تاریخ انتشار: ۱۲:۴۹ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰

۴ برابر شدن درآمد‌های سازمان بورس در سال ۹۹

بر اساس صورت مالی منتشر شده توسط سازمان بورس، با وجود کاهش ۲۰ درصدی کارمزد‌ها از مرداد ماه ۹۹، کل درآمد‌های این سازمان و شرکت‌های فرعی آن چهار برابر شده و به چهار هزار میلیارد تومان رسیده است.

بورس

اقتصاد ۲۴- چهارشنبه شب بود که برای نخستین بار صورت‌های مالی حسابرسی‌شده سازمان بورس و اوراق بهادار برای مشاهده عموم در سایت سازمان بورس منتشر شد. تصمیمی که به گفته رئیس سازمان بورس در راستای شفافیت منتشر شد و واکنش‌های مثبتی را هم از سوی مقامات بورسی و هم فعالان بازار سرمایه به همراه داشت.

سعید اسلامی بیدگلی، عضو شورای عالی بورس در این خصوص گفت: ارتقای جایگاه سازمان بورس در فرایند شفافیت بازار سرمایه و افزایش نقش نظارتی سازمان بورس در اقتصاد کشور از جمله نتایج مثبت انتشار صورت‌های مالی سازمان است. شاهین چراغی، عضو سابق شورای عالی بورس هم این اقدام را ریل‌گذاری جدید در بازار سرمایه عنوان کرده و گفت: این اتفاق برکات خوبی خواهد داشت.

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه هم در این رابطه گفته بود، با منتشر شدن صورت‌های مالی گام بزرگی در جهت شفافیت در بازار برداشته شده است و نکته مهم و اثرگذار این است که دیگر شرکت‌های سهامی عام را هم ملزم می‌کند تا با انتشار صورت‌های مالی خود در جهت شفافیت حرکت کنند.

منابع درآمد سازمان بورس چیست؟

بر اساس ماده ۲۶ اساسنامه مصوب ۱۴ اسفند ۱۳۸۴ هیات وزیران و به استناد قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، منبع اصلی درآمد سازمان بورس، وجود دریافتی بابت ثبت اوراق بهادار و صدور مجوز، وجوه دریافتی از ناشران اوراق بهادار، وجوه دریافتی بابت بخشی از کارمزد معاملات، وجوه دریافتی بابت هزینه‌های رسیدگی به اختلافات و نظارت بر فعالیت افرد و همچنین منابع درآمدی دیگر است.

۴ برابر شدن درآمد‌های سازمان بورس

در این گزارش صورت‌های مالی تلفیقی گروه و سازمان بورس و اوراق بهادار مورد بررسی قرار می‌گیرد که شامل صورت‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسوی وجوه، شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس، شرکت رایان بورس و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران است.

بورس

بر اساس این گزارش کل درآمد‌های عملیاتی گروه حدود چهار هزار میلیارد تومان (۳۹۶۱ میلیارد تومان) بوده که نسبت به سال مالی ۹۸ تقریبا چهار برابر شده است. از این چهار هزار میلیارد تومان کارمزد حاصل از حق نظارت بر معاملات بورس و فرابورس در مجموع به بیش از ۳۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است و این در حالی است که نرخ کارمزد معاملات از ابتدای مرداد سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.

بورس



کل هزینه‌های این گروه نیز در سال گذشته ۵۳۰ میلیارد تومان بوده که بیش از ۸۰ درصد از سال مالی ۹۸ بیشتر بوده و از این میان ۳۰۰ میلیارد تومان صرف هزینه‌های پرسنلی شده است. با احتساب این هزینه‌ها، مازاد درآمد بر هزینه خالص گروه به بیش از ۳۳۰۰ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال مالی ۹۸ بیش از ۲۷۰ درصد رشد داشته است.

بر اساس صورت مالی سال ۹۹، کل دارایی‌های سازمان بورس و شرکت‌های فرعی ۱۶۲۷ میلیارد تومان است که تقریبا هفت برابر سال مالی ۹۸ بوده است. همچین کل سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت گروه در سال ۹۹ بیش از ۲۳۶۰ میلیارد تومان به ثبت رسیده که در مقایسه با سال مالی ۹۸ رشدی ۷۲۰ درصدی را نشان می‌دهد. گروه سازمان بورس در سال ۱۳۹۹ باید ۳۲۲ میلیارد تومان مالیات پرداخت کند که نسبت به سال ۹۸ بیش از ۳۵۰ درصد افزایش یافته است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ واکنش کاربران فضای مجازی به گاف ایران اینترنشنال در مورد فرزند رهبر انقلاب

عکس دیده نشده و عاشقانه از بازیگر زن لیسانسه‌ها و برادرش

عکس/ ظاهر اردشیر زاهدی همسر اول شهناز پهلوی ۲۴ سال پیش در ایام پیری

عکس/ آیت الله جنتی ۴۴ سال پیش در کنار رهبر انقلاب و هاشمی رفسنجانی

اینفوگرافی/ درصد رشد جمعیت در ایران، اروپا، آمریکا و خاورمیانه

عکس/ حضور بازیکنان تیم والیبال بانوان ایران در امامزاده صالح

عکس/ محمدرضا پهلوی و دخترش شهناز ۶۷ سال پیش در هواپیمای شخصی اش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ هویدا در حال بوسیدن دست فاطمه پهلوی؛ دهه ۱۳۴۰

عکس/ حضور سردار قاآنی و محسنی اژه‌ای در صف اول نماز عید قربان

یک امضا تا معرفی سرمربی جدید استقلال

فیلم/ فیلم تشییع پیکر الهه حسین‌نژاد

عکس/ کودکی مهناز زاهدی در آغوش مادربزرگش ۶۴ سال پیش

ترامپ و ایلان ماسک؛ از دوستی تا دشمنی

فرآیند ثبت خسارت ناشی از قطع برق چگونه است؟

آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون ارشد چه زمانی است؟

ممنوعیت فعالیت مسافرکش های شخصی بدون مجوز

عاطفه رضوی کیست؟ / همه نقش‌های ماندگار بازیگر سریال کیمیا

عکس/ یک نانوایی قاجاری دوکاره ۱۳۰ سال پیش در تهران

معرفی سلاح ضد تانک MBT LAW؛ تکنولوژی مرگبار ارتش بریتانیا

عکس/ پمپ بنزینی در ترافیک جاده چالوس ۶۵ سال پیش

عکس/ پرواز حیرت انگیز هما در آسمان آبی و نارنجی ایران

کدام میوه برای سلامت قلب زنان مفید است؟

امیرحسین ثابتی، همتی را تهدید کرد

ضرر سنگین سرمایه‌گذاران بیت کوین

عکس/ آیا قاتل الهه حسین نژاد، راننده اسنپ بوده است؟

فیلم/ صحبت‌های متاثرکننده علیرضا قربانی در واکنش به قتل الهه حسین نژاد

قیمت All-in-One اپل

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

پشت پرده دلیل سقوط بالگرد سید ابراهیم رئیسی از زبان سردار کوثری + فیلم

عکس/ اولین تصاویر واضح از قاتل الهه حسین نژاد

پیش‌بینی عجیب از قیمت طلا؛ منتظر تغییر نرخ باشید

منتظر کالابرگ جدید در خرداد ماه نباشید

کاهش ۶ درصدی سرمایه‌گذاری در حوزه نفت

سگ گردانی با خودرو در تهران ممنوع شد

پیشنهاد مشاور سابق اوباما برای بن بست شکنی مذاکرات ایران با آمریکا

عکس/ چهره جوان محمد باقر قالیباف در دوران فرماندهی جنگ

عکس/ واکنش فرصت طلبانه بابک زنجانی به قتل الهه حسین نژاد

هشدار عراقچی به تروئیکای اروپایی در آستانه نشست شورای حکام

عکس/ سلفی بامزه ژاله صامتی، پژمان جمشیدی و رضا عطاران با تیپ دهه شصتی

عکس/ حرکت عجیب ایلان ماسک در کمپین انتخاباتی ترامپ

ادعای آکسیوس: اسرائیل به آمریکا اطمینان داده در زمان مذاکرات با ایران اقدامی نخواهد کرد

عکس/ میانجی‌گری کانیه وست میان ترامپ و ماسک

تورم اردیبهشت روی اقلام غیرخوراکی‌ خیمه زد

علم الهدی: آزادی بی‌حجابی، توسعه فساد و فحشاء در جامعه است

پشت پرده عدم تصویب لایحه منع خشونت علیه زنان از زبان نماینده مجلس دهم

عکس/ آخرین تصویر الهه حسین نژاد در کنار برادر معلولش

حرکت قیمت سکه روی مرز حساس

صعود آرژانتین به جام جهانی ۲۰۲۶

عکس/ چهره متفاوت محمدرضا پهلوی ۹۳ سال پیش در دوران دبیرستان

مطالبات گندمکاران چه زمانی پرداخت می شود؟

قیمت پیکان نیم میلیونی شد + جدول

استخدام زنان با حقوق پایین؛ تبعیض پنهان در پشت آمار اشتغال/ بازارِ کارِ زنانه: میدانِ تاخت‌وتازِ بهره‌کشی!

اینفوگرافی/ افزایش شدید قیمت دام زنده عید قربان در ۵ سال گذشته

بازگشت خودرو به بورس کالا؛ بازی برد-برد برای همه

تل‌آویو در محاصره دومینوی فشار؛ آیا ترامپ سناریوی زلنسکی را برای نتانیاهو تکرار می‌کند؟