تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰

تحلیل کارشناسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد برای بورس

یک کارشناس بازار سرمایه ضمن تحلیل برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد درمورد بازار سرمایه، اظهار کرد: وجود رئیس آگاه به بازار سرمایه در شورای عالی بورس، کمک دبیر شورا که رئیس سازمان بورس است خواهد بود و هماهنگی بین دو بال بازار سرمایه و بازار پول در دولت فعلی بیش از پیش خواهد شد.

بورس

اقتصاد ۲۴- فردین آقابزرگی با بیان اینکه نکاتی از زوایای مختلف در ارتباط با ارزیابی برنامه‌هایی که وزیر پینشهادی وزارت اقتصاد ارائه کرده اند، قابل بررسی است، اظهار کرد: اولین و به نظر من مهم‌ترین نکته، هماهنگی بدنه دولت با سایر قوا است؛ بنابراین حتی با فرض اختلاف در سطح تجربه، دانش و تحصیلات مزیت وزرای پیشنهادی رئیس جمهور نسبت به مدیرانی که در دوره قبل بودند، هماهنگی و یکدستی بین سه قوا مزیت است.

وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی اقتصاد در نگارش برنامه ششم توسعه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود و دیدگاهی منتقادانه به عملکرد اقتصادی دولت داشت، موضوع در کنار تحصیلات مرتبط و تجربه آکادمیک قرار می‌گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: رئوس برنامه‌هایی که با محوریت تامین مالی بخش غیردولتی مطرح شده است، اهمیت ویژه‌ای دارد. ایشان برخلاف برنامه استراتژیک سازمان بورس که تیتر اول آن تامین مالی دولت به منظور کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی است، بخش غیردولتی را اضافه کرده اند. نگاه وزیر پیشنهادی به قیمت‌گذاری دستوری مقوله‌ای ناکارآمد و ضد تولید و صنعت بوده که این موضوع از نکات قابل توجه است.


بیشتر بخوانید:۵ سیگنال مهم برای سهامداران بورس


آقابزرگی ادامه داد: وجود رئیس آگاه به بازار سرمایه در شورای عالی، بورس کمک دبیر شورا که رئیس سازمان بورس است، خواهد بود و هماهنگی بین دو بال بازار سرمایه و بازار پول در دولت فعلی بیش از پیش خواهد شد. دیدگاه خاندوزی همانند خواسته عمده فعالان بازار سرمایه است. انتظاراتی از جمله پرهیز از قیمت‌گذاری دستوری، اهمیت دادن به تامین مالی بخش خصوصی و غیر دولتی، تمرکز بر بازار اولیه و؛ که پیش از این عمومیت نداشت. هر که از بورس صحبت می‌کرد، بلافاصله از شاخص بورس و بازدهی می‌گفت.

وی ادامه داد: همچنین عدالت مالیاتی و وضع مالیات بر عایدی سرمایه از رئوس برنامه‌های خاندوزی است. به نظر او، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد اقتصاد ایران مالیات نمی‌دهند و شفافیت مالیات موجبات ایجاد زیرساخت برای بهبود وضعیت اقتصادی را فراهم می‌کند.

یادآور می‌شود، احسان خاندوزی از سوی ابراهیم رئیسی به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد برای دولت سیزدهم معرفی شده است که هفت سیاست افزایش نقش بازار سرمایه در تأمین مالی تولید با توسعه بازار بدهی، متنوع‌سازی ابزار‌ها و محصولات مالی در بازار سرمایه، حذف تنظیم گری‌های غیرضروری و مضر، تسهیل ورود شرکت‌ها به بازار سهام، کاهش هزینه انتشار اوراق با تسهیل مقررات مربوطه، لغو انحصارات و تسهیل مجوزدهی در ارائه خدمات مرتبط با بازار سرمایه مانند سبدگردانی، بازارگردانی و کارگزاری و اصلاح نظام حکمرانی شرکتی به منظور مدیریت تعارض منافع میان سهامداران عمده و خرد و ارائه مشوق برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم مردم در بازار سرمایه را به عنوان برنامه‌های خود برای این بازار ارائه کرده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ دستگیری ضاربان محیط‌بان شهید پارک ملی گلستان

عکس/ تعداد حیوانات خانگی مهراب قاسم‌خانی جلب توجه کرد

حکم مهم رهبری برای علی لاریجانی

حکم رهبری برای نمایندگی احمدیان و شمخانی در شورای دفاع

عکس/ چهره مراد سریال عشق ممنوع پس از ۱۷ سال با استایل متفاوت

اوستون اورونوف کیست؟/ ستاره ازبکستانی در لیگ ایران

موضع تازه تروئیکای اروپا درباره مذاکره با ایران

فیلم/ سکته مغزی آقای وزیر در پخش زنده تلویزیونی

عکس/ استایل جالب و دیدنی نفیسه روشن در سفر چین با آدم فضایی‌ها

حمله بی‌سابقه تسنیم به جلیلی و حلقه طرفدارانش

عکس/ حسین شریعتمداری و سحر امامی در یک قاب

عکس/ چهره غمگین فریبرز عرب نیا و پسرش ۱۲ سال پیش در مراسم تشییع همسرش

فیلم/ توصیه معنادار عراقچی درباره اسنپ‌بک

استاد فرشچیان به کما رفت

فیلم/ تجمع صد‌ها اسرائیلی در بیت حانون برای آتش‌بس در غزه

عکس/ استوری احساسی لیلا اوتادی برای تولد خانم بازیگر

قهرمان سابق بوکس ایران درگذشت

فیلم/ درگیری شدید در جریان دیدار دوستانه دو تیم کومو و رئال‌بتیس

دستگیری دو ضارب محیط بان شهمرادی

زنگ خطر بیکاری و فروپاشی زنجیره تولید با ادامه قطع برق صنایع/ ضرر روزانه ۹ هزار میلیارد تومانی خاموشی‌ها به صنایع در زمستان ۱۴۰۳

دست‌های پشت پرده گرانی برنج؛ پرونده‌سازی یا پایان رانت؟

فیلم/ ماجرای فروش داروی بیهوشی ممنوعه در اینستاگرام

فیلم/ تولید محتوای تصویری داماد روحانی پرحاشیه شد!

عکس/ چهره دیده نشده امیر قلعه نویی با کروات در جشن تولد حمید درخشان

کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر پای میز محاکمه رفت

فرق شاهین دنده‌ای و پلاس به ۳۲۰ میلیون رسید

عکس/ رنگ سال ۲۰۲۶ معرفی شد

برق در کشورهای فقیرتر هم از ایران گران تر است

سه ساعت مذاکره محرمانه ویتکاف-پوتین در سایه تحریم‌های قریب‌الوقوع/ چه چیزی در پشت در‌های بسته کرملین گذشت؟

حمله تند روزنامه جوان به سعید جلیلی

گفتمان گوساله پرستی علیه دیپلماسی / چرا سعید جلیلی عصبانی از بازگشت لاریجانی، مذاکره را «گوساله‌پرستی» خواند؟

تکرار عملیات فریب در بازار طلا

شوک تازه به بازار خودرو + جدول

حمله تند کیهان به اصلاح‌طلبان در حمایت از جلیلی

فیلم/ ادعای تازه ترامپ از احتمال حمله دوباره به ایران

سهم اندک زنان در قانون‌نویسی / نمایندگان زن مجلس درباره سرنوشت لایحه منع خشونت علیه زنان چه می‌گویند؟

خاموشی ها در برخی استان ها 4 ساعته شد

روزنامه‌نگاری بر شانه‌های زنان/ نسبت زنان روزنامه‌نگار-خبرنگار به مردان در هفت روزنامه و یک سایت خبری ۱۸۷ به ۱۱۵

کف قیمت دلار شکسته شد

پیام تسلیت رئیس سازمان حفاظت در پی شهادت محیط‌بان گلستانی

افزایش تعرفه واردات خودرو تعادل بازار را به هم زد؟

رهبر انقلاب با عصای موسی‌گونه، راه‌ها را باز کردند

با حذف تومان منتظر اسکناس‌های جدید باشیم؟

آغاز دور جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان از مرداد ۱۴۰۴

ارزانی میوه در راه است

طلا ۲۴۰.۰۰۰ تومان ریخت

برنامه قطعی برق تهران امروز پنج‌شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز