تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ - ۰۵ آبان ۱۴۰۰

دخترفروشی برای نجات از گرسنگی در افغانستان

خبرگزاری فرانسه در گزارشی تکان دهنده از غرب افغانستان ضمن اشاره به وضعیت اقتصادی بحرانی در این کشور زندگی خانواده‌هایی را روایت کرده که مجبورند برای امرار معاش و نجات از گرسنگی دختران خود را بفروشند.

دختر فروشی در افغانستان

اقتصاد ۲۴- گزارش فرانس‌پرس اینگونه آغاز می‌شود: «فهیمه وقتی از زبان شوهرش شنید که مجبورند دو دختر کوچک خود را برای نجات خانواده از گرسنگی بفروشند بسیار گریه کرد.»

این خانواده پس از آواره شدن در پی خشکسالی به غرب افغانستان کوچ کرده و اکنون برای تامین مایحتاج اولیه زندگی خود به شدت در مضیقه هستند.

فرشته، شش ساله و شکریه، یک و نیم ساله دختران این خانواده هستند که هنگام تهیه گزارش با لباس‌ها و صورت‌های آغشته به گل و لای کنار مادرشان در پناهگاهی سفالی و پوشیده با برزنت‌های سوراخ شده لبخند می‌زدند.


دختران بی‌گناه خبر نداشتند که اخیرا به خانواده‌های شوهران آینده خود که آن‌ها هم هنوز کودکانی بیش نیستند فروخته شده اند.

این خانواده برای دختر بزرگ‌تر ۳ هزار و ۳۵۰ دلار و برای خواهر او ۲ هزار و هشتصد دلار از خریداران دریافت خواهند کرد.

زمانی که این مبالغ به طور کامل پرداخت شود (اگر چه ممکن است چند سال به طول بیانجامد) دو دختر فهیمه و شوهرش باید با خانواده و اردوگاه محل زندگی خود در «قلعهٔ نو»، مرکز استان (ولایت) بادغیس در شمال‌غرب افغانستان خداحافظی کنند.

این روایت به شکل غم‌انگیزی برای هزاران خانواده دیگر که اغلب به دلیل خشکسالی به این بخش از فقیر‌ترین منطقهِ افغانستان کوچ کرده اند، تکرار شده است.

خبرنگاران فرانس‌پرس در اردوگاه‌ها و روستا‌هایی که آوارگان را در خود جای داده‌اند با حدود پانزده نفر گفتگو کرده‌اند که همگی مجبور شده بودند دختران جوان خود را به مبالغی از ۵۰۰ تا ۴ هزار دلار بفروشند.

این جریان متاسفانه بسیار فراگیر و گسترده شده است. نمایندگان اردوگاه‌ها و روستا‌ها از زمان خشکسالی در سال ۲۰۱۸ به این سو ده‌ها مورد از فروش دختران از سوی خانواده‌های در تنگنا قرار گرفته را گزارش کردند و این میزان پس از خشکسالی‌های سال جاری در میان آوارگان افزایش چشمگیری داشته است.

خانواده صابره، زن بیست و پنج ساله‌ای که در همسایگی خانواده فهیمه زندگی می‌کند از یک خواربار فروشی به صورت قرضی غذا تهیه کرده بود و فروشنده سرپرست این خانواده را تهدید کرده بود که در صورت پرداخت نکردن بدهی آن‌ها را به زندان خواهد انداخت.

این خانواده بدین ترتیب مجبور شد ذاکره، دختر سه ساله خود را که قرار است همسر آینده ذبیح‌الله، پسر چهار ساله خواربار فروش شود به فروش برسانند.

پدر شوهر آینده ذاکره تصمیم گرفته است که تا کمی صبر کند تا عروسش به اندازه کافی بزرگ شود و او را با خود به خانه ببرد.

صابره با نا امیدی به خبرنگار فرانس‌پرس می‌گوید: «راضی به این کار نیستم، اما چیزی برای خوردن و آشامیدن نداریم و اگر روال به همین منوال پیش برود مجبوریم دختر سه ماه خود را هم بفروشیم.»

گل بی‌بی، یکی دیگر از همسایگان که او نیز دخترش «آشو» را فروخته، می‌گوید اکنون بسیاری از افراد دست به همین اقدام می‌زنند.

دختر هشت یا ۹ ساله گل بی‌بی به مردی ۲۳ ساله فروخته شده که خانواده «آشو» مجبور به پرداخت بدهی به او بوده است.

مرد جوان خریدار «آشو» اکنون در ایران است و گل‌بی‌بی نگران روزی است که وی قرار است برای بردن دختر به افغانستان بیاید.

خبرنگار فرانس پرس به اردوگاه دیگری در قلعه‌نو نیز سر زده و با برخی اهالی آنجا که وضعیت مشابهی را تجربه می‌کنند، گفتگو کرده است.

محمد یکی از ساکنان اردوگاه مجاور با نشان دادن عکس‌های دختران شش و ۹ساله‌اش که به خانه شوهران جوانشان دور از خانواده رفته‌اند، اشک می‌ریزد.

او به خبرنگار فرانس‌پرس می‌گوید: «ما دیگر آن‌ها را ندیدیم؛ نمی‌خواستیم چنین کاری کنیم، اما باید بچه‌های دیگرمان را نیز غذا می‌دادیم.»

در این گزارش آمده است که حداقل سن قانونی برای ازدواج دختران در حکومت قبلی افغانستان و پیش از به قدرت رسیدن طالبان شانزده سال بود.

یونیسف سال ۲۰۱۸ در گزارشی اعلام کرده بود که ۴۲ درصد از خانوار‌های افغان دست کم یک دختر دارند که قبل از سن هجده سالگی ازدواج می‌کند.

دلیل عمده این ازدواج‌های زودرس مشکلات مالی و اقتصادی خانواده‌ها عنوان شده است. در این گزارش آمده است دخترانی که زود ازدواج می‌کنند در معرض خطر‌های جدی، از زایمان‌های دشوار و پیچیده گرفته تا خشونت خانگی و خانوادگی قرار می‌گیرند.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جذب مجید حسینی برای مدیران استقلال شَر شد!

فرمانده کل سپاه: هر طرفی که در ماجراجویی علیه ایران شرکت داشته باشد، بهای آن را خواهد پرداخت

توئیت جدید جویباری هواداران استقلال را شاکی کرد

نگرانی تل‌آویو از سفر عراقچی به مصر

آتش‌سوزی ۱۴ساعته در مناطق صعب‌العبور کرمان

خروج هفت واگن باری در لرستان؛ مسیر ریلی شمال – جنوب مسدود شد

هوای تهران از شنبه دوباره گرم می‌شود

سگ‌گردانی در این شهر ممنوع شد

عکس/دیدار خاتمی و سیدحسن خمینی

اظهارات تازه شمخانی درباره وضعیت مذاکرات

فیلم/صفحه برند خانمی مسدود شد

کمک بزرگ پوتین به ترامپ برای توافق با ایران!

نرجس سلیمانی به جای زاکانی عذرخواهی کرد

تیم بعدی لیونل مسی مشخص شد

هواداران استقلال برای روز شنبه قرار گذاشتند

فیلم/روایت مهاجر افغان بازگشته از ایران

عکس/لغو مشکوک جلسات قاسمیان پس از حواشی عربستان!

عکس/جشن با شکوه رضا گلزار برای تولد همسرش!

صادرات چه محصولاتی از ایران در ازبکستان بازار دارد؟

۷ کشته بر اثر تصادف دو خودرو در میناب هرمزگان

گفتگوی تلفنی پزشکیان با امیر قطر

واشنگتن انتظار دارد تهران پیشنهاد اولیه ایالات متحده را رد کند

حسین‌‍‌نژاد و پرسپولیس؛ شوخی شوخی، جدی شد؟

تصویر جالبی که امروز از نقشه تهران منتشر شد

آخرین مهلت خروج قانونی اتباع افغانستانی از کشور

تصاویری از فرزند رهبر انقلاب در حرم امام خمینی

دو مکان مدنظر ایران برای کنسرسیوم غنی‌سازی

هشدار معنادار روسیه به آمریکا درخصوص ایران

فوت پاکبان مشهدی بخاطر بی‌احتیاطی یک راننده

کشیدن یک زن توسط گشت + فیلم

عکس/استایل رنگارنگ همسر ستاره ملی‌پوش محبوب

عکس/دختر ایرانی در جمع ستاره‌های آینده دار آسیا

عکس/خواب خوش امیر جدیدی در کنار سگ‌های بامزه‌اش

فرمانده سپاه فومن: جهنم به دلایل فنی خاموش شد

نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۳ چقدر کاهش یافت؟

اینفوگرافی/ قیمت گوسفند زنده طی ۱۰ سال گذشته

عکس/ چهره ایلان ماسک در کنار همسر سومش ۷ سال پیش

اینفوگرافیک/ با مصرف این خوراکی‌ها گرمازده نمی‌شوید

چرا عرضه خودرو در بازار سهام همچنان بهترین گزینه است؟

عکس/ نماز خواندن سعید جلیلی پشت سر سید علی خمینی

اینفوگرافی/ نرخ دوپینگ ۱۰ سال اخیر رشته‌های ورزشی ایران

هشدار صریح یک اقتصاددان درباره تورم مسکن

پرمصرف های برق را گزارش دهید و جایزه بگیرید!

چشمک آمریکا به قطعنامه تروئیکا علیه ایران

فیلم/ لحظه دستگیری اعضای شبکه داعش در تهران

توییت تازه عراقچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا + عکس

بیرانوند مدرک رو کرد+ عکس

کارشکنی بزرگ پرسپولیس علیه استقلال

عکس/ هدیه محمود احمدی نژاد به رئیس دانشگاه مجارستان

بازداشت اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران+ عکس