تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۰

جزئیات مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی در مجلس

ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تا ساعاتی دیگر با ادای سوگند در مجلس، کار خود را در قوه مجریه آغاز خواهد کرد.

جزئیات مراسم تحلیف

اقتصاد ۲۴ - مراسم تحلیف هشتمین رئیس جمهور ایران راس ساعت ۱۷ امروز امروز ۱۴ مرداد در محل مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.

سوگندنامه

در تعاریف مربوط به مراسم تحلیف آمده است؛ در این مراسم که به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود رئیس جمهور منتخب طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد می‌کند که همهٔ استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که برعهده گرفته است، به کار گیرد.

رئیس جمهور در این مراسم در پیشگاه قرآن کریم سوگند می‌خورد که خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت کند و از هر گونه خودکامگی بپرهیزد.

مطابق این اصل قانونی مراسم باید در نشست علنی مجلس برگزار شده و حتما رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان نیز در این مراسم حضور پیدا کنند.

جزئیات مراسم

طبق روال مرسوم پس از به صدا در آمدن زنگ آغاز جلسه علنی مجلس و قرائت دستورکار، رییس مجلس ضمن خوشامدگویی سخنانی را ایراد خواهد کرد و در ادامه نیز رئیس قوه قضائیه به ایراد سخنانی می‌پردازد.

ادای سوگند رئیس‌جمهور در حضور رئیس قوه قضائیه بخش اصلی این مراسم خواهد بود که با امضای سوگندنامه از سوی رئیس جمهور و تحویل آن به دبیر شورای نگهبان همراه خواهد شد.


بیشتر بخوانید: دوران سعید جلیلی تکرار می‌شود؟


برای حضور میهمانان خارجی در این مراسم، همانند سایر مراسمات تحلیف برنامه‌ریزی‌های مرسوم از سوی مجلس شورای اسلامی انجام شد و از چند روز گذشته میهمانان عالی رتبه مراسم تحلیف سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور یک به یک و با استقبال مسئولین، وارد کشور شدند.

حضور ۱۱۵ مقام رسمی در مراسم تحلیف

طبق گفته سید نظام‌الدین موسوی، سخنگوی هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی، ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور جهان برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند. سخنگوی هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی این را هم گفت که از بین این مقامات ۱۰ رئیس کشور در تراز سران کشورها، ۲۰ رئیس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۰ نفر از وزرای دیگر کشورها، همچنین فرستاده ویژه و نواب روسای مجالس، روسای کمیسیون‌ها و هیئت‌های پارلمانی در این مراسم حضور پیدا می‌کنند.

تدابیر بهداشتی

با این حال بروز اپیدمی کرونا در یکی دو سال اخیر و دامنه دار شدن این بیماری در جهان مشکلاتی را در سطوح مختلف ارتباطی بین کشور‌ها ایجاد کرده است که ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده است. این در حالی است که مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهور ایران هم تحت تدابیر بهداشتی برگزار شده و ستاد کرونای مجلس هم برای این مهم برنامه‌ریزی لازم را داشته است.

سید نظام‌الدین موسوی، سخنگوی هئیت رئیسه مجلس، در همین زمینه می‌گوید: به طور طبیعی در شرایط فعلی تردد بین کشور‌ها سطح پایینی دارد، اما به رغم این مسئله خوشبختانه میهمانان زبادی به این مراسم دعوت شده اند و ستاد کرونای مجلس هم تدابیر بهداشتی لازم را پیرو برگزاری این مراسم مدنظر داشته است.

۱۷۰ خبرنگار در مراسم تحلیف

موسوی با اشاره به تعداد خبرنگاران در این مراسم تاکید کرد: حدود ۴۰۰ نفر از پرسنل‌های داخلی و خارجی برای پوشش خبری و تصویری مراسم تحلیف درخواست داشتند که به دلیل شرایط کرونایی و محدودیت‌هایی که وجود داشت تنها توانستیم این تمهیدات و بستر لازم را برای حضور ۱۷۰ خبرنگار داخلی و خارجی فراهم کنیم.

محدودیت‌های ترددی از کوچه و خیابان تا ایستگاه اتوبوس و مترو

البته در کنار این تدابیر مجلس محدودیت‌های تردد در پایتخت هنگام مراسم تحلیف رئیس جمهوری اجرا خواهد شد.

محمدحسین حمیدی رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در همین زمینه گفته است: با توجه به مراسم تحلیف سیزدهمین ریاست جمهوری در روز پنجشنبه، تمام فرعی‌های منتهی به مجلس شورای اسلامی و تمامی محدوده‌های اعلامی از ساعت ۲۴ چهارشنبه مسدود می‌شود.

وی همچنین اذعان داشت که تمام کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی منتهی به خیابان «مجاهدین»، حد فاصل خیابان «ایران تا مصطفی خمینی» کامل مسدود خواهد شد؛ و تردد در مسیر جایگزین این محدوده از طریق خیابان «دماوند و انقلاب» صورت خواهد گرفت.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ همچنین این را هم گفت که تردد اتوبوس‌های شرکت واحد در خطوط طول خیابان «جمهوری» و طول خیابان «مصطفی خمینی» وجود نخواهد داشت و مسئولان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با هماهنگی پلیس راهور تهران بزرگ از مسیر‌های جایگزین استفاده خواهند کرد.

همچنین وی گفت که ایستگاه مترو «بهارستان» در روز پنج‌شنبه تعطیل خواهد بود و خدمات‌رسانی ندارد.

تمبر یادبود

همچنین در ادوار گذشته امضای تمبریادبود مراسم تحلیف و گرفتن عکس یادگاری مهمانان حاضر پس از پایان مراسم مرسوم بوده است که باید دید با توجه به شرایط ویژه کرونایی مجلس چه تدابیر برای این مسئله اندیشیده است.

منبع: میزان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟