تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۰

طرح اینترنت در تاریکی باقی ماند

روز گذشته با رای نمایندگان اصل هشتاد و پنجمی شدن طرح مجلس برای اینترنت پابرجا باقی ماند و اکنون باید در انتظار بررسی آن در پشت در‌های بسته کمیسیون بود.

طرح اینترنت در تاریکی باقی ماند

اقتصاد ۲۴ - روز گذشته طرح «لغو بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی ذیل اصل ۸۵ قانون اساسی» به رأی نمایندگان گذاشته شد. این طرح در جلسه غیرعلنی صبح مجلس، اکثریت آرای نمایندگان را به‌دست آورده بود، اما در جلسه علنی نتوانست این اکثریت را حفظ کند. به این ترتیب، طرح صیانت در کمیسیون ویژه مجلس بررسی و به احتمال زیاد تصویب خواهد شد.

طی هفته‌های اخیر، بسیاری از کاربران، کارشناسان، بازیگران حوزه فناوری و کسب‌وکار‌های دیجیتال و همچنین بخشی از نمایندگان مجلس در مورد طرح صیانت اظهارنظر و درخواست‌ها و پیشنهاد‌های خود را مطرح کردند و آن را ناکارآمد دانستند. با این حال، دیروز در صحن علنی، نمایندگان مجلس با ۱۳۰ رأی تصمیم گرفتند که طرح صیانت به دور از چشم مردم و نمایندگان آن‌ها در کمیسیون، بررسی و تصویب شود.

این در حالی است که هنوز می‌توان به مسکوت‌ماندن این طرح با استفاده از ظرفیت‌های قانونی امیدوار بود. همچنین تعامل دولت جدید و مجلس، روزنه امید دیگری است تا موضوع، طی لایحه‌ای از سوی دولت تدوین و به مجلس ارسال شود.

ظرفیت‌های قانونی

ماده ۱۶۷ آیین‌نامه داخلی مجلس تصریح می‌کند که «پس از تصویب طرح یا لایحه در کمیسیون‌ها، تعیین مدت اجرای آزمایشی آن در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. به این ترتیب که «مصوبه کمیسیون» به‌همراه پیشنهاد مدت اجرا، ۴۸ ساعت قبل از طرح در مجلس تکثیر می‌شود و در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد».


بیشتر بخوانید: مجلس بر رای ابتدایی خود درباره طرح صیانت پافشاری کرد


آرش کریم‌بیگی، مدیرعامل شاتل موبایل هم با ابراز امیدواری از اینکه طرح صیانت در یک کمیسیون ویژه و با نگاه تخصصی و کارشناسی بررسی شود، ویژگی این کمیسیون را علاوه بر حضور نمایندگان از کمیسیون‌های مختلف، حضور نمایندگان اصناف ذینفع، بازیگران این حوزه و اپراتور‌ها می‌داند.کریم‌بیگی با اشاره به اینکه این طرح با یک متن قابل‌قبول فاصله زیادی دارد، عنوان کرد که با تشکیل چنین کمیسیونی امیدوار است این امکان فراهم می‌شود تا طرح با توجه به نیاز به ویرایش، به بهترین وجه اصلاح شود.

طرحی در تاریکی

مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس که از ابتدا مخالفت خود را با طرح صیانت اعلام کرده بود، روز گذشته در صحن علنی مجلس، حتی اجرای میان‌مدت این طرح را زیانبار دانست و از بررسی چنین طرح مهمی در «تاریکخانه» انتقاد کرد.

توانگر با اشاره به اینکه طرح موجود به اعتمادسازی میان مردم و نظام و تقویت اعتماد‌به‌نفس جامعه کمکی نمی‌کند، ادامه داد: «این طرح بیش از آنکه بر توسعه فناوری بومی تأکید داشته باشد، به محدودیت، نفی و مانع‌تراشی برای کاربران و کسب‌وکار‌ها پرداخته است.»

رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس این طرح را در مواردی تشدیدکننده تحریم‌ها و محدودیت‌ها دانست و هشدار داد که «مردم نسبت به هر تصمیمی که ثبات دسترسی به فضای مجازی را تهدید کند، حسی توأم با ترس، خشم و انزجار دارند». به‌گفته توانگر، «برخی از مواد این طرح چنان خام است که به تنهایی برای ایجاد اختلال در سازوکار‌های فضای مجازی کشور کافی است». حامیان طرح پیش از این بار‌ها این طرح را مورد حمایت حاکمیت و شورای‌عالی فضای مجازی خوانده‌اند.

توانگر روز گذشته گفت: «در جلسه غیرعلنی همکاران گفتند که شورای‌عالی فضای مجازی موافق این طرح است. ما از شورا پرسیدیم و آن را تأیید نکردند.»

نسبت‌ دادن مخالفان به دشمنان

رضا تقی‌پور انوری، نماینده مردم تهران و وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات که سخنان او در مورد کافی‌بودن سرعت ۱۲۸ کیلوبیتی اینترنت، این روز‌ها در فضای مجازی به کرات شنیده و مشاهده می‌شود، روز گذشته در مجلس با لغو بررسی این طرح طبق اصل‌۸۵ مخالفت کرد و جریانی که در فضای مجازی در مخالفت با این طرح به راه افتاده را بازی دشمنان دانست.

تقی‌پور در حالی طرح موضوع پنهانکاری در این طرح را توهین می‌داند که برخی از نمایندگان مجلس و همکاران خود را به این دلیل که اصل طرح صیانت را زیر سؤال می‌برند، متهم به همسویی با دشمنان انقلاب اسلامی کرد.این نماینده در حالی از ۸ سال خیانت در فضای مجازی کشور و در اختیار دشمن قرار‌دادن آن سخن گفت که امروز شاهد پوشش تقریبا ۱۰۰ درصدی اینترنت در کل کشور هستیم.

منبع: همشهری

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی برای رشد عضلات

نقش چای و شکلات تلخ در سلامت قلب

اخراج افغان‌ها باعث کاهش قیمت مسکن می‌شود؟/ اعداد و ارقام غیررسمی بازار مسکن، پشت پرده‌ای دارد

عکس/ چرا پاهای ترامپ متورم است؟سخنگوی کاخ سفید پاسخ داد

فیلم/ مراسم عروسی رضا شکاری و همسر روسش

فیلم/ استقبال دروزی‌های سویدا از ارتش اسرائیل

توقف گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

عکس/ شوخی آذری جهرمی با یک خبر از پزشکیان

فعالیت فرودگاه‌ها ۲۴ ساعته شد

فیلم/ سردار وحیدی: دشمنان برنامه مفصل ریخته بودند تا شورشی را در داخل شکل دهند

پیش‌فروش بلیت اتوبوس ممنوع شد

معامله احتمالی زلنسکی و ترامپ

فیلم/ سکوت علیرضا فغانی در واکنش به حواشی اخیر شکست

فیلم/ اعترافات یک افغانستانی پس از خروج از ایران

عکس/ چیدمان شیک و امروزی خانه پردیس احمدیه

عکس/ مشاور قالیباف، کاظم صدیقی را امام جمعه سابق خواند

ابلاغ سلام و دعای رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی

پیش‌بینی یک ژنرال آمریکایی درباره زمان آغاز جنگ با روسیه و چین

فیلم/ کره‌جنوبی غرق شد

فروش اجباری بلیت رفت‌وبرگشت اربعین ممنوع شد

تکذیب فروش بنزین مخلوط به آب به خودروی رئیس‌جمهور

واردات بنزین سوپر در دستور کار قرار گرفت

فیلم/ واکنش آمریکایی‌ها به آبروریزی ترامپ در جشن قهرمانی چلسی

نخستین برد پرسپولیس با وحید هاشمیان

وزیر اطلاعات از عقب‌نشینی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی خبر داد

اسرائیل مدعی ترور یکی از فرماندهان ارشد حزب‌الله شد

فیلم/ نظر سردار کوثری درباره فعال شدن مکانیزم ماشه

ساخت ۲۰ پایگاه نظامی جدید آمریکا برای اسرائیل

عکس/ فغانی: قلبم برای این کشور می‌تپد

پیش بینی جایگزینی یورو با دلار

دستگیری ۲ نفر با محموله اورانیوم در گرجستان

عمری: امیدوارم با پرسپولیس قهرمان شویم

عبور والیبال ایران از دیوار چین

قیمت جدید کالاهای اساسی اعلام شد

فیلم/ سرلشکر باقری چطور برای ریاست ستادکل نیروهای مسلح انتخاب شد؟

عکس/ کنایه رشیدی کوچی به به برگزاری نماز جمعه با امامت کاظم صدیقی

سفر احتمالی ترامپ به پاکستان

توضیح آتش‌نشانی درباره افزایش حوادث گاز

دستگیری سرباز و معلم اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران

ادعای رسانه اسرائیلی: الجولانی مذاکره را متوقف نمی‌کند

آمریکا اروپا را در پرونده ایران بازی نمی‌دهد

عکس/ داوطلبان نامرئی و پراسترس کنکور

خبر مهم بانک مرکزی درباره دسته‌چک

انتقاد نوروزی از سانسور در تلویزیون

رایزنی اردوغان و الجولانی پس از حملات اسرائیل

نیرو‌های اسرائیلی در ۱۰ کیلومتری دمشق

عکس/ توییت جدید سایت رهبر انقلاب در مورد جنگ اخیر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

عکس/ تصویر هوایی از وزارت دفاع سوریه پس از بمباران