تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰

مذاکرات بروکسل، چرا شروع نشده تمام شد؟!

برخلاف گزارش‌های متعدد، سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا دیروز اعلام کرد پنجشنبه و در بروکسل بین اتحادیه اروپا و ایران گفت‌وگویی در کار نخواهد بود.

مذاکرات بروکسل

اقتصاد ۲۴- ماسرالی افزود: «در این مرحله نمی‌توانیم تأیید کنیم که چه زمانی چنین جلسه‌ای برگزار می‌شود و آیا اصلا برگزار می‌شود یا نه». این خبر در حالی از سوی این مقام اتحادیه اروپا اعلام شد که خبر دیدار و گفتگو بین طرف ایرانی و نمایندگان اتحادیه اروپا، از هفته گذشته و در پی سفر انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده این اتحادیه در گفتگو‌های احیای برجام به تهران اعلام شده بود.

در واقع پس از دیدار مورا با علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران، اعلام شد که دو طرف گفتگو‌هایی را که در تهران انجام داده‌اند، در بروکسل ادامه خواهند داد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران که این هفته برای گفتگو درباره وضعیت مذاکرات احیای برجام به جلسه غیرعلنی مجلس رفته بود نیز درباره این دیدار صحبت کرده بود.

این خبر در حالی از سوی ماسرالی مطرح می‌شود که در روز‌های گذشته، حتی برخی رسانه‌ها چنین نشستی را به‌عنوان جایگزین مذاکرات احیای برجام در وین مطرح کرده بودند، هرچند این ادعا توسط برخی از بازیگران برجام رد شد. ازجمله میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین که به نمایندگی از کشورش در مذاکرات احیای برجام نیز حضور داشت، تأکید کرده بود که نشست بروکسل اصلا نمی‌تواند جایگزین یا ادامه‌دهنده گفتگو‌های وین باشد، اما در همین اظهارنظر او نیز، اصل برگزاری نشست در بروکسل بین ایران و طرف اروپایی عملا تأیید شده بود.


بیشتر بخوانید: ۴ بحران پیش روی دولت سیزدهم/ دولت هنوز موفقیت چندانی کسب نکرده


علاوه‌براین، دو نفر از نمایندگان مجلس ایران بعد از جلسه غیرعلنی با امیرعبداللهیان تا جایی پیش رفتند که اعلام کردند پنجشنبه در بروکسل، مذاکرات احیای برجام از سر گرفته خواهد شد، هرچند ساعاتی بعد از اعلام این موضوع سخنگوی وزارت خارجه با رد غیرمستقیم ادعای این دو نماینده مجلس تأکید کرد این نشست در ادامه صحبت‌های باقری و مورا در تهران، بین ایران و اتحادیه اروپا برگزار می‌شود.

گفتگو‌های احیای برجام در وین که از اوایل سال جاری خورشیدی شروع شده بود، در دوران دولت حسن روحانی و وزارت خارجه محمدجواد ظریف، با حضور سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وقت وزیر خارجه به‌عنوان نماینده ایران تا شش دور ادامه پیدا کرده بود.

از اواسط خرداد مقامات ایران بار‌ها و به شکل صریح و ضمنی بیان کردند که این مذاکرات به آستانه کسب نتیجه رسیده و بر سر همه موضوعات توافق حاصل شده است. اما با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، روند این نشست‌ها متوقف شد و بدون اعلام رسمی، ادامه کار موکول به شکل‌گیری دولت جدید برآمده از این انتخابات شد. اما در دولت سیدابراهیم رئیسی با حضور حسین امیرعبداللهیان به‌عنوان وزیر خارجه ایران، در هفته‌های گذشته همچنان ایران به مذاکرات احیای برجام بازنگشته و هنوز ترکیب تیم مذاکره‌کننده نیز مشخص نشده است. تنها در هفته‌های اخیر اظهارنظر‌های مقامات وزارت خارجه به‌ویژه سخنگوی این وزارتخانه نشان داد که برخلاف برخی گزارش‌ها، بنا نیست پرونده هسته‌ای، دوباره از وزارت خارجه گرفته شده و به شورای عالی امنیت ملی تحویل داده شود و ظاهرا برنامه دولت این است که وزارت خارجه جدید، خود بقیه مسیر وزارت خارجه پیشین را به دست بگیرد و گفتگو‌های احیای برجام را دنبال کند.

رد برگزاری نشست در بروکسل برای گفتگو با ایران از سوی دیگر در حالی انجام می‌شود که در روز‌های گذشته، تحرکات دیگر بازیگران برجام در این رابطه افزایش داشته است. علاوه بر سفر هفته گذشته مورا به تهران، دیروز خبر رسید که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای گفتگو با وزیر خارجه و دیگر مقامات آمریکا راهی واشنگتن می‌شود. همچنین فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در روز‌های گذشته برای دیدار با مقامات آمریکا و گفتگو درباره پرونده ایران راهی واشنگتن شد و از سوی دیگر، سفر به عربستان، امارات متحده عربی و قطر برای گفتگو در همین رابطه در دستور کار رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران قرار گرفت.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ آرمین راد کلاهبرداری که با همه عکس دارد، دستگیر شد

عکس/ استوری تبریک فرهاد مجیدی به مجتبی جباری

عکس/ استوری تبریک وریا غفوری به قهرمانی استقلال در جام حذفی

عکس/ بازیکنان استقلال با کاپ قهرمانی جام حذفی در هواپیما

عکس/ یادگاری روزبه چشمی و رامین رضائیان با جام حذفی استقلال

عکس/ دشت گل محمدی لاله زار بردسیر کرمان

عکس/ چهره جذاب جنیفر لوپز در ۲۳ سالگی

عکس/ مراسم تشییع برادر آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره)

عکس/ سردار سلیمانی در کنار احمد شاه مسعود ۳۵ سال پیش

عکس/ عروسی دختر ناصرالدین شاه با داماد ۱۶ ساله در ۱۳۰ سال پیش

عکس/ ژست رئیس ساواک ۶۴ سال پیش در کنار هویدا با لباس نظامی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ظاهر متفاوت غلامرضا تختی ۶۷ سال پیش در ژاپن

خوراکی‌هایی که انرژی روزتان را می‌گیرند

عکس دیده نشده از رهبری با لباس نظامی ۴۴ سال پیش در حال صحبت کردن برای رزمنده‌ها

طرز تهیه سالاد مرغ کلاسیک به روش رستورانی

کاهش وزن با کمک بوتاکس؟

عکس/ شکل و شمایل همدم السلطنه فرزند اول رضاخان ۶۶ سال پیش با لباس ساتن

چگونه عربستان قصد دارد به بهشت مُد تبدیل شود؟/ از سن لورن خاورمیانه تا جذب دولچه گابانا و آدیداس به سوی ریاض

عکس/ جنت جکسون خواهر مایکل جکسون ۴۱ سال پیش با دستکش خاص

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ خرداد ۱۴۰۴/ بلاتکلیفی خریداران طلا ادامه دارد

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۰ خرداد ۱۴۰۴/ قیمت دلار پس از توافق با آمریکا چقدر می‌شود؟

عکس/ چهره خاص بروسلی ۵۳ سال پیش در حال صحبت کردن با دخترش

تروئیکای اروپا و آمریکا به‌دنبال فشار بیش‌تر بر ایران

فیلم/ رهبر انقلاب: اتفاق سفارت عربستان کار بد و غلطی بوده

بولتون: جایزه صلح نوبل، هدف اصلی ترامپ در مذاکرات

ترامپ: به توافق با ایران نزدیک هستیم

شهادت دو مرزبان در مریوان بر اثر انفجار مین

ممنوعیت کشیدن سیگار در فرانسه

تاکید ماکرون بر اهمیت مذاکرات تهران و واشنگتن

چراغ سبز دیوان عالی آمریکا به اخراج مهاجران

عکس/ اتوبوس رشت به تهران سال ۱۳۳۶ خورشیدی

شهادت سرباز بوشهری در درگیری با قاچاقچیان

واکنش نماوا به فیلترشدن این پلتفرم

انتقاد تند نماینده مجلس از خطبه‌های نماز جمعه

شکایت ۱۵ محقق ایرانی از طرح ترامپ

عکس/ اقدام عجیب چین در مورد ایران

ثبت ۱۲۰ هزار بیمار ام اس در کشور

واردات گوشت قرمز متوقف شد؟

عکس/ پیام عاشقانه همسر حسینی پس از قهرمانی استقلال

وعده سایپا برای تحویل خودروهای شاهین، اطلس و سهند

عضو کمیسیون امنیت ملی: قاسمیان غلط کرده

عکس/ رامین رضاییان به یاد اسطوره‌های فقید استقلال

پیام تسلیت پزشکیان به محمد هاشمی رفسنجانی

توصیه مهم رئیس اتحادیه طلا و جواهر به مردم

فنلاند ایران را به جاسوسی متهم کرد

عکس/ دیدار سردار آزمون و همسرش با حاکم دوبی

فیلم/ نخستین واکنش قاسمیان درباره حج پس از ورود به ایران

نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد

جدایی یک پرسپولیسی پس از ۹ سال

قیمت ملک در تهران، پس از جنگ جهانی دوم

تمدید رسمی پرسپولیس با ۲ هافبک

رکورد گرما در ایران

یک خرس پارک پردیسان گم شد

فیلم/ واکنش احساسی سپند امیرسلیمانی و مونا کرمی به اجرای جناب خان

واکنش ایران به خبر رویترز درباره پیام سعودی‌ها

رشد قیمت مسکن متوقف شد

احضار کاردار اتریش به وزارت خارجه ایران

فیلم/ اصطلاحات جالب مازندرانی از زبان جناب خان

عکس/ واکنش عجیب پرسپولیس به قهرمانی استقلال

افشای پیام محرمانه ملک سلمان به مقامات ایران

قوه قضاییه اعلام کرد: سریال سووشون توقیف شد