تاریخ انتشار: ۱۶:۰۴ - ۲۷ آذر ۱۴۰۰
رافائل گروسی خبر داد؛

حمله سایبری نمی‌تواند دوربین‌های آژانس در کرج را از کار بیندازد

او همچنین افزود که هرگونه دستکاری فیزیکی در این دوربین‌ها، اثری از خود برجای می‌گذارند و ابراز امیدواری کرد که ظرف چند روز آینده دوربین‌های آژانس در مرکز ساخت سانتریفوژ در سایت کرج نصب شوند.

حمله سایبری نمی‌تواند دوربین‌های آژانس در کرج را از کار بیندازد

اقتصاد ۲۴-رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه در جریان یک نشست خبری، درباره توافقات اخیر با ایران برای ادامه فعالیت‌های نظارتی و راستی آزمایی آژانس در این کشور توضیح داد.
او همچنین برای اولین بار دوربینی شبیه دوربین‌هایی که قرار است آژانس برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سایت کرج نصب کند را به نمایش گذاشت و اعلام کرد که حمله سایبری نمی‌تواند دوربین‌های «جدید» آژانس در کرج را از کار بیندازد.
این سخنان در حالی بیان شد که ایران پیش‌تر ادعا کرده بود ممکن است این دوربین‌ها هک شوند یا از آن‌ها برای جاسوسی استفاده شود. آقای گروسی توضیح داد که این دوربین‌ها به یک «شبکه عمومی» یا رایانه وصل نیست بنابراین «حمله سایبری به آن‌ها امکان‌پذیر نیست».

او همچنین افزود که هرگونه دستکاری فیزیکی در این دوربین‌ها، اثری از خود برجای می‌گذارند و ابراز امیدواری کرد که ظرف چند روز آینده دوربین‌های آژانس در مرکز ساخت سانتریفوژ در سایت کرج نصب شوند.
به گفتۀ مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این دوربین‌ها استاندارد‌های این آژانس را دارند و در حال حاضر حدود دو تا سه هزار نمونه از آن‌ها توسط آژانس در سراسر جهان استفاده می‌شوند.


بیشتر بخوانید: گروسی دوربین‌های نظارتی در سایت کرج را معرفی کرد


او همچنین در پاسخ به پرسشی در این باره که آژانس چگونه می‌تواند دریابد که ایران در چند ماه گذشته و در دوران نبود دوربین‌های نظارتی آژانس در سایت کرج به چه پیشرفت‌هایی دست یافته است، گفت که تمرکز باید روی حرکت‌های مثبت باشد؛ اینکه ایران موافقت کرده تا دوربین‌های نظارتی دوباره در کرج نصب شوند.

آقای گروسی افزود که بازرسانش با سایت کرج، تجهیزات و خطوط تولید در آنجا آشنایی دارند و قادرند به کمک روش‌هایی دریابند که در دوران قطع دسترسی آژانس، چه تحولات هسته‌ای در آن سایت روی داده است.
او در عین حال وجود کاستی‌هایی در توافقات با ایران را تایید کرد و افزود که در حال کار برای رفع این کاستی‌ها است.

گروسی: دربارۀ برخی ادعا‌های ایران تردید داریم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که درباره برخی توضیحات تهران که سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل موسوم به «موساد» را عامل خرابکاری در سایت کرج و از بین رفتن تجهیزات این آژانس معرفی کرده، «تردید» دارد.
آقای گروسی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری در این باره که «تا چه اندازه به ایران و توافق با این کشور اعتماد دارید و آیا باور دارید که فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است» گفت: «من به همه "اعتماد" دارم، اما همه را هم "راستی آزمایی" می‌کنم. این طبیعت وظیفه و مسئولیت من است؛ من در واقع نه "دوست" طرفی هستم و نه "دشمن" طرف دیگر.»
با این وجود او در ادامه، درباره فعالیت‌های هسته‌ای احتمالا پنهانی ایران اذعان داشت که «ما هیچ اطلاعی در مورد مکان‌های مخفی در ایران نداریم».
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایران برای تعویض دوربین‌های سایت کرج و نصب دوربین‌های جدید، روز چهارشنبه ۱۵ دسامبر و دو هفته قبل از پایان ضرب الاجلی که ایالات متحده برای حل این موضوع تعیین کرده بود و همزمان با دور جدید مذاکرات ایران و قدرت‌های بزرگ برای احیای برجام حاصل شد.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟