تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۱۵ تير ۱۴۰۰
جزئیات طرح مجلس برای محدودسازی اینترنت

احراز هویت کاربران اینترنت الزامی می‌شود؟

نمایندگان مجلس یازدهم در حالی هنوز بر طرح ساماندهی پیام رسان‌ها اصرار می‌ورزند که این طرح در بسیاری از موارد هم‌جهت با منافع ملی نیست.

احراز هویت کاربران اینترنت الزامی می‌شود؟

اقتصاد ۲۴- طرح ساماندهی فضای مجازی که مخالفان بسیاری حتی در هیئت‌رئیسه مجلس و سایر نمایندگان مجلس دارد، همچنان محل بحث طراحان آن است. مجلس‌یازدهمی‌ها در اصرار برای رسیدن به خواسته خود که در بسیاری از موارد هم‌جهت با منافع ملی نبوده، ید طولایی دارند. حال اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس که طراحان این طرح به دور از هر کار کارشناسی هستند، بر ضرورت تصویب آن در کمیسیون نه در صحن و اجرای آزمایشی آن اصرار می‌ورزند و در مقابل انتقاد‌ها از یک سو می‌گویند به دنبال فیلترینگ نیستند و از سویی دیگر بر طبل محدود‌سازی و امنیتی‌شدن فضای مجازی می‌کوبند. از یک سو گفته می‌شود این طرح در جهت منافع مردم نیست و از دستور کار خارج شده، از سویی دیگر می‌گویند بعد از تعطیلات به آن رسیدگی خواهد شد.

سیدعلی یزدی‌خواه در گفت‌وگویی که با فارس داشته، با تأکید بر اینکه در موضوع ساماندهی‌ها که در مجلس در دست بررسی است، مورد جدیدی وجود ندارد، ابراز کرد: بحث فضای مجازی در مجلس دهم مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در این راستا نیز طرح‌هایی هم تهیه شده است، اما به دلیل اینکه دولت لایحه‌ای در این خصوص ارائه نکرده بود، این طرح طولانی شد تا عمر مجلس دهم تمام شد.


بیشتر بخوانید: اینترنت محدود می‌شود


یزدی‌خواه با ادعای انجام کار کارشناسی روی طرح مذکور در کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه موضوع ساماندهی فضای مجازی با دو ورژن جدید به مجلس یازدهم آمد، بیان کرد: ورژن اولیه‌ای که مقداری سروصدا به پا کرد و الان هم به آن حمله می‌کنند، در تابستان سال ۹۹ از سوی تعدادی از نمایندگان که به امضای هیئت‌رئیسه مجلس هم رسیده بود، در مجلس یازدهم مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه هیئت‌رئیسه مجلس هم با توجه به اینکه طرح بود و باید کار کارشناسی برای آن انجام می‌شد، آن را به کمیسیون فرهنگی به‌عنوان کمیسیون تخصصی این حوزه ارجاع داد، یادآور شد: در کمیسیون فرهنگی با دعوت از کارشناسان حوزه‌های دولتی، حوزه‌های حاکمیتی، مردمی و صاحب‌نظران بیش از هزارو ۵۰۰ نفرساعت در قالب جلسات سنگین موضوعات فضای مجازی را به بحث و مذاکره گذاشتیم. وی با اشاره به اینکه در تیرماه امسال طرح فضای مجازی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت، بیان کرد: به لحاظ اینکه در مجلس هر روز دستور کار جلسات متعددی داریم، هفته گذشته هم نوبت به طرح ساماندهی فضای مجازی نرسید تا این موضوع در دستور کار قرار بگیرد. یزدی‌خواه بابیان اینکه در‌حال‌حاضر این طرح به‌صورت پیش‌نویس آماده شده و هیچ چیز جدیدی هم ندارد، ادامه داد: هر آنچه در این طرح آمده، تمامی مصوبات قبلی شورای عالی فضای مجازی است که به لحاظ نبود ضمانت اجرا و عدم وجود اراده برای اجرائی‌کردن این مصوبات روی زمین مانده است.

طرح مسدودسازی اینترنت در نوبت رسیدگی است

وی با یادآوری اینکه طرح این موضوع در مجلس به دو روش قابل انجام است، خاطرنشان کرد: یکی اینکه طرح در صحن علنی مجلس مطرح شود و بندبند موردبررسی قرار گیرد که این مهم علاوه بر اینکه زمان‌بر است و حدود یک ماه از وقت مجلس را می‌گیرد، باعث می‌شود که بسیاری از طرح‌ها و لوایح دیگر برای بررسی این مهم کنار گذاشته شود یا اینکه مجلس بر اساس اختیارات و مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی این موضوع را به کمیسیون تخصصی واگذار کند تا این طرح را بررسی و تصویب کنند و سپس به شورای نگهبان تحویل دهد تا اگر مغایرت قانونی نداشته باشد، تصویب و ابلاغ کنند.

وی با تأکید بر اینکه این طرح در نوبت صحن قرار گرفته و بعد از بازگشت نمایندگان از سرکشی حوزه‌های انتخابیه در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد، افزود: مشخص نیست که این طرح به کمیسیون ویژه ارجاع داده خواهد شد یا اینکه با طرح کلیات آن را در صحن علنی به تصویب خواهد رساند.

فیلتر نمی‌کنیم، اما احراز هویت می‌کنیم

یزدی‌خواه مانند سایر همکاران خود با اشاره به اینکه در موضوع محدودسازی و فیلترینگ بحث جدیدی نداریم، اظهار کرد: در طرح ساماندهی فضای مجازی که قرار است در صحن علنی در‌خصوص آن تصمیم‌گیری شود، مطلب جدیدی مطرح نیست و هر‌آنچه مطرح شده در واقع همان مصوبات شورای عالی فضای مجازی است و تنها قرار است با مصوبه مجلس به مصوبات شورای عالی فضای مجازی که پیش‌ازاین به تصویب این شورا رسیده است، قابلیت اجرا دهیم.

وی اذعان کرد: در مصوبات جلسات شماره ۳۶ تا ۴۰ شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۶ آمده است همه پیام‌رسان‌ها اعم از داخلی یا خارجی باید در یک پنجره واحد ثبت‌نام کنند و ضمن احراز هویتشان و راه‌اندازی دفتر در داخل کشور نسبت به معرفی نماینده نیز اقدام کنند. وی ادامه داد: افرادی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، علاوه بر اینکه احراز هویت می‌شوند، باید اطلاعاتشان محفوظ باشد، این در حالی است که بسیاری از افراد به‌صورت ناشناس وارد این پیام‌رسان‌ها می‌شوند و با ایجاد حساب‌های غیرواقعی و جعلی امکان سوءاستفاده وجود دارد یا اینکه الان برخی از پلتفرم‌ها و شبکه‌های داخلی و خارجی اطلاعات افراد را حفظ نمی‌کنند و اطلاعات شخصی افراد در فضای مجازی پخش می‌شود. یزدی‌خواه با تأکید بر اینکه فضا و بستر برای حضور شرکت‌های پیام‌رسان خارجی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: هر شرکتی که قوانین کشور را محترم بشمارد و در داخل دفتر راه‌اندازی کند، امکان فعالیت دارد و هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم.

مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز درباره طرح مجلس درمورد ساماندهی فضای مجازی گفت: اولا این موضوعی نیست که حالا مجلس به آن پرداخته باشد. این موضوع در سال ۹۶ و در دولت آقای روحانی مصوبه شورای عالی فضای مجازی بوده است. وی در ادامه گفت: من به‌عنوان سخنگوی کمیسیون فرهنگی به‌صراحت اعلام می‌کنم که در این طرح بنای ما بر گرفتن و بستن و فیلترکردن نیست. در تمام دنیا قوانین متعددی برای فعالیت در فضای مجازی وجود دارد، اما نمی‌دانم چرا در ایران در مقابل ساماندهی این فضا چنین جوی به راه می‌افتد.

منبع: شرق

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ تغییر چهره بهاره رهنما قبل و بعد از طلاق دومش

عکس/ بازدید رضاشاه و نخست‌وزیر از دانشگاه تهران حدود ۹۰ سال پیش

عکس/ زیبایی حیرت‌انگیز گردنبند ۲۸۰۰ ساله ایرانی به شکل موجود بالدار افسانه‌ای

عکس/ زیبایی و ظرافت حیرت انگیز قاشق بازمانده از حدود ۳۰۰۰ سال پیش ایران و دوره هخامنشیان

عکس/ کیک عجیب و تیره رنگ دو طبقه برای تولد هوتن شکیبا

عکس/ تغییر چهره بابک حمیدیان در سن ۴۴ سالگی

عکس/ رقص رنگ‌ها در طبیعت زیبای سرسبز سَرمَرغ حوالی خرم آباد

عکس/ رقص ابر‌ها در ارتفاعات کوه سنگر در اردبیل

عکس/ زیبایی رویایی مسیر تنگه شیرز در کوهدشت با نمایی از کوه وره زرد

عکس/ نقش برجسته شیر ۳۰۰۰ ساله ایرانی از دوره هخامنشی در موزه لور

اینفوگرافی/ میزان مصرف آب کشور در هر بخش

عکس/ تجمع خبرنگاران پشت درب کنسولگری ایران در ترکیه

عکس/ آتاتورک ۹۰ سال پیش ایستاده کنار رضاشاه در ترکیه

عکس/ گروهی از زندانیان دوره قاجار ۱۴۰ سال پیش در غل و زنجیر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اظهارات توجه‌برانگیز دختر شهید فریدون عباسی

عکس/ تیپ متفاوت شهید سرلشکر ستاری ۳۴ سال پیش در رم ایتالیا

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/ گشت و گذار رئیس خوارج سریال مختار و دخترش در دل طبیعت

عکس/ صدام حسین در آغوش رضا عطاران در جشنواره فجر

عکس/ پیکر یک شهید نیروی هوایی ۴۴ سال پیش روی دوش سرلشکر بابایی

عکس/ ژست جالب مادر احمدشاه قاجار ۱۰۰ سال پیش با یک بچه‌گربه در باغ

ورود شرکت‌های بزرگ فناوری به عرصه جنگ؛ چگونه سیلیکون ولی در حال نظامی شدن است؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴/ قیمت طلا در مرز حساس

عکس/ چهره دیده نشده از ثریا ملکه دو رگه ایران ۳۵ سال پیش با شنل ساتن

پیش بینی قیمت دلار شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴/ هیجان خرید دلار فروکش کرد

عکس/ اتفاق عجیب برای صداوسیما بعد از سریال پایتخت

عکس/ حمایت حسن یزدانی از کودکان غزه

فرزندان بازنشستگان در صف وام ازدواج

فیلم/ جزئیات حذف یارانه سه دهک بالا

عکس/ استوری تازه و معنادار ترلانه پروانه با متنی عجیب

عکس خاصی که از جلیلی و رسایی شکار شد

فیلم/ سیل مرگبار در آمریکا

عکس/ تولد ۵۶ سالگی جنیفر لوپز در ترکیه

تهران فردا ۴ مرداد ۱۴۰۴ تعطیل شد؟

عکس/ اولین دیدار با میرحسین موسوی پس از ۱۵ سال حصر

تغییر ساعت فعالیت ادارات در این استان

فیلم/ سردار قاآنی در مراسم چهلمین روز شهادت سردار سلامی

عکس/ استایل پریناز ایزدیار بیشتر از ۲۰۰ میلیون آب خورد!

عکس/ واضح‌ترین تصویری که ناسا از سطح مریخ منتشر کرده است

اولین گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا بعد از جنگ ۱۲ روزه

گروسی: ایران آماده مذاکرات فنی است

فیلم/ روایت دختر شهید طهرانچی از دقایق اولیه موشک باران اسرائیل

رونمایی از زنی که می‌خواست نتانیاهو را بکشد+ عکس

۷ تکلیف راهبردی در پیام رهبری به مناسبت اربعین شهدای جنگ ۱۲ روزه

مدافع پاری‌سن‌ژرمن به اردوی پرسپولیس اضافه شد

عکس/ دیدار عراقچی با خانواده شهید حاجی‌زاده

عکس/ خداحافظی معنادار هوتن شکیبا با سریال تاسیان

عکس/ کامنت وینگر خارجی استقلالی‌ها را سر ذوق آورد

عکس دیده نشده از قالیباف و فرزاد حسنی در مراسم احمد توکلی

فیلم/ عملیات نجات یک کوهنورد در ارتفاعات دماوند

نحوه خرید و فروش مسکن تغییر کرد + جزییات

محرومیت علیرضا بیرانوند؛ حرفش را هم نزنید!

فیلم/ تازه‌ترین جزییات مذاکرات استانبول

عکس/ توضیحات غریب آبادی درباره مذاکره با سه کشور اروپایی