‌های مشعل یا همان گاز‌هایی که به مشعل می‌رود موضوعی است که بیش از ۶۰ سال مطرح بوده و اجرای آن پیچیده، دشوار و پرهزینه است.

وی بیان‌داشت: مجلس شورای اسلامی نیز به این مساله توجه داشته و آخرین بار در ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه، دولت را موظف کرد تا گاز‌های مشعل به قیمت عادلانه واگذار شود.

وزیر نفت اظهار داشت: ما در اجرای این قانون یک مزایده برگزار کردیم و قیمت هر مترمکعب گاز برای پایه مزایده را نیم سنت تا ۲ سنت تعیین کردیم که تقریبا رایگان بود، اما تعداد مراجعه‌کنندگان اندک بود.

وی ادامه‌داد: بر این اساس قرارداد‌هایی به مقدار نیم میلیون مترمکعب برای ایستگاه جمع‌آوری گاز‌های مشعل میدان پارسی و مارون ۳ امضا و راه‌اندازی شد و تاسیسات جمع‌آوری چند مورد دیگر نیز به ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب انجام شد، اما مقادیر بسیار کم بود.

این مقام مسوول اضافه‌کرد: برای جمع‌آوری گاز‌های مشعل باید واحد‌هایی به نام ان. جی. ال یا پالایشگاه گازی ساخته شود، در این واحد‌ها گاز‌های جمع آوری شده از چاه‌های مختلف، شیرین‌سازی و تفکیک و هر کدام برای هدفی مصرف می‌شوند، اما این موضوع به سرمایه‌گذاری زیادی نیاز دارد.

وی درباره ساخت پالایشگاه گازی با بیان اینکه این بخش نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است، تاکید کرد: این مهم پیشتر فقط به صورت دولتی انجام می‌شد، اما در این دولت به بخش خصوصی مجوز داده شد تا برای سرمایه‌گذاری حضور یابد.

وزیر نفت با بیان اینکه اقدامات بسیاری در خوزستان و فلات مرکزی در زمینه گاز انجام شده است، اظهار داشت: تا آخر سال ۱۴۰۱ به بیش از ۹۰ درصد جمع‌آوری گاز دست خواهیم یافت.

وی افزود: البته در مسجد سلیمان گاز‌های به دست آمده منتقل نمی‌شود تا فرصت استفاده و بهره مندی از این منطقه سلب نشود.

زنگنه با اشاره به پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، تصریح کرد: سه میلیارد سرمایه‌گذاری در این پالایشگاه انجام شده که ۳.۴ میلیون متر مکعب خوارک برای تولید کالا‌های پتروشیمی جمع آوری می‌کند.

وی ادامه‌داد: در شرق کارون تولید گاز‌ها به دو پالایشگاه بیدبلند و مارون منتقل می‌شود که ۱۷.۵ میلیون متر مکعب تولید آن است.


بیشتر بخوانید: زنگنه به مجلس می رود


وزیر نفت با بیان اینکه ان جی ال ۳۲۰۰ در غرب کارون ۱.۴ میلیارد دلار هزینه نیاز دارد، تاکید کرد: فاز نخست این پالایشگاه امسال راه اندازی می‌شود که ۹.۶ میلیون متر مکعب برای پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) گاز منتقل می‌کند.

زنگنه اظهار داشت: پالایشگاه هنگام که گاز جزیره قشم را جمع آوری می‌کند احداث شده و در دست بهره‌برداری است، در این زمینه دولت قدم بزرگی برداشته و سال ۱۴۰۱ به اتمام خواهد رسید.

وی با بیان اینکه صادرات گاز در دولت فعلی ۲ برابر افزایش را تجربه کرده است، تصریح کرد: صادرات گاز خام‌فروشی محسوب می‌شود، به همین دلیل اولویت کشور صادرات محصولات پتروشیمی تولید شده از گاز است.

وزیر نفت خاطرنشان‌کرد: دو سند تهیه شده که یکی تراز مصرف و تولید گاز است که در افق ۱۴۲۰ بر بهینه سازی تاکید می‌کند و دیگری در زمینه حمل و نقل که به عنوان ریل گذاری برای دولت آینده محسوب می‌شود.

گازرسانی به بیش از ۹۰ درصد روستا‌ها

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد روستا‌ها گازرسانی شده‌اند، تاکید کرد: ۴۳ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی روستایی و ۴۰ هزار میلیارد تومان برای خطوط انتقال هزینه شده است.

زنگنه با بیان اینکه پوشش گازرسانی کل خانوار‌های شهری و روستای در حال حاضر به ۹۳ درصد رسیده است، اظهار داشت: این مهم در مهاباد به ۸۰ درصد، سردشت به ۳۴ درصد و پیرانشهر به ۷۲ درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون فقط چهار میلیون نفر در سراسر ایران از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند نیستند، گفت: در هر سال پالایشگاه‌ها هفت هزار تن گاز مایع تولید می‌کنند که در دو سال اخیر پنج هزار و ۵۰۰ تن آن در داخل توزیع شده است، این در حالی است که بر اساس محاسبات هر نفر ۱۱ کیلو در ماه و در مجموع سالیانه ۲ هزار تن گار مایع مصرف می‌کند.

وزیر نفت تصریح‌کرد: فاصله دو هزار تن مصرف خانوار تا پنج‌هزار و ۵۰۰ تن توزیع به مصارف غیر می‌رسد که از جمله آن‌ها خودرو‌های فرسوده است.

وی با بیان اینکه گاز مایع قاچاق نمی‌شود، اما به سایر مصارف در داخل می‌رسد، خاطرنشان‌کرد: همه تولیدات پالایشگاه‌ها به مصرف داخلی می‌رسد.

زنگنه با بیان اینکه ۹۵ درصد مردم کشور از گاز بهره‌مند شده‌اند، ادامه‌داد: در برخی مناطق آذربایجان غربی مشکلاتی است که باید رفع شود و پوشش گازرسانی در این استان به ۷۸ درصد رسیده و در برخی استان‌های دیگر به ۹۰ درصد نیز رسیده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ عراقچی: حملات ایران ادامه خواهد داشت

هشدار فوری وزیر جنگ اسرائیل به شهروندان ایران + عکس

فیلم/ حمله اسرائیل به شیراز ساعاتی قبل

فیلم/ بوسه بازیکنان تیم ملی واترپلو بر پرچم ایران

اعلام آمادگی اروپا برای مذاکره هسته‌ای با ایران

سوخت رسانی در شرایط عادی به سر می‌برد

بازار ارز تجاری بسته شد؟

عکس/ استوری دردناک ملی‌پوش فوتبال ایران در پی حمله اسرائیل

برنامه دو هفته‌ای اسرائیل برای عملیات علیه ایران!

اینفوگرافی/ هواگرد یعنی چه؟

رئیس خانه صنعت: برای حفظ وطن مشت واحد خواهیم شد

برنامه فشرده کارتال برای پرسپولیسی‌ها

هشدار جدی برای فروشگاه‌ها در خصوص افزایش قیمت کالا‌ها

خزانه جواهرات ملی تعطیل شد

جزییات حمله نظامی اسرائیل به یکی از مراکز وزارت دفاع در اصفهان

فیلم/ تغییر نام خیابان خالد اسلامبولی به سیدحسن نصرالله

آخرین مهلت ثبت نام وام بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

فیلم/ عراقچی: قرار بود طرح خودمان را به آمریکا ارائه دهیم

بستن تنگه هرمز؛ بحران در بازار انرژی جهان و صف آرایی کشورهای منطقه برابر ایران/ چرا این تهدید در شرایط فعلی خطرناک‌تر از همیشه است؟

بورس برای سه روز تعطیل شد

پس‌لرزه‌های تنش نظامی ایران و اسرائیل در بازار نفت / آیا طلای سیاه از مرز ۱۳۰ دلار عبور خواهد کرد؟

سرمربی جدید استقلال مشخص شد

قیمت دلار در آستانه جهش تازه، درهم در مرز روانی

فیلم/ نوبخت: باید در دفاع از کشور منسجم و یک نظر باشیم

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها بیشترین فروش را به اسرائیل دارند؟

فیلم/ حمله اسرائیل به صنایع الکترونیک شیراز بامداد امروز

اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات درباره تردد‌های مشکوک کامیون‌ها

بازگشت حجاج ایرانی به کشور از مرز زمینی عراق

فیلم/ عراقچی: دولت آمریکا باید موضع خود را اعلام کند

عکس/ واکنش سامان قدوس به حمله اسرائیل به ایران

واکنش بازار ارز ایران در سه درگیری مهم منطقه چه بود؟

۶ راهکار برای سرکوب استرس در شرایط جنگ

فیلم/ عراقچی: اسرائیل از همه خطوط قرمز عبور کرد

بازداشت ۲ اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران

برگ برنده ايران در جنگ پتروشیمی ها چیست؟

واکنش بیت‌کوین به جنگ ایران و اسرائیل

پیش بینی وضعیت بورس پس از حمله اسرائیل به ایران

کشتار غیرنظامیان ایران در حملات کور اسرائیل

صف‌آرایی دیپلماتیک علیه تجاوز نظامی به ایران/ حمله همزمان اسرائیل به حاکمیت ملی، امنیت منطقه‌ای و قوانین بین‌المللی

فیلم/ عملیات‌های موساد چگونه انجام می‌شود؟

در دومین روز نبرد ایران و اسرائیل چه گذشت؟

موشک تل‌آویو وسط میز مذاکرات؛ نقشه اسرائیل در بستن پنجره دیپلماسی میان تهران- واشنگتن عملیاتی شد

پرواز ققنوس‌وار موشک‌های ایرانی

عکس/ واکنش مهدی ترابی به حمله اسرائیل

نگهبانی از میراث در زمان جنگ؛ کنوانسیون‌های بین‌المللی درباره حفظ میراث‌فرهنگی در رویارویی‌های نظامی چه می‌گویند؟

تعطیلی خط منتهی متروی تهران به فرودگاه مهرآباد

فیلم/ ضرغامی: پهپادهای ما داخل تل‌آویو پاتیناژ می‌کنند

شی جین پینگ، مردی که از چوپانی به رهبری دومین اقتصاد بزرگ جهان رسید/ از کارزار مبارزه با ببر‌ها و مگس‌ها تا درون اندیشه اقتصادی رئیس جمهور چین

تغییر زمان واریز حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان

اسرائیل به کدام پالایشگاه‌های ایران حمله کرد؟